Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🍀🐞MISS🐞🍀
    12. Listopad 2020. 15:11

Olivera

Drage suborkinje, pozdrav od još jedne koja vas je dugo vremena samo čitala i konačno se odlučila priključiti forumu.
    Inače sam beta čekalica, FET je bio prošli tjedan. Odlučila sam se priključiti jer sam iščitavajući stranice i stranice foruma skužila da, unatoč teškim pričama i situacijama koje prolazimo, ovdje vlada totalna pozitiva. Ovaj smo put odlučili da nikome nećemo govoriti da samo u postupku, pa se pomalo zbog toga osjećam kao pale sam na svijetu. MM mi je podrška, ali on jednostavno ne može shvatiti kroz što ja sve prolazim u ovom svemu.
    Čestitam svim trudničicama na forumu, a nama ostalima želim da što prije postanemo dio te "bande"

Dobrodošla i sretno 🥰 i mi smo ovaj put odlucili da nista nikome ne govorimo, ne da mi se da me svaki dan neko zivka, rec cu kad sve prođe, zasada ništa. Bas mi paše mir ,a i imam ovdje vas za podršku ❤️

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

12. Listopad 2020. 15:12

Ja sam se umorila cijeli dan citajuci o zdravim i nezdravim embrijima. Koliko sa zaključila sa stranih stranica je da nitko nista ne zna i da je sve lutrija pa i taj pgd. Po njemu vecina embrija u pocetku ima greske koje se kasnije isprave tako da pgd moze pokazati gresku a na kraju se rode potpuno zdrava djeca. A s druge strane moze pokazati da je embrij zdrav ali na kraju se dogode nekakve strukturalne pogreške u razvoju kojima ne znaju uzrok i događaju se jednake anomalije kao kod trisomija. Covjek malo pomogne u oplodnji ali ipak je sve u božjim rukama na kraju.

• LucyLou
    12. Listopad 2020. 15:15

MTB, deal, betu cekamo skupa, s tim da ja ne radim testove za trudnocu - radila jedan jedini nakon prvog transfera i rekla nikada vise. Kako tvoje pikanje ide, i kad bi mogla ici stoperica? 

Tanja, juuuupiii, pa to su bas lijepe vijesti! Neka se sve lijepo oplode ☺️

Olivera, dobro nam dosla! Ima nas dosta tu, i bas je lijepo imati podrsku osoba koje prolaze slicno i znati da nismo same u svemu ovome. Ako mozes, napisi nam malo vise informacija o dijagnozi, koji ti je ovo postupak, gdje to jest u kojoj poliklinici si i naravno, kada vadis betu, a nasa draga MTB ce te dodati na popis koji redovito azurira 🙃

Svim ostalim curkama saljem samo pozitivne misli i drzim fige za sve nas 🥰😘

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

Olivera
    12. Listopad 2020. 15:35

Mislila sam napraviti onaj potpis ali još se ne snalazim ovdje. Sklepala na brzinu profil na poslu, obzirom da mi je u neko doba dana glava više u betama nego u papirima. Moja najveća dijagnoza su godine (39), a mm ima oligoteratozoospermio. Liječimo se u kbc Rijeka, prošla dva pokušaja prirodnjaka, jednom pobjegao folikul, drugi put nije došlo do oplodnje. U lipnju bila u stimulaciji, dobila 12 js, treći dan vraćene dvije  osmostanične i nažalost ništa. Ostala nam jedna blastica koja je vraćena prošlu nedjelju, beta tek 23.10.

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    12. Listopad 2020. 15:37

Olivera

Drage suborkinje, pozdrav od još jedne koja vas je dugo vremena samo čitala i konačno se odlučila priključiti forumu.
    Inače sam beta čekalica, FET je bio prošli tjedan. Odlučila sam se priključiti jer sam iščitavajući stranice i stranice foruma skužila da, unatoč teškim pričama i situacijama koje prolazimo, ovdje vlada totalna pozitiva. Ovaj smo put odlučili da nikome nećemo govoriti da samo u postupku, pa se pomalo zbog toga osjećam kao pale sam na svijetu. MM mi je podrška, ali on jednostavno ne može shvatiti kroz što ja sve prolazim u ovom svemu.
    Čestitam svim trudničicama na forumu, a nama ostalima želim da što prije postanemo dio te "bande"

Dobro dosla Olivera, i ja sam se prikljucila forumu pre par dana jer sam prvo samo citala, ali sam osetila tu pozitivnu atmosferu i odlucila da budem dio ekipe hrabrih zena. Takodje nikom nismo rekli da smo u postupku, jer ljudi su cudni...iz nekih predjašnjih razgovora i kontakata imam utisak da ostali ljudi sazaljevaju parove koji se na ovaj nacin bore za potomstvo. U fazonu "jadni, ne mogu prirodno" ili "sigurno ona ima neki problem" i sl. 
    Mnogo mi je prijatnije razgovarati sa osobama koje razumeju i znaju kroz šta sve prolazimo.
    Sretno 👶❤️

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

• more2309
    12. Listopad 2020. 15:39

TiredIvy ti si stvarno prosla kalvariju, znam da si ljuta i razocarana zbog svega sto se izdogađalo, ali to sad ostavi po strani, fokusiraj se na te dvije stanice i mozda bas to bude dobitna kombinacija, nikad se ne zna 🙂. Drzim fige da se obadvije lijepo oplode i nakon transfera lijepo i cvrsto prime 🤞🤞🙏🙏🍀🍀🙂!
    Nina nikad ne znas, mozda se i smiri do tada, meni se tek smirilo vecer prije, taj dan ujutro sam se vec isplakala i pomirila da nista od transfera, navecer se smirilo. Ako se ne smiri i ipak ne bude transfera, isplaci se i odtuguj, a onda glavu gore i razmisljaj kako ce FET biti dobitan 🙏🙏🤞🤞🍀🍀🙂! 

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• more2309
    12. Listopad 2020. 15:41

Olivera dobro nam dosla i drzim fige da bude velika beta 🤞🤞🙏🙏🍀🍀🙂😘!

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

Olivera
    12. Listopad 2020. 15:50

Tanja79

Olivera

Dobro dosla Olivera, i ja sam se prikljucila forumu pre par dana jer sam prvo samo citala, ali sam osetila tu pozitivnu atmosferu i odlucila da budem dio ekipe hrabrih zena. Takodje nikom nismo rekli da smo u postupku, jer ljudi su cudni…iz nekih predjašnjih razgovora i kontakata imam utisak da ostali ljudi sazaljevaju parove koji se na ovaj nacin bore za potomstvo. U fazonu "jadni, ne mogu prirodno" ili "sigurno ona ima neki problem" i sl.
    Mnogo mi je prijatnije razgovarati sa osobama koje razumeju i znaju kroz šta sve prolazimo.
    Sretno 👶❤️

Meni je jedan prijatelj kad sam mu se u početku povjerila što prolazim rekao, nemoj se ljutiti ali u onome je uglavnom problem u vama ženama😵.
    A što se ostalih tiče, odlučila sam ne govoriti frendicama jer one, na njihovu sreću, ne mogu shvatiti što prilazim, i onda se umorim odgovarajući stalno na ista pitanja, i njihovo poimanje da nema to zašto ne uspjeti. Reći ću im sve kad bude vrijeme, a do onda nismo u postupku jer imam neku dosadnu bakteriju😃

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

Anavi985
    12. Listopad 2020. 15:54

Olivera, dobrodošla... držim fige za lijepu betu...

I ja još baš istražujem kako urediti profil, tri put sam radila taj potpis i nestalo, barem ja ne mogu vidjet ga... cure, vidi li se neki potpis kod mene? Ak ne, kako ga uspješ spremiti da i ostane?

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

• *.Women_name.*
    12. Listopad 2020. 16:10

Olivera dobrodošla i sretno 😘

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.