Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    05. Prosinac 2019. 16:28

marijaiva

A kako onda npr luci vraca po 2 cak i 3..to mi nije jasno taj dio.. Kod njega ako su 2 dobra vrti skupa s jednim losijim koji nije za smrzavanjem pa da 'pripomogne' ova 2 dobra embrija.. I s tim da znamo svi da ima jako dobru biologicu.. Ne znam eto nije ni meni jasno, Patrick i Lana su medju boljim biolozima u hrvatskoj a rade sasvim drugacije eto.. Meni kod R nije pomoglo ni vracanje 2 puta po jedan embrijj ni jednom jedan…
    A koliko znam i kod Skvorca se fet placa ili?

*Ni jednom dva sam htjela napisati

sunshine25
    05. Prosinac 2019. 16:29

Ne plaća se fet kod škvorca, plaćanje se smrzavanje na više od 2 slamke. 2 plaća HZZO, a svaku sljedeću plaćaš 1000kn. 
    Mislila sam, jel su otkrili uzrok biokemijskih pa nešto drugačije napravili? 

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

05. Prosinac 2019. 16:31

Gelica

marijaiva

marijaiva

sunshine25

Marijaiva, kad si ostala trudna, jel bio transfer jedne ili dvije blastice?

Sa 2. I inace meni su s 31 vracali po 2..Vraćati su mi i po 1 naravno no zatrudnika sam sa po 2..
    Ma da je znati🤦‍♀️

No ja, sam rekla da mene nije strah blizanaca, dapace to mi je uvijek bila zelja.. 2 moje prijateljice imaju blizance i ajmeee, ne zale ni trena… Kako stvari stoje upitno je i jedno a kamoli blizanci🤦‍♀️

Bas tako, zato i kažem ma može i 3 samo neka bude.
    Ova moja prijateljica, obožava djecu i stvarno 10 godina se mucila da ih dobije, i jako joj je to bilo bitno, i sama sam se iznenadila kako se nije snašla sa njima. Iako evo sad imaju 6 mj. I polako vidim da joj je lakše i da se bolje snalazi. Mislim da joj je bio šok koji nije ocekivala.

Vjerujem da bi i nama bio veliki sok.. A mozda nema pomoc bliznjih.. Mislim da je to vrlo bitno bar u pocetku, sigurno da nije lako eto nas 2 smo sami godinama i sok bi mi bio 1 dijete a kamoli dvoje🤦‍♀️

• Gelica
    05. Prosinac 2019. 16:31

marijaiva

A kako onda npr luci vraca po 2 cak i 3..to mi nije jasno taj dio.. Kod njega ako su 2 dobra vrti skupa s jednim losijim koji nije za smrzavanjem pa da 'pripomogne' ova 2 dobra embrija.. I s tim da znamo svi da ima jako dobru biologicu.. Ne znam eto nije ni meni jasno, Patrick i Lana su medju boljim biolozima u hrvatskoj a rade sasvim drugacije eto.. Meni kod R nije pomoglo ni vracanje 2 puta po jedan embrijj ni jednom jedan…

A ne kužim niti ja, a to i je najgore za nas pacijente jer svaki doktor i biolog imaju svoj način i svoje teorije, pa sad mi ostanemo na 100 cuda šta je stvarno najbolje. 
    Ja sam kod Škvorca bila preko hzzo. Ali vjerojatno se plaća kao i svuda. 

sunshine25
    05. Prosinac 2019. 16:32

Da, ja sam pisala za Škvorca preko HZZO-a. Kad ideš kod njega privatno, sigurno se plaća

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

• kiki989
    05. Prosinac 2019. 16:34

Cure, sta mislite o tome da prosetam malo adventom veceras? Danas bio transfer.. nekako sam zalegla, a to ne bi htjela...

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

sunshine25
    05. Prosinac 2019. 16:35

Kiki, tebi sam zaboravila napisati sretnoooo 🍀🍀 svakako pij magnezij, a ja mislim da slobodno možeš prošetati adventom. Kako sam rekla i Gelici, zabundaj se i uživaj 😊

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

05. Prosinac 2019. 16:36

Gelica

marijaiva

A ne kužim niti ja, a to i je najgore za nas pacijente jer svaki doktor i biolog imaju svoj način i svoje teorije, pa sad mi ostanemo na 100 cuda šta je stvarno najbolje.
    Ja sam kod Škvorca bila preko hzzo. Ali vjerojatno se plaća kao i svuda.

E pa  bas tako.. Moja poznanica je kod Lucija imala dosta blastica i rekla je da se boji blizanacke trudnoce.. Oni joj vratili 3 zametka,naravno uz njezino odobrenje, 1 super, 1 srednje kvalitete i jedan koji nije bio za smrzavanjem no da 'pomogne' ovima. Dakle ni rijeci o nikakvim ometanju ovih dobrih.. 
    I rodila je 1 dijete... 

• Gelica
    05. Prosinac 2019. 16:37

sunshine25

Da, ja sam pisala za Škvorca preko HZZO-a. Kad ideš kod njega privatno, sigurno se plaća

Dao mi heparin injekcije, imam mutacije mthfr, pai i još neke, i ujak mi ima antifosfolipidni sindrom. Ja sam heterozigot ali ipak mi je dao zbog obiteljske anamneze i tih biokemijskih. Sve ostalo je uredno. Poslao nas kariogram još napraviti da vi sudimo da nije tu uzrok ali kaže da misli da neće biti ništa..  

• Gelica
    05. Prosinac 2019. 16:39

kiki989

Cure, sta mislite o tome da prosetam malo adventom veceras? Danas bio transfer.. nekako sam zalegla, a to ne bi htjela…

To i ja razmišljam, i ja odlucila da idem na sat vremena. Ja sam na dan transfera hodala tokom dana svako toliko jedan djir lagano. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.