Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MalaM1
    15. Studeni 2019. 19:01

mimi1987

Dobro vece svima..ja sam tu nova ali stalno citam vase poruke i savjete i utijehe. Da pokusam nekako u kretko opisat moj put do ivf postupka.Imam 32 g. I prije 10 g. mi je izvadjen ljevi jajovod zbog vanmaternicne trudnoce koju moj tadasnji ginekolog nije vidjeo pa mi je prepiso antibiotik za upalu jajnika😨. Nakon toga nikad vise nisam uspijela ostat trudna. Da bi prije godinu dana opet zavrsila na operaciju za miom i prohodnost desnog jajovoda…da bi na kraju i taj desni izvadili jer je bio skroz zacepljen. U ozujaku ove godine sam prvi put isla na razgovor za ivf postupak..nakon toga hormonska terapija,onda vadjenje folikula (njih 4 je bilo od kojih jedan samo opsto)…embriotransfer 5 dan… bez trudnoce. Onda iznova nakon mjesec dana pauze opet hormonska terapije…super… vadjenje folikula (ovaj put njih od 7..ostalo 4 ziva) i onda katastrofa!!! bolovi uzasni toliko da sam pomisla ok! Ovo je moj kraj …to je to…. da bi odmah dan poslje vadjenja folikula zavrsila u bolnicu zbog hiperstimuliranih jajnika. Trbuh napuhan ko da sam u 8 mjesecu trudnoce,zeludac oce da iskoci van,bolovi uzasni. Nakon dva mjeseca pauze da tjelo dodje na svoju normalu,opet embriotransfer ovog puta smrznutih embriona(dva vracena)…opet bez trudnoce. Sad sam u trecem pokusaju ali bez hormonske terapije naravno i uradjeno mi endometrial scraching ili kako bi tu rekli grebanje maternice i sad tjedan dana od ocekivanog ciklusa obavljen embriotransfer(dva embriona) sa embrio glue "ljepilom". Test moram napravit za dva tjedna. Od simptoma imam svasta i nista. Ljevi jajnik stalno ko da me pritisce,trbuh napuhan ali bezbolan i stalno me svrbi(znam mozda si umisljam ali stvarno svrbi)…svakih 20 min moran na wc(ali to je moguce i zbog progesterona)Nervoza uzasna i ko da mi u zelucu nesto gori. E sad… dali je itko od vas imao takve simptome i ipak doceo visoku betu? Jeli imate iskustva sa tim embrio glue postupkom? Oprostite na "knjigu"… ali krace nisam znala napisat. Zelim svu srecu svima vama i puno plusica uskoro.

Dobrodošla! 🙋
    Evo ja sam išla svako 20min u wc piškit i isto me stomak svrbi još od samog početka.. sada isto .Znam da je to povezano sa širenjem što u mom slučaju još nije počelo ali eto, mene češka. 🤷 Napuhana sam također bila ali tek  tamo od 6-7dnt, tada sam i piškit počela često.
    Također su koristili embrio glue. Moj postupak je bio prvi i dobitan. ☺️
    Želim ti da je i tvoj dobitan! Sretnoo 🍀🤞🤗

MalaM1
    15. Studeni 2019. 19:02

Lucy_

MalaM1

Lucy_

MalaM1, dvojajčane su, bile su dvije blastice u pitanju, FET.
    Gornja slika je ta prazna GV, a donja slika je sa EO. I da, lijevo od nje se malo nazire ta druga GV. To sam bila na hitnoj, i drugi put sa 6+5 kad smo dobili oba otkucaja jer sam krvarila a mislila sam da gubimo tu jednu. Na kraju je hematom bio u pitanju.

I jesu li bebe sad približno iste veličine ili je jedna malo manja, ona gdje je bila manja GV?
    Usput čestitam! 😁🥰🤗

Sad su skoro iste, al do negdje oko 16tj. je ta uvijek bila manja za par dana razlike, i polako je nadolazila. Razlika se smanjila. 😁🤗
    Hvala ti, i tebi sretno 🤞🤞🍀🍀

Hvalaa! 😘🤗

• avama
    15. Studeni 2019. 19:07

avama

Nikitta

Avama kužim, ja sam imala i imam problema sa zubima svako malo, to su užasni bolovi. Neće ti smetati antibiotici za FET, ne brini.

