Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • minilu
    29. Listopad 2020. 11:00

Drage moje prosao i moj 2.UVZ danas imam po 2 folikula na obe strane. 2 su vodeca po 13 mm.
    Za dva dana opet.
     Sanjich znam da si razocarana, ali bitno da nam bude Mrsic na aspiraciji i transferu. Ja se bar nadam da ce biti.

👩 35 g AMH 6 🧔 38 g -oligoaathenozoospermia
    2014-prirodna trudnoca bez problema
    1.IVF 3/2019 KBC Split Dr. Sunj ( pergoveris,cetrotide i brevactid 5000) 8 folikula,5 js. -trudnoca koja je zavrsila u 9 tj 😔
    2. IVF 1/20 KBC Split dr.Mrsic ( bemfola 225, 75, pergoveris, cetrotide, brevactid 5000) 5 folikula 3 js - neuspjesno
    3. IVF 10/20 (bemfola 225, 75, pergoveris, cetrotide, brevactid 5000) -neuspjesan!

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Listopad 2020. 11:08

Ana26, nema se što ona ljutiti. Rekla bih istinu. Doktorica je osoba kao i svaka druga, radi greške. Treba ona tebi zahvaliti što si to napravila, TSH je stvarno bio prenizak.

minilu, to su lijepe brojke  

💔💔💔

iris_iris
    29. Listopad 2020. 11:10

minilu

Drage moje prosao i moj 2.UVZ danas imam po 2 folikula na obe strane. 2 su vodeca po 13 mm.
    Za dva dana opet.
    Sanjich znam da si razocarana, ali bitno da nam bude Mrsic na aspiraciji i transferu. Ja se bar nadam da ce biti.

2 po 2 od uzv do uzv i eto čopora :) super! 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

29. Listopad 2020. 11:12

minilu

Za dva dana opet.

Ja mislim da je bitnije da nam je sada tu i da prati kako odg na terapiju i to.. Nego aspiracija i transfer koji su uvijek isti..

Ne znan bas sam razocarana kad je rekla da nece biti ni na 3uzv.. Znaci tek u ponedjeljak - ako se sta ne promjeni upadne kakva op ili slicno... 

29. Listopad 2020. 11:14

Ana26

Cure, molim vas za savjet.
    Sutra imam pregled endokrinologa. Dr mi je ordinirala tablete 75mg, a vikendom 100mg i ja sam vadila lrv nakon 2tj i TSH mi je bio 0.13. Nisam mogla dobiti dr, a med. sestra rekla da mi je terapija prejaka i da misli da i vikendom pijem 75mg i ja sam tako i napravila. Danas sam vadila krv i TSh je 0.55.
    Šta mislite da li da kažem doktorici da sam na svoju ruku smanjila dozu ili da se pravim da sam pila po preporuci? Bojim se da se ne naljuti.

Ja na tvom mjestu ne bi rekla.. Jer je to  totalno nepostivanje doktora... I ti nemozes ni znat da je on porastao jer si ti smanjila na svoju ruku.. Mozda je bas trebalo proci neko vrijeme da se on sam krene vracat u normalnu vrijednost..
    Ne znam zasto itko na svoju ruku mijenja i remeti doktorima planove.. Ako ne vjerujes doktoru onda ga mijenjas a ne postajes sam svoj lijecnik... Moje misljenje... 

29. Listopad 2020. 11:17

Tako bi hipotetski ja sad mogla smanjit bemfolu na 75 jer je Mimica rekao da imam hrpetinu folikula.. Ali nije sve crno ni bijelo oni su ucili dugi niz godina i znaju sto puta vise nego sto mi mozemo i zamislit.. I ne   nisu nam duzni objasnjavat detaljno svoje odluke... Zato ako nemas povjerenja u dr onda ides dalje.. 

• Ana26
    29. Listopad 2020. 11:22

Sanjich Ma nije da ne vjerujem nego bi mi opet otkazali postupak zbog TSH.  Išla sam kpd svog endokrinologa i on mi je rekao da pijem 75mg svaki dan i za 2 sam došla na VV i moja mpo dr je zvala endokrinologa i onda je ona rekla da vikendom pijem 100mg.

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    29. Listopad 2020. 11:24

Picky i Lucija07 drzite mi se i mislim na vas i molim 
    Sve ostale cure danas svu srecu zelim i u mislima ste mi❤️ sve 🙏
    Ja sam onako malo smirenija ali u strahu malo sam danas osijetljiva mami mi je godisnjica 4 godine da je nema  💔 i onda sevega skupi u dusi i srcu 
    Divne smo mi i hrabre zene i sta sve prodjemo i prezivimo i opet skupimo snagu za dalje i koliko je lipo kad jedna drugoj dajemo potporu savjet podrsku pomoc pa nema veceg djela pred Bogom od toga a i ne znamo se i vjerujem da ce nam svima dati blagoslov svakoj bez obzira na krizeve koje prolazimo opet ce se vratiti dobro jer cinimo dobro 
    Drage moje i divne zene hvala  Bogu sta postojite i sta me uputija na ovi forum❤️🙏

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Nada 🍀
    29. Listopad 2020. 11:25

Ana26 ja sam mišljenja da joj trebaš reći jer ti od toga vjerovatno ovisi dalji tijek terapije.
    I doktori su ljudi i griješe a i često su preopterećeni poslom i nemaju vrimena da se svakome maksimalno posvete.
    TI najbolje poznaješ svoje tijelo i možeš osjetiti kada nešto nije u redu..
    Možeš eventualno ako osjetiš da joj bas ne paše šta si sama mijenjala da kažeš da ti je bio ubrzan puls (to je simptom kad je nizak TSH) i da si se bojala da je od toga 

Nada 🍀
    29. Listopad 2020. 11:30

Ja isto uzimam lijekove za štitnu i iako mi je TSH bio oko 5 sada ga sa 50mg držim na 1,2

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.