Mozda da se onda samo prebacim na te prenatale koje ti sada koristis ako u njima ima dovoljno folata.. A po sastavu bi rekla da ima
Babylove nema ti potrebe toliko folne uzimat sada. Meni su cak bili rekli da budem bez ikakvih dodataka do pozitivnog test jer nisu vise znali sta smeta a svaka ta tabletica je i nesto losega ne samo dobroga. Bebi treba najvise folne od 7tt tako da ja ne bi na tvom mjestu se krcala s njom prije nego treba jer ni to nije bas pozeljno. A folacin je najgori oblik po meni i nije mi janso zasto ga jos prepisuju kad ga se velila vecina ne iskoristava i drugo to je mozda za zene koje dodju nakon izostanka M da su trudne a nikad prije nisu uzimale prenatale.
Yvette za alergiju nazalost nije bas preporucljivo ti sad nista uzimati. Pokusaj ispirat nos sa fiziloskom vise puta dnevno, a oci sa ohladjenim cajem kamilice. Ja sam astmaticar pa mi je to bilo spas kad su me alergije scepale izmedju postupaka.
Hvala Grizli, pretrpit cu onda. Samo da ne kihnem za vrijeme embriotransfera
Ova prica o folnoj mi je zanimljiva. Zasto mislis da je folacin najgori oblik? Pitam jer pijem prenatal, a prijateljica je pila folacin i tvrdi kako meni tako i drugima, da folacin ima vise folne i bolju iskoristivost, i da nam ginekolozi nista ne znaju kada nam nisu dali recept nego nas uputili da uzimamo prenatal.
Grizli oprosti ja sam pocela pisati folacin,neznam sta mi bi, nisam razmisljala, ona je lijepo napisala folate. Ima solgar i folacin i folna, vjerojatno je mislila samo na folnu. Da i ja sam cula da taj folacin nije bas i da je neki problem sa absorpcijom al se nemogu tocno sjetiti, ako ne grijesim.
Babylove ovo koje ja pijem su za prvo tromjesecje trudnoce, vec sam presla na Elebaby za drugo tromjesecje 🥰, pij to sto pijes ako imas jos u zalihi do bete, pa kad bude pozitivna😊 onda razmisljaj sto je najbolje za tebe
Opet ja,kako je meni sve ovo novo, svasta nesta mi nije jasno...sta oni 2dc pregledavaju baš,baš?mislim,ja prva 3dana imam bas obilne stvari,pa kako cu tako tamo leći?oprostite ako je pitanje onako malo bljakić😬
25.9.2019 transfer...
2 blastice zamrznute
9.10.2019beta 703.9
12.10.2019 beta 2710
5.11.2019blighted ovum
30.10.2021 Fet
8.11.2021. +
11.11.2021 beta 281.6
13.11.2021 beta 705
19.11.2021 beta 6154
30.12.2021 😢
Ja koristim solgarov folacin dali bi ga trebala mjenjat prec na nesto drugo. Onaj od 400mcg ali 2 tablete. Jer na bocici bas pise folacin . A ja sam jos MTHFR heterozigot .
Betty uopce se nemoj zamarati oko toga sto krvaris. Naučeni su oni na to i nije im nista neobično. 2dc pregledaju stanje jajnika i broj antralni folikula. To su folikuli koji taj mjesec uz odredjene doze hormona mogu narasti i kasnije se punktirati. Ne znaci da ce svi narasti i da ce u svima biti jajna stanica, al to im je neki broj po kojemu se oni mogu ravnati i znati sto bi mogli očekivati. Mozda ce ti vaditi spolne hormone i neka cure jos nadodaju ako sam nesto zaboravila.
Uglavnom, oko menge se ne zamaraj.😉
I btw ovdje nema bljakic pitanja ☺️ Sve mozes pitati i sigurno ce ti netko znati odgovoriti. Držim fige 🤞
Bettyuopce se nemoj zamarati oko toga sto krvaris. Naučeni su oni na to i nije im nista neobično. 2dc pregledaju stanje jajnika i broj antralni folikula. To su folikuli koji taj mjesec uz odredjene doze hormona mogu narasti i kasnije se punktirati. Ne znaci da ce svi narasti i da ce u svima biti jajna stanica, al to im je neki broj po kojemu se oni mogu ravnati i znati sto bi mogli očekivati. Mozda ce ti vaditi spolne hormone i neka cure jos nadodaju ako sam nesto zaboravila.
Uglavnom, oko menge se ne zamaraj.😉
Ja ću se samo nadovezat,u Petrovoj 2dc sam samo vadila progesteron u 7h jutro i u 17 h došla po lijek,nije mi rađen ultrazvuk.
🧒 sve ok. 1986
👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
🤞💜🙏
Betty ide da bas bas uzv vaginalno. I ne brini to sto tebi curi ne brine ni njih oni su s time jako dobro upoznati sve smo to prosle tamo. Njima je to uzv kao svaki drugi.
Za folnu... Mislim da solgar ima samo folacin odnosno folnu kiselinu. Nju recimo osobe koje imaju mutaciju na mthfr heterozigotnu djelomicno probave, a homozigotnu mutaciju ko ima ne probavlja uopce. Velika vecina zena nikad ne napravi tu pretragu tromboflije pa ni neznaju dal mogu probaviti ili ne. Visak se izlucuje kroz probavni trakt al ako se pretjera s dozama ostaje u tijelu talozi se. Zato je uvijek bolje uzimati doze koje su nama potrebne to je do nekih 400 mg dnevno, u pocetku trudnoce za nas i embrij treba do 600 mg, a prema nekim studijama max dnevn preporucena doza je 1000 mg. Ono sto mlo tko spominje je da previsoke doze folne uzrokuju manjak B12 vitamina koji je jako bitan za krvna zrnca i opskrbu tijela kisikom. Manjak b12 uzrokuje anemiju i opcenito losiju krvnu sliku. Zato je puno bolje uzimati folate odnosno aktivne oblike folne kiseline koje su nm odmah na raspolaganju u obliku koje tijelo moze koristiti bez probave. Ako sa mutacijom mthfr heterozigot uzmete 400 mg folata unjeli ste 400 mg, a ako uzmete 400 mg folne kiseline iskoristit cete cca 280-300 mg. To je ta razlika. Sve sto se ne iskoristi opterecuje u nacelu jetru. A recimo folate unosimo i hranom npr. 150 gr kikirikija ima 175 mcg folata, jaje 85mcg.
Sortiraj odgovore
Najstariji