Joj nadam se da nece smetati, sad pijem.do utorka, pa mozda jos 5 dana i to mi bude 15 dan ciklusa a ja tek imam.ovulacije iza 16. Tak da jis 5 dana od ovualcije bude to valjda otislo iz organizma.
    Nikad me ne bole zubi i bas ih cuvam i pazim.

Naravno moze se dogoditi da i moram odgoditi fet zbog toga. U pon cu saznati. Ali mozda ne bi zrebalo smetati ako preatanem piti antibiotik 5,6 dana prije feta.

skakavac
    15. Studeni 2019. 19:30

avama

avama

Nikitta

Avama kužim, ja sam imala i imam problema sa zubima svako malo, to su užasni bolovi. Neće ti smetati antibiotici za FET, ne brini.

Joj nadam se da nece smetati, sad pijem.do utorka, pa mozda jos 5 dana i to mi bude 15 dan ciklusa a ja tek imam.ovulacije iza 16. Tak da jis 5 dana od ovualcije bude to valjda otislo iz organizma.

Naravno moze se dogoditi da i moram odgoditi fet zbog toga. U pon cu saznati. Ali mozda ne bi zrebalo smetati ako preatanem piti antibiotik 5,6 dana prije feta.

Nema šanse da će ti zbog antibiotika prekinuti stimulaciju, to ne brini 

skakavac
    15. Studeni 2019. 19:30

skakavac

avama

avama

Nikitta

Sorry fet sam mislila 😁

mimi1987
    15. Studeni 2019. 19:33

MalaM1

Dobrodošla! 🙋
    Evo ja sam išla svako 20min u wc piškit i isto me stomak svrbi još od samog početka.. sada isto .Znam da je to povezano sa širenjem što u mom slučaju još nije počelo ali eto, mene češka. 🤷 Napuhana sam također bila ali tek tamo od 6-7dnt, tada sam i piškit počela često.
    Također su koristili embrio glue. Moj postupak je bio prvi i dobitan. ☺️
    Želim ti da je i tvoj dobitan! Sretnoo 🍀🤞🤗

Jooooj hvala ti...nadam se i ja da su to neki simptomi za pozotivan ishod jer iskreno nakon dva postupka i svakakvih nekih cudnih simptoma ovaj put je nekako sve drugacije. A mozda je i psiha koja se igra malo. treba samo izdrzat jos 10 dana...ako m.. ne dodje za 5 dana ko sto bi trebala u slucaju da opet bude negativno. 

• avama
    15. Studeni 2019. 19:54

skakavac

skakavac

avama

avama

Nikitta

Sorry fet sam mislila 😁

Jojj iskreno se nadam. Sad mi je malo lakse, jer vrijeme nam u ovim postupcima i cekanju leti

Vaki
    15. Studeni 2019. 20:04

Sunshine - onaj papir je samo špranca. Meni je tamo isto pisalo 2.dc, a trebala sam početi 3.dc. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

skakavac
    15. Studeni 2019. 20:25

Iskra💞

Nikitta kraljice👑NAŠA samo hrabro mila,ti si čudo od žene rišit ćeš se ti tog vraga,💗polako se kola Božja voze,ti si jača od bolešćine💪.
    Cure utrogestan vaginalete stavljam do 12tt ili i 12 t????? Tnx😘

Pa ja bi rekla do 12tt ali pitaj svog ginekologa 😊

15. Studeni 2019. 20:34

Vaki

Sunshine - onaj papir je samo špranca. Meni je tamo isto pisalo 2.dc, a trebala sam početi 3.dc.

Slazem se s tim, i ja sam nekad kretala 2 nekad 3 dan ciklusa sa stimulacijom .. No 4 ili 5 dan mi se ipak cini malo previse ne znam... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.