Hvala cure 💖
Kod nas su koma za uputnice... jedva mi je dao i uputnice za markere jer nisam imala napismeno nego preko telefona su.mi rekli.. pa dok sam pitala dal ja sam moram u zagreb samo da bi mi oni napisali da moram ponovit nalaze? Onda mi je tek dao uputnicu... tako da vjerujem da trazim ista drugo nebi dali bez mpo preporuke... neznam kako je drugdje
Nikita da gin ce svakome dati uputnicu za specijalistu posebno ako ima neki problem, a ima pretraga koje nisu odradjene, ali tvoja gin najcesce nece napisat neke pretrage npr. te markere ili kariogram, mene su cak i za torch trazili nalaz specijaliste, a nisam ga imala, ali sam donjela pismo ginekologice sa obrazlozenjem zasto to trazi. meni je moja trombofiliju mogla dat uputnicu, jer mi mama ima duboku vensku trombozu. tako da oni neke stvari mogu pisat al moraju imat nazovimo to opravdanje, naravno i ovisi koliko su zainteresirani da ti pomognu. meni nije htjela raditi papa test jer to se radi 1 godisnje a meni je bilo proslo 8 mjeseci od zadnjeg i kao jos mi taj vrijedi. najvaznije je dobiti uputnice i obaviti sve pretrage ma ko god mi ih napisao samo da ja to odradim, tako bar ja mislim.
a to za krvarenje bas cudno da ti se pojacava, mozda zaista jos si zdrmana od hormona i akupunktura... a mozda je to neki nagovjestaj necega slatkoga ;)
Hope, mi imamo skoro isti spermiogram, naš je čak malo i lošiji.. muž isto počeo piti profertil, kupila i matičnu mliječ na svoju ruku pa oboje pijemo, ne može odmoći :) isto sam upala u ovo sve kao ,,burek u svemiru'', ali evo, sve smo bliži ivf-u :) moje preporuke su, ako imate mogućnosti, prvo kod privatnog gin-a jer je meni tek on sve objasnio i približio. Kod svoje socijalne gin idem samo više-manje po uputnice pošto ćemo na ivf preko HZZO-a. Moji su nalazi svi skoro gotovi, a muž još mora kod androloga (moramo i to proći da bi dobili uputnicu za mpo). Samo hrabro, meni je puuuuuno pomogao ovaj forum i ove drage ženice, sretno!! :)
Ostale curke, pratim vas i uskoro se pridružujem, nadam se, čekanju bete :) šaljem puno pozitivnih vibrica :)
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Hvala sunshine25, citam i ja sve, velika je podrska i to je super, samo ja pola toga ne razumijem, ali pohvatat cu :)
Muz pije profertil 9 mj mozda i duze, a maticnu smo isto koristili neko vrijeme, jedino nije l karnitin, mozda jos i to da proba. Stalno se nadam da ce se cudo dogoditi, ali nista
:(
Hope, mi imamo skoro isti spermiogram, naš je čak malo i lošiji.. muž isto počeo piti profertil, kupila i matičnu mliječ na svoju ruku pa oboje pijemo, ne može odmoći :) isto sam upala u ovo sve kao ,,burek u svemiru'', ali evo, sve smo bliži ivf-u :) moje preporuke su, ako imate mogućnosti, prvo kod privatnog gin-a jer je meni tek on sve objasnio i približio. Kod svoje socijalne gin idem samo više-manje po uputnice pošto ćemo na ivf preko HZZO-a. Moji su nalazi svi skoro gotovi, a muž još mora kod androloga (moramo i to proći da bi dobili uputnicu za mpo). Samo hrabro, meni je puuuuuno pomogao ovaj forum i ove drage ženice, sretno!! :)
Ostale curke, pratim vas i uskoro se pridružujem, nadam se, čekanju bete :) šaljem puno pozitivnih vibrica :)
Sretno, zelim ti od srca da sve bude dobro i da nam javis uskoro dobru vijest!!!! :)
Pozdrav drage zenske. Trebala bih pomoc. Naime menstruacija mi treba doci sada 17.10.18. predmenstrualni simptomi su mi grcevi u trbuhu, probadanje jajnika i bolne grudi. Trenutno me samo bole bradavice i primjetila sam da mi se aleore sire. Bili smo radili na bebi u vrijeme plodnih dana. Sad zanima me dali je moguce da mi se vec aleore sire i dal sam uopce trudna. Nemogu docekat da vidim hoce li mi menstruacija doci ili ne, (iako vjerujem da nece)
L-karnitin ima i u profertilu, pa mu ja nisam dodatno davala. Evo iskreno, ne znam koliko imate godina, ali nama su rekli da nemamo što čekati. Može se dogoditi čudo, ali da vjerojatno neće s tako malom koncentracijom. Njegov spermiogram je već 2 godine otprilike isti, štoviše, svaki je za zericu gori.. vidjet ćemo što će androlog reći, ali vjerujem da će i on savjetovati mpo, kao i svaki doktor do sada. Ne znam jesi li se ti kontrolirala, ali savjetujem da se psihički pripremite i krenete :) ne znam ni ja još pola toga, ali sve se nauči uz Google 😁
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
11/20 fet 🤖
Sunshine ako ti partner ima mali broj i spore spermije, onda ti je onih 440 mg l-karnitina malo sto se u profertilu nalazi. za taj problem treba unositi 2-3 mjeseca barem 2500 mg l-karnitina, a ako ne jede meso onda do 3000 mg. Mom tek kad je poceo uzimat vece doze l-karnitina se situacija pocela popravljat.
Zaklinakos da li si trudna to ti mi ne mozemo reci. Kupi test i napravi ga, trazi one koji se mogu raditi prije izostanka menge, najjeftiniji a pouzdan je onaj iz mullera. Trudnoca po simptomima moze i ne mora biti i psiha se zna poigrat s nama pa imamo svakakve simptome, al u svakom slucaju puno srece da ti se ostvari zelja.
Vidiš, to nisam znala! Ništa, onda uvodimo i to 😂 gdje ga vi kupujete? Može li onaj iz dm-a?
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
11/20 fet 🤖
Pozdrav svima! Nova sam ovdje! Trebam vašu pomoć... da li netko ima kontakt bas od doktora Škvorca iz Poliklinike Škvorc u Samoboru? Ili neki mail na koji bih ga mogla kontaktirati? Ali ne od poliklinike nego neki koji će baš on primiti... Bila sam prije 2 mjeseca kod njega i divan je doktor no danas sam imala jako neugodno iskustvo sa sestrom pa bi htjela doći izravno do njega. Ovaj mjesec već neko vrijeme krvarim neovisno o ciklusu i to ne prestaje pa bi definitivno htjela razgovarati sa doktorom. Hvala svima unaprijed.
Sortiraj odgovore
Najstariji