Meni su i kod Škvorca rekli da najbolje vraćam po 1 embrij. Kad smo smrzavali, rekli su mi isto po jednu da smrzavamo, ali ja nadobudna, mislila sam da će s prvim embrijem uspjeti pa rekla nek smrznu po dvije (zbog para) 😂 preporuka je inače svugdje vraćati po jednu do 35. godine, upravo tako je meni i Patrik rekao - vraćati jednu zbog godina. To su preporuke, nije obavezno.
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Marijaiva, kad si ostala trudna, jel bio transfer jedne ili dvije blastice?
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
11/20 fet 🤖
E sad mozda ce vam biti cudno no primijetila sam da vecinom u privatnim klinikama gdje se placa fet predlažu vracanje po jednog embrija..
Znate li sta su meni npr predložili kod R?
Vratili smo prvo 1 jer je bila tako suuper, pa onda ove 3 zamrznuli u 2 slamke. Kad sam ispucala 1 fet s tom 1 blastom predložili su mi da ovu jednu skamku u kojoj su 2 zametka mozemo odmrznuti pa samo jedan embrij vratiti a jedan opet smrznuti! I to mi je Patrik predložio.. Eeee… Naravno da nisam pristala.. Fet je 3500 pa ti racunaj po 1 embrij lijepa svota.
I meni su kod Skvorca isto rekli 1 vratit. I sad isto kod Podobnika, bez obzira na godine. Kad sam rekla da svi preporučuju nakon 35 g vratiti 2 ili čak 3, rekao je da, ali onda mi je rekao ono što sam prije pisala da jedan može izgurati drugog lošijeg itd. Inače, vani je također praksa vraćati 1 embrio u zadnje vrijeme. Sve se više to forsira i prihvaća jer je sigurnije. Mislim da nije do privatnika, već do toga da oni prate najnovija istrazivanja i mogu raditi onako kako oni misle da je najbolje jer su privatnici. U bolnicama se npr još uvijek leži nakon embriotransfera a dokazano je da ne povećava šanse već naprotiv, ima manje trudnoća. Ali iako se neki doktori u bolnicama slažu sa tim oni sami ne mogu promijeniti sistem rada. I meni je bilo teško na početku prihvatit da će mi vratit jedan A drugi pustit do 5 dana, isla sam istraživati i nasla puno studija koje to podržavaju. Da sam imala 2 identične kvalitete možda bi i inzistirala da vrate oba ( jer strah me blizanaca u 42.god.) , ali ovako nisam htjela.
Moja prijateljica, u Mariboru je radila postupak, 36 godina i dobila 8 blastica izvrsnih i isto joj htjeli samo jednu vratit. Ona je inzistirala na 2 jer su kao veće šanse ( već sam pisala o njoj, puno biokemijskih) i već joj je bilo dosta svega, oni su je odgovarali od 2 ali na kraju su popustili i vratili 2, rodila nedavno blizance. Ali vjerujte mi, stalno se žali na svoju odluku jer je rekla da nije niti sanjala da će biti tako teško sa dvoje. A da ne govorim , da zadnja 2 mjeseca nije mogla iz kreveta ustat pošto je 1,60 i bila je haaško velika....Ne znam. Bila bi sretna i sa 3 da dobijem ali iskreno strah me blizanaca .
Sa 2. I inace meni su s 31 vracali po 2..Vraćati su mi i po 1 naravno no zatrudnika sam sa po 2..
Ma da je znati🤦♀️
Mene je isto strah blizanaca, iskreno. O tome sam baš razmišljala prije zadnjeg feta. Zbog komplikacija, jel.
Gelice, a jesu li što drugačije radili s obzirom na biokemijske? Ne sjećam se da si pisala
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
11/20 fet 🤖
Sa 2. I inace meni su s 31 vracali po 2..Vraćati su mi i po 1 naravno no zatrudnika sam sa po 2..
Ma da je znati🤦♀️
No ja, sam rekla da mene nije strah blizanaca, dapace to mi je uvijek bila zelja.. 2 moje prijateljice imaju blizance i ajmeee, ne zale ni trena... Kako stvari stoje upitno je i jedno a kamoli blizanci🤦♀️
Mene je isto strah blizanaca, iskreno. O tome sam baš razmišljala prije zadnjeg feta. Zbog komplikacija, jel.
Gelice, a jesu li što drugačije radili s obzirom na biokemijske? Ne sjećam se da si pisala
Oprost, ne kužim kaj misliš drugačije? Kada?
A kako onda npr luci vraca po 2 cak i 3..to mi nije jasno taj dio.. Kod njega ako su 2 dobra vrti skupa s jednim losijim koji nije za smrzavanjem pa da 'pripomogne' ova 2 dobra embrija.. I s tim da znamo svi da ima jako dobru biologicu.. Ne znam eto nije ni meni jasno, Patrick i Lana su medju boljim biolozima u hrvatskoj a rade sasvim drugacije eto.. Meni kod R nije pomoglo ni vracanje 2 puta po jedan embrijj ni jednom jedan...
A koliko znam i kod Skvorca se fet placa ili?
Ma da je znati🤦♀️
No ja, sam rekla da mene nije strah blizanaca, dapace to mi je uvijek bila zelja.. 2 moje prijateljice imaju blizance i ajmeee, ne zale ni trena… Kako stvari stoje upitno je i jedno a kamoli blizanci🤦♀️
Bas tako, zato i kažem ma može i 3 samo neka bude.
Ova moja prijateljica, obožava djecu i stvarno 10 godina se mucila da ih dobije, i jako joj je to bilo bitno, i sama sam se iznenadila kako se nije snašla sa njima. Iako evo sad imaju 6 mj. I polako vidim da joj je lakše i da se bolje snalazi. Mislim da joj je bio šok koji nije ocekivala.
Sortiraj odgovore
Najstariji