Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nika5555
    23. Veljača 2019. 19:15

Meni beta u petak..a kak se osjecam nemam pojma,nis posebno,sad me nista i ne probada vise,do jucer je tu i tamo,a sad jos prezivit ovaj iduci kriticni tjedan,test necu radit da se ne izbediram😏

Ja 79.godiste, AMH bio7,u dvije godine pao na 2, bez jednog jajovoda,ostalo ok
    Mm 83.godiste,asthenoozoospermia

Pokusavamo 3 god.
    2018 prvi postupak Vuk vrhovec,bez transfera, drugi posupak,beta 0
    Otkriven hydrosalpinx,laporaskpska operacija,uklonjen lijevi jajovod
    2019/2020 poliklinika Skvorc, dva prirodna,dva stimulirana,beta 0
    16.08. Planirana oplodnja doniranom js

Hrabrica
    23. Veljača 2019. 19:19

Vaki

Nikitta - moguće da je cista pukla ili se povukla jer je točno tako meni bilo prije ove menstruacije. Užasni bolovi, nikad tako intenzivni… kao da će mi utroba ispasti.
    Ruta - mnoge cure nisu imala nikakve simptome pa ni bolne grudi, a ostale su trudne…
    Nemasekirancije - javljaj kako je…
    Hrabrice - tamo sve dobiješ, ne moraš tražiti. Pitala sam jer su mene zvali da je nestašica i da nemaju pojma di je zapelo. Moram ih nazvati prije početka pikanja jesu li nabavili novu dozu jer sam ih ja dobila 10, a 3. dc ću dobiti ostatak.

A covjece 😯 pa kak si mogu dozvolit da im se tako nesto desi 😡 nevjerojatno 😡 nadam se da ce im sve doci što prije da nekog ne zakinu . Jel imas kakvih nuspojava od tog? Cula sam da neki lijekovi peku nakon pikanja.. 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 –klomifen+štoperica, X
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
    06/2021 – FET,
    10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
    05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3

Vaki
    23. Veljača 2019. 19:28

Hrabrice - to je i mene šokiralo... Ja ih još ne koristim, tek od 21. dc se pikam. Pitam se što je s curama koje su već počele, a nema dosta lijekova... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• Blacky89
    23. Veljača 2019. 19:50

Majo sretno 🤞
    Nikitta draga drži se, valjda ce i to jednom proc... jesi probala pit voltaren protiv bolova? Meni je on kod bubrežnih kamenaca jedino koliko toliko pomagao. 
    Ja sam jucer imala uzv, uz gonal i orgalutran dobila jos i pergoveris. U pon jos uzv pa cemo vidjeti a dr planira punkciju za srijedu. Nije bas najzadovoljniji na moju reakciju na lijekove. Imam 12 folikula ali su različiti. Sad cemo vidjeti sta ce pergoveris napravit. 
    A sta bude bude, ne mogu glavom kroz zid... nadam se da ce ih od toliko bar koji biti sa dobrom js 

emenems8
    23. Veljača 2019. 19:52

nemasekirancije

Emenems drzi se. Cure znam da ste vec pricali o tome…al koliko ste dugo ostale na bolovanju od punkcije i koliko nakon transfera? Jeste bas skroz do bete ili ste ranije isle? Mislim recimo ako taj crinone izaziva sve to..kak radit lol?

ja nisam uzimala bolovanje, samo na dane kad sam isla na folikulometrije i na dan aspiracije, drugi dan sam isla raditi..transfer mi je bio u petak pa sam taman vikend odmarala doma i onda se vratila na posao.
    ali ja sam ti u prirodnom pa vjerujem da je lakse jer tijelo nije izbombardirano hormonima. vidi kako se budes osjecala 😉

