Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ema1987
    28. Veljača 2019. 18:58

Iskra💞

Nikitta

Naravno, ovo je ako idete koristiti 6 postupaka na teret HZZO, ako idete privatno, onda skupite sve ove gore navedene nalaze (obavite ih kod svog soc. ginekologa i preko njegovih uputnica, suprug uzima uputnicu za markere na spolne bolesti i spermiogram kod liječnika opće prakse), pripremite kešovinu i idete u neku od privatnih poliklinika gdje je procedura ista. Uzv 2 ili 3 dc i kreće akcija pikanja negdje do sredine ciklusa, potom aspiracija jajnih stanica, pri čemu partner da svoj doprinos i onda se, ako se stanice oplode, ide na 

Nikitta,Hvala ti na objašnjenju,koje su državne opcije dobre di krenut,a koje privatne.??
    Većinu nalaza imamo,dali je najbolje telefonom ih kontaktirat ili mejlom???
    Ja sam iz Zadra tako da mi je sve to još jako nepoznato nego što uspijem isčitat iz Vaših postova i komentara pa nešto "ubirem"😉

Iskra, ja sam ti isto iz Zadra, prva dva stimulirana sam imala kod škvorca (moju preporuku nema a sad, svatko ima drugačije mišljenje). Sljedeće planiram u Petrovu, a ako ne uspije, privatno u Cito u Split. Imamo pravo na putne troškove, samo moraš uzeti kod svoje ginekologice putni nalog prije nego kreneš za Zg. 

emenems8
    28. Veljača 2019. 19:13

nemasekirancije

To cureeee napokon lijeoe vijesti :)

Proslo :)! Imamo 4 jajne. Koliko ih je zrelih i to nemam pojma. Stvarno nije jako bolilo. Kazu cure tamo koje su bile samnom u sobi da jako ovisi koji dr ti radi punkciju. Meni je manja bol nego prohodnost. Sad drzimo fige da se oplode :) i u subotu dolazimo..i onda ili transfer odmah ili drugi dan,ovisno kaj i koliko se oplodi. Kaze dr da cemo vracati jednu.

bravo, i mene je vise boljela prohodnost nego aspiracija..sretno, da se sada lijepo oplode pa da imate i smrzlice :) 

Iskra💞
    28. Veljača 2019. 19:26

maja555

Iskra ja sam ti iz splita i ovo mi je prvi ivf, isla sam privatno kao sto ti je Nikitta spomenila, poliklinika Cito u Splitu. Imas njihov cijenik na internetu.
    Imala sam transfer pa sad kroz 10-ak dana cu vadit betu i znati jeli uspio postupak. Vodi me dr.Poljak koji ti je inace i vlasnik te poliklinike i mislim da su ti oni medju jacim u RH. Mozes malo proguglati.
    Ako ces u bolnicu mozda da ti napise neka tu od cura koja je bila..

Majo koja je vaša dijagnoza???
    Kako ti je punkcija prošla?( načitala sam svega 😬😬)
    Vaki a dobro i kažeš😊

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

Iskra💞
    28. Veljača 2019. 19:30

Ema1987

Iskra💞

Nikitta

Naravno, ovo je ako idete koristiti 6 postupaka na teret HZZO, ako idete privatno, onda skupite sve ove gore navedene nalaze (obavite ih kod svog soc. ginekologa i preko njegovih uputnica, suprug uzima uputnicu za markere na spolne bolesti i spermiogram kod liječnika opće prakse), pripremite kešovinu i idete u neku od privatnih poliklinika gdje je procedura ista. Uzv 2 ili 3 dc i kreće akcija pikanja negdje do sredine ciklusa, potom aspiracija jajnih stanica, pri čemu partner da svoj doprinos i onda se, ako se stanice oplode, ide na

Nikitta,Hvala ti na objašnjenju,koje su državne opcije dobre di krenut,a koje privatne.??
    Većinu nalaza imamo,dali je najbolje telefonom ih kontaktirat ili mejlom???
    Ja sam iz Zadra tako da mi je sve to još jako nepoznato nego što uspijem isčitat iz Vaših postova i komentara pa nešto "ubirem"😉

Iskra, ja sam ti isto iz Zadra, prva dva stimulirana sam imala kod škvorca (moju preporuku nema a sad, svatko ima drugačije mišljenje). Sljedeće planiram u Petrovu, a ako ne uspije, privatno u Cito u Split. Imamo pravo na putne troškove, samo moraš uzeti kod svoje ginekologice putni nalog prije nego kreneš za Zg.

Ema1987 aaaa baš dobro da ima netko još iz Zd,ja sam bila na laparo kod dr.Matasa i on mi je rekao dijagnozu,koja je Vaša dijagnoza.?

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

• nemasekirancije
    28. Veljača 2019. 19:41

Hvaka curke :)! S obzirom na losu pokretljivost zadnji put nesmijem ocekivati cuda haha. Ali ja navijam barem za jednu ☺

Nasty
    28. Veljača 2019. 19:49

Mary, Ivkice čestitam vam na lijepim betama!🍀🍀🍀
    Iskra, cure su ti sve lijepo napisale. Ja sam u dogovoru za prvi postupak u KBC Split. Ako te zanima nešto više slobodno pitaj. Možeš telefonski se naručiti na konzultacije. Ja sam došla fizički tamo sa D1 uputnicom i pitala mogu li u te i te doktorice, rečeno mi je da može i to je to. Ekipa mi je za sad stvarno ok. Doktorica me stavila na terapiju 3mj. zbog loših nalaza spolnih hormona, sad čekam nove nalaze, pa idem na dogovor za protokol. Ima cura sa raznim i teškim dijagnozama koje nisu uspjele privatno a tamo im je upalilo. Neke sam upoznala. Statistike koje govore o lošim rezultatima kbc Split su iz 2015. god. kad se gradilo novo rodilište i humana većinu godine nije radila. Ali u Zg. svakako imaš više izbora, pa vidi gdje ti je najzgodnije. Naravno, ako možeš 15tak tisuća iskeširat privatno bi ti bilo najbolje jer ne čekaš red. Iako sam pisala i Šparcu i Citu mail sa svom dokumentacijom, nisam dobila odgovor. Prvo planiram potrošiti postupke preko hzzo-a, osim ako mi se ne zgade tamo pa odem dalje privatno. 

• Blacky89
    28. Veljača 2019. 19:51

Nika 😞
    Nemasekirancije sretno i da se sve oplode...
    Iskra dobro dosla i čim prije put pod noge s ove teme 😆  
    Curke, koja razina boli je normalna poslije punkcije? Onak, boli me s te strane na kojoj sam imala skoro sve js, nisam jos pila tablete protiv bolova jer imam dosta visok prag tolerancije na abdominalnu bol. Al onak boli... mozda je uzrok sto ja niti ne mirujem, al kad nemam mira 😂 išla i radit danas (sjedim al dobro) i muvala se po gradu... E sad osjetim da bolucka...  

Nasty
    28. Veljača 2019. 19:54

Nika5555

Minus ko kuca na testu,sutra betu da potvrdim i to je to,uf ne znam vise jesam li ljuta,tuzna,zivcana,skrenula,sve to skupa valjda,jbg zivot ide dalje 😖

Žao mi je😥

• nemasekirancije
    28. Veljača 2019. 19:54

Blacky89

Nika 😞
    Nemasekirancije sretno i da se sve oplode…
    Iskra dobro dosla i čim prije put pod noge s ove teme 😆
    Curke, koja razina boli je normalna poslije punkcije? Onak, boli me s te strane na kojoj sam imala skoro sve js, nisam jos pila tablete protiv bolova jer imam dosta visok prag tolerancije na abdominalnu bol. Al onak boli… mozda je uzrok sto ja niti ne mirujem, al kad nemam mira 😂 išla i radit danas (sjedim al dobro) i muvala se po gradu… E sad osjetim da bolucka…

Pa mene ti boli kad hodam..kad lezim je ok. I kad sam onak stisnuka debelo crijevo me boli..al vise u tom podrucku debelog crijeva nego jajnika. A jajnike osjecam kad hodam. Nisam takoder nista pila

• nemasekirancije
    28. Veljača 2019. 19:56

Blacky budemo cekale ove iskusnije da nam kazu :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.