Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sunshine25
    09. Prosinac 2019. 13:22

Gelice, na mahove me boli kao da ću procuriti, glava me malo boli i poprilično sam živčana 😂 pravi pms simptomi. Napuhana sam jako i dalje pa me to tješi 😁

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

sunshine25
    09. Prosinac 2019. 13:23

Mene zanima, kod trombofilije, jesu li one bitne za začeće ili su bitne kada ostanemo trudne za održavanje trudnoće? To mi nikako nije jasno. 

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• Gelica
    09. Prosinac 2019. 13:29

sunshine25

Mene zanima, kod trombofilije, jesu li one bitne za začeće ili su bitne kada ostanemo trudne za održavanje trudnoće? To mi nikako nije jasno.

Dobro, znači nešto se kuha! :)
    Što se mutacija tiče, ovisi šta imaš, moja prijateljica je morala davat injekcije i prije plodnih dana kad je prirodno, pa do menzisa. U ivf je odmah od starta stimulacije. 

PinkFairydust
    09. Prosinac 2019. 13:31

sunshine25

U principu ne bi trebale utjecati na samo začeće, tj oplodnju. Ali mogu utjecati na implantaciju i kasnije mogu radit sranja s pobacajima u razlicitim stadijima trudnoce, zastoje u rastu, bla bla.... jer ili se ne uspije zametak dobro uopce ugnjezditi u sluznicu ili kad se vec formira posteljica se mogu raditi kao mali ugrusci koji onda smetaju da posteljica radi sve sto bi trebala raditi. I naravno, buduci da trudnoca vec sama po sebi podrzava zgrusavanje krvi, takve mutacije rade potencijalni rizik za mamu, cak i ako se na bebu ne odrazava. 

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• Gelica
    09. Prosinac 2019. 13:32

PinkFairydust

Gelica

Nisam još spremna za test, želim živjeti u uvjerenju da sam trudna 😂
    Inače ja sam heterozigot za FV Leiden, MTHFR, PAI-1 I još nešto ali nemam sad nalaz kod sebe. To isto kao nije za heparin ali neki doktori su mi rekli da uzimam neki ne, ja sam imala 3 biokemijske a sad zašto, pitaj boga. Dr Alebic je rekao obavezno injekcije, bez obzira što sam heterozigot jer mi ujak ima antifosfolipidni sindrom, a i prošireni koagulogram je uredan ali na samoj donjoj granici, i rekao je da kako trudna ostanem sve će pasti ispod granice. Tako da ovo mi je sad prvi transfer sa heparinom. Minimalna preventivna doza plus Aspirin.

Leiden nije nikako sreca cak i ako si heterozigot, to je velika mutacija, plus imas jos 2 male (i ako ima jos nesto, mozda proteini C i S, ili sto vec..). Ja nisam ni ginic ni hematolog, al slozila bih se da tu treba heparinska terapija. Ove male doze u principu tebe samo stite i osiguravaju da posteljica normalno funkcionira, a posteljicu ne prelaze tak da je beba isto sigurna (cure znaju panicarit da ne bi beba krvarila ili nesto). Tako da se nadam da je ovo sad bila dobitna kombinacija i da te ceka jedan lijepi veliki plusek za pod bor :)

Nakon prvog nalaza su me zvali da moramo ponoviti, nisu rekli zašto i baš sam se uplašila. Uglavnom imam puno tih mutacija, rekli su da to se baš ne viđa i morali su ponoviti da budu sigurni. Ali bez obzira na to neki dr. nisu za terapiju, iako su su mi rekli ako baš želim da će mi dati. A neki su bili odmah za. A joj, hvala ti!! Da bar bude, ovo bi bilo pravo Božićno čudo! :) 

PinkFairydust
    09. Prosinac 2019. 13:33

Gelica

Što se mutacija tiče, ovisi šta imaš, moja prijateljica je morala davat injekcije i prije plodnih dana kad je prirodno, pa do menzisa. U ivf je odmah od starta stimulacije.

Da, kod visokorizicnih situacija ide tako, upravo da se podrzi mogucnost implantacije. U tom slucaju treba nastaviti sa terapijom cijelu trudnocu i babinje obavezno. 

• Gelica
    09. Prosinac 2019. 13:34

kiki989

kiki989

Geliceeekad ces nesto? Beta? Test?

Ajoj, jos do petkaa, puno je to, koji ce to onda bit dan od transfera? Sve sam pobrkala…
    Ja mislim da bi ja mogla u pondjeljak otic vadit betu, to ce mi bit 11. Dan od transfera blastice, sta mislis?

Petak mi je 15dnt i dr je naglasio da vašim baš taj dan, ni prije ni kasnije, i tako ću napraviti. A za test, možda napravim dan prije bete, da se ne šokiram previše na betu 😂

Hannica0 👧
    09. Prosinac 2019. 13:34

Dosla sam sad s folikulometrije  .  6dc. Primila menopur. Bilo ih je na jednom jajniku 6kom po 9 i 10mm. Sutra opet po menopur.

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

PinkFairydust
    09. Prosinac 2019. 13:36

Gelica

Nakon prvog nalaza su me zvali da moramo ponoviti, nisu rekli zašto i baš sam se uplašila. Uglavnom imam puno tih mutacija, rekli su da to se baš ne viđa i morali su ponoviti da budu sigurni. Ali bez obzira na to neki dr. nisu za terapiju, iako su su mi rekli ako baš želim da će mi dati. A neki su bili odmah za. A joj, hvala ti!! Da bar bude, ovo bi bilo pravo Božićno čudo! :)

A gle, u medicini sve ima svoje prednosti i svoje rizike. Generalno razumijem da se ljudi sa heparinom ne zaletavaju, jer ipak nije bas ko da se vodom pikas. Al u ovakvim slucajevima kad imas dokazane mutacije i imas neuspjesne pokusaje iza sebe, apsolutno ima smisla dati, jer je veci potencijalni benefit nego sto je rizik. Tako da sad drzimo palce jako jako :)

• Gelica
    09. Prosinac 2019. 13:37

PinkFairydust

Gelica

Da, kod visokorizicnih situacija ide tako, upravo da se podrzi mogucnost implantacije. U tom slucaju treba nastaviti sa terapijom cijelu trudnocu i babinje obavezno.

Da, ona je baš tako, cijelu trudnoću i babinje. Prije injekcija 5 puta biokemijske i svašta nešto. Prvi put sa injekcijama ostala trudna prirodno ali vanmatericna i nakon toga ivf sa injekcijama i sad ima blizance. :) Kod nje je stvarno bio problem u tome. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.