• black
    23. Veljača 2019. 20:31

Grizli

HarryPotter jos jednom cestitam i sretnu trudnocu!
    Black tvom muzu je fsh prilicno visok. Jesu ispitali eventualni uzrok - jetru, gusteracu, nadbubreznu zlijezdu, hipofizu, bubrege… Bilo kakvi sindromi, upale, bolesti tih organa mogu utjecat na povisenje fsh kod muskaraca. Negdje sam i ja citala neke lijekove koje daju muskarcima da se to smanji, ako nadjem taj rad posaljem ti ga, sad ga ne mogu pronac. U svakom slucaju zelim ti ostvarenje zelje!
    Sunshine oprosti zar nije taj Skvorc kao neki hvaljeni dr?!! Ne kuzim kako se tako ponasaju! Ti si tamo nadam se preko hzzo postupka. Ovo je vec 3 slucaj da cujem za njega lose iskustvo. Prije 3 mj jedna cura je isla kod njih al platila je postupak sto je najgore. Covjek ju nije slao vadit amh, kao sto ni mene nikad nitko nije nego sam sama nakon godinu dana u mpo trazila svoju gin soc da mi da upitnicu. Dao joj punu stimulaciju, cura zavrsila sa hiperom 2 mjeseca pauzirala do feta. S time da su joj embrije smrzli kad su bili 4-stanicni i od nemam pojma koliko folikula cura ima samo 4js i od toga samo 2 embrija prezivila smrzavanje. Bas je jako razocarana, beta joj na krjau bila 0, a cijeli postupak je opisala kao veliki cirkus tamo. Da se nacekala reda tamo ko da je u kbc isla. Sunshine drzim fige da postupak bude odlican i da zaboravis onda na sve te peripetije tamo.

Grizli Pozz
    Moj m je rođen sa hipospadijom i prošao je jako puno operacija da bi se to dovelo u red...zbog toga je visok fsh..

• black
    23. Veljača 2019. 20:35

branca_i

black

Pozdrav …nadam se da sam na dobrom mjestu..moja priča ide ovako..moj suprug i ja ne mozemo imati bebicu na prirodan način pa smo krenuli na pretrage…trenutno smo na početku…bili smo kod dr.na konzultacijama i pregledu…kod mene se ustanovilo da imam dosta cista na jajnicima i nikad ne dobijem menstruaciju na vrijeme pa tako ni ne mozemo pogoditi plodne dane a kod supruga je ustanovljen visok fsh(60)😦…i nakon tog nalaza dr je rekao da nažalost ne postoji nikakva mogućnost za oplodnju…i to nam je bio veliki šok….jos se oporavljamo od toga..ali čitala sam da su neki parovi i sa tako visokim fsh ipak uspjeli u oplodnji i imaju bebice…Ja ne gubim nadu…čitala sam da se može sa terapijama sniziti taj fsh…i da se kroz biopsiju može naći plivač koji bi uspio u našem naumu 😊…dali je netko bio u sličnoj situaciji? Namjeravamo ići na drugo mišljenje u polikliniku Repromed…iskustva?molim pomoć.. malo sam izgubljena…😔😔hvalat

Točno znam o cemu pricaš…. Kakav ti je suprugu spermiogram? Moj ima azoospermiju, fsh oko 30, i Micro Tesom (biopsijom) su mu nasli plivače…Mi smo prošli 1. Micro Tesu, 4 ivf/icsi bez uspijeha, potrošili sva tkiva sa spermijima i sad smo u pripremama za 2. Micro Tesu.

Azoospermija ...jako loš nalaz...kod kojeg doktor obavljate sve? Dali je tvoj suprug dobio neku terapiju za smanjenje fsh?

• nemasekirancije
    23. Veljača 2019. 20:40

emenems8

nemasekirancije

Emenems drzi se. Cure znam da ste vec pricali o tome…al koliko ste dugo ostale na bolovanju od punkcije i koliko nakon transfera? Jeste bas skroz do bete ili ste ranije isle? Mislim recimo ako taj crinone izaziva sve to..kak radit lol?

ja nisam uzimala bolovanje, samo na dane kad sam isla na folikulometrije i na dan aspiracije, drugi dan sam isla raditi..transfer mi je bio u petak pa sam taman vikend odmarala doma i onda se vratila na posao.
    ali ja sam ti u prirodnom pa vjerujem da je lakse jer tijelo nije izbombardirano hormonima. vidi kako se budes osjecala 😉

Ma da..plan mi je od punkcije i do par dana nakon transfera. Al ak mi bude dobro i prije. 

Petra zao mi je da je tak ispalo..meni je prosli mj pukao tak da jbg kuzim te. Drzi se i sad tek slijedi pravi postupak :)

Naravno blacky nema se smisla opterecivati..kako bude biti ce. Sigurna sam da ce ih biti dobrih sa stanicama :)

• nemasekirancije
    23. Veljača 2019. 20:42

Maja drzim ti fige...uskoro sam u sl situaciji. Drzi nam se i samo hrabro. Javi kako je proslo, naravno da me sve zanima ❤ sretno 🤞

Grizli
    23. Veljača 2019. 20:52

Black nisam znala da hipospadija utjece na fsh! A zao mi je da je tako. Nadam se da ce biopsija osigurati spermije koji ce vas dovesti do vaseg cilja! Zao mi je da je morao na mnogo operacija. Drzim fige da bude uspjeha uskoro, najvaznije je da trazite jos neko misljenje! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.