Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Listopad 2020. 20:12

Danas mi je peti dan pikanja, sutra je novi UZV. Baš kužim kako mi je narasla razina nervoze, pa sam danas popodne odlučila presjeći i uzela sam si godišnji. Kako ove godine još nisam bila na godišnjem uopće, mislim da sam zaslužila. Javila sam svima, i sad se posvećujem sebi i svojim mrvicama barem do ponedjeljka. Nakon toga ću vidjeti.
    Počela sam sa gledanjem Harry Pottera na Netflixu, sad nastavljam dalje sa serijama koje me opuštaju.
    Malo me strah sutrašnjeg pregleda/rezultata, a znam da s vremenom neće biti lakše, tako da bolje da čim prije napunim baterije.
    Plus, smanjujem si šanse da ću negdje uloviti koronu prije aspiracije jer sam se odlučila i samoizolirati - osim odlazaka na preglede. Neće nitko kašljati u mene!!! 

💔💔💔

14. Listopad 2020. 20:18

MTB

Danas mi je peti dan pikanja, sutra je novi UZV. Baš kužim kako mi je narasla razina nervoze, pa sam danas popodne odlučila presjeći i uzela sam si godišnji. Kako ove godine još nisam bila na godišnjem uopće, mislim da sam zaslužila. Javila sam svima, i sad se posvećujem sebi i svojim mrvicama barem do ponedjeljka. Nakon toga ću vidjeti.
    Počela sam sa gledanjem Harry Pottera na Netflixu, sad nastavljam dalje sa serijama koje me opuštaju.
    Malo me strah sutrašnjeg pregleda/rezultata, a znam da s vremenom neće biti lakše, tako da bolje da čim prije napunim baterije.
    Plus, smanjujem si šanse da ću negdje uloviti koronu prije aspiracije jer sam se odlučila i samoizolirati - osim odlazaka na preglede. Neće nitko kašljati u mene!!!

Bravooo, to je prava priprema, drzim fige 🤞🤞👶

14. Listopad 2020. 20:29

maja555

Bozma

ako sam ja ovaj put zatrudnila, u ovim godinama i sa mojim hormonima, u postupku u kojem je sve šta je moglo krenit naopako krenulo, ima da ste svih 18 sljedeći mj.trudne, a ostatak do kraja godine

Daj reci mi godine i sta je jos bilo tako zeznuto? Ohrabri mee… ;)

79.godište. na prvom nalazu amh 3.5, FSH 12, LH 18, visok androstedion. Mršić me stavio na kontracepciju i vadi krv svaki mjesec dok se ne popravi, tako vadila malo više od pola godine svaki ciklus kod njega s tim i uvijek isto. Znači imam nizak AMH, a odnos FSH i LH visoki , znači menopauza, a odnos im kao PCOS.Kako se nisu popravljali nalazi a godine išle otišla sam privatno, 6 stimuliranih i 3 prirodnjaka, ovo sad mi je bio drugi stimulirani u bolnici
    Ono šta je meni osobno dole bolje je embriologica koja je brutalno iskrena, nema uljepšavanja, ali ti kaže šta i kako se može popravit, ona mi je jedina rekla da su mi očajne stanice i šta da uzimam za popravit ih. i doktori su svi ok, samo mi se desilo de mi nije bilo doktorice, kažu da se to rijetko događa, ali eto meni oba puta, sestre extra, a tek ono što se dobije za aspiraciju, išla bi opet samo radi toga
    sto godina ti pišem, muž mi je večeras extra pričljiv pa mi smeta , sad vidim kako je njemu kad je u nečemu a ja se navijem

• maja555
    14. Listopad 2020. 20:39

Nikitta hvala na odg, znam da si ti to sve prosla. Sutra cu ja cuti se s ginek. :)
    Bozma totalno ohrabrujuce, primjer kako nema losih i dobrih nalaza, nego jednostavno dogodi se. 

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

Tinchy_07
    14. Listopad 2020. 21:05

MTB

I dobro si napravila bolje da se ne stresiras na poslu vec doma uzivas i odmaras koliko je to moguće 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

• ruby22
    14. Listopad 2020. 21:31

Olivera

Ruska1986

Ja mislim da se broji kao postupak od onog trena kad izvadis uputnicu za MPO! Jer su meni drugi put nesto krivo na uputnici napisali i trebala sam ic po novu i sestra mi je rekla da ce mi stornirati staru uputnicu, da mi se ne bi kasnije brojala… 🤷‍♀️

A uputnica se smatra iskorištena nakon što bude aspiracija. Ja sam s istom išla u prirodni postupak, a kako mi je puknuo fulikul onda mi je vrijedila sljedeći mjesec za stimulirani.
    Sad kad sam išla u fet mi skoro moja ginekologica nije htjela dati novu upitnicu, jer kao fet je dio stimuliranog postupka (što i je) i zašto da ona meni sad daje novu d1 upitnicu😳

Meni su za FET trazili novu uputnicu D1.
    Za aspiraciju i ET je bila jedna i sad za FET druga... 
    A cak mi je sestra od mog soc ginekologa rekla da ne zna niti za jedan slucaj da je postupak odbijen radi broja iskoristenih postupaka u sto ja nekako sumnjam.

oboje 33 god
    👩🏻 nalazi ok, endometrioza na lijevom jajniku
    👨🏻 nalazi ok
    Poliklinika Škvorc
    2 prirodnjaka (jednom ovulirala prije aspriacije, jednom stanica se nije oplodila).
    6/20 - IVF ET 2 blastice, 2 pingina, missed u 6tt
    10/2020 FET 2 blastice, 1.beta 228, 2.beta 828

Ruska1986
    14. Listopad 2020. 21:38

ruby22

Olivera

Ruska1986

Ja mislim da se broji kao postupak od onog trena kad izvadis uputnicu za MPO! Jer su meni drugi put nesto krivo na uputnici napisali i trebala sam ic po novu i sestra mi je rekla da ce mi stornirati staru uputnicu, da mi se ne bi kasnije brojala… 🤷‍♀️

A uputnica se smatra iskorištena nakon što bude aspiracija. Ja sam s istom išla u prirodni postupak, a kako mi je puknuo fulikul onda mi je vrijedila sljedeći mjesec za stimulirani.
    Sad kad sam išla u fet mi skoro moja ginekologica nije htjela dati novu upitnicu, jer kao fet je dio stimuliranog postupka (što i je) i zašto da ona meni sad daje novu d1 upitnicu😳

Za aspiraciju i ET je bila jedna i sad za FET druga…
    A cak mi je sestra od mog soc ginekologa rekla da ne zna niti za jedan slucaj da je postupak odbijen radi broja iskoristenih postupaka u sto ja nekako sumnjam.

Ma joj, ko ce ih znat vise! 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

14. Listopad 2020. 21:38

ruby22

Olivera

Ruska1986

Za aspiraciju i ET je bila jedna i sad za FET druga…

Zato sto u Hrvatskoj niti dan danas ne postoji registar postupaka pojedinog para, jedino ako bolnica  ide provjeravati u hzzo a to niti jedna ne radi.. 
    No po zakonu imamo pravo na 4 inseminacije, 2 prirodna postupka (bez lijekova) i 4 stimulirana (u kojeg su uključeni svi fet-ovi naravno)... 

MaloTele
    14. Listopad 2020. 21:52

MTB

Odlican ti je plan i kad je tako dobro sklepAn ima da odma uspije iz prve 😊🤞 sad odmaraj i cuvaj se, sretno na uzv, bez stresa i nervoze 🤗

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Lucyinthesky
    14. Listopad 2020. 22:08

Cure, da li se netko sjeća da li se za vađenje krvi za markere mora biti na tašte? Istekao je nalaz, treba ga ponoviti, a ne sjećam se 🤔Mislim da ne treba, nema mi logike...

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.