Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    07. Srpanj 2018. 19:06

Nazalost nista ne znam o bolovanjima. Znam da mi je dr opce prakse rekao da za specijalisticki pregled imas pravo na bolovanje. Ak mu je doktor normalan dat ce mu, pa nitko ne radi kontrole za jedan dan bolovanja. 
    Bas mi je jako drago da ti je punkcija tako dobro prosla, neka sad i oplodnja tako prodje.
    Vidis nisam znala da te mogu kad dodjes u ponedjeljak spremna za transfer odgoditi za utorak odnosno za treci dan. Mislila sam da rade transfer 2. Ili 5. dan osim ak nisi imao punkciju u petak pa ne rade nedjeljom pa prilagodjavaju tome.

• Rayna
    07. Srpanj 2018. 19:19

Kengurica

Nazalost nista ne znam o bolovanjima. Znam da mi je dr opce prakse rekao da za specijalisticki pregled imas pravo na bolovanje. Ak mu je doktor normalan dat ce mu, pa nitko ne radi kontrole za jedan dan bolovanja.
    Bas mi je jako drago da ti je punkcija tako dobro prosla, neka sad i oplodnja tako prodje.
    Vidis nisam znala da te mogu kad dodjes u ponedjeljak spremna za transfer odgoditi za utorak odnosno za treci dan. Mislila sam da rade transfer 2. Ili 5. dan osim ak nisi imao punkciju u petak pa ne rade nedjeljom pa prilagodjavaju tome.

Tako je doktorica rekla za transfer, kao dođi u ponedjeljak ujutro u 8. ,a moguće da i u utorak. Jer to je rekla iz razloga da mora i muž biti samnom zbog potpisivanja prestanka ua zamrzavanje embrija ( ako se vise njih oplodi ). A muž se treba vratiti na posao. Kaže ona : da razumije frku zbog njegovog posla ali da mora biti samnom ili  ponedjeljak ili utorak.  Nema veze, uzeo je on godišnji do srijede. 
    Ali vise me zanima ovo sa siframa bolovanja zbog same sebe i u slučaju trudnoće i prosjeka primanja.

du1988
    07. Srpanj 2018. 20:26

rayna, nisam sad bas sto posto sigurna, ali mislim da AO sifra moze ici do 42 dana...ja sam bila na bolovanju od transfera i bilo je obicno bolovanje. FET je bio 8.5., 27.5.sam prokrvarila i zavrsila na hitnoj i kad je tamo potvrdjena trudnoca-sestra je rekla da od tog datuma mora otvoriti komplikacije. Eto toliko znam!

url=https://lilypie.com]

• Rayna
    07. Srpanj 2018. 20:57

du1988

rayna, nisam sad bas sto posto sigurna, ali mislim da AO sifra moze ici do 42 dana…ja sam bila na bolovanju od transfera i bilo je obicno bolovanje. FET je bio 8.5., 27.5.sam prokrvarila i zavrsila na hitnoj i kad je tamo potvrdjena trudnoca-sestra je rekla da od tog datuma mora otvoriti komplikacije. Eto toliko znam!

du,to je meni jasno. Ali dali ima kakve razlike izemđu šifre A0 i N97? Jeli samo A0 na teret firme do 42 dana ili i N97?

du1988
    07. Srpanj 2018. 21:03

Nek me netko ispravi, ali mislim da su obje na teret firme. S tim da je N97 max 14 dana!

url=https://lilypie.com]

Grizli
    07. Srpanj 2018. 21:53

Rayna ovako AO je kao obicno bolovanje pod oznakom bolest i uvijek ide na teret firme. Ako nije navedeno AO1 ili neki drugi broj mislim da je do 42 dana al ovisi o sifri bolesti.Tu se ne dobije puna placa. Oznaka N97 je oznaka uzroka bolovanja odnosno bolesti zbog koje se ide na bolovanje i njome se odradjuje taj maximum bolovanja sto mozes dobiti pod tom sifrom. Da bi bila na teret hzzo trebala bi dobiti GO oznaku bolovanja. To je oznaka za komplikacije trudnoce i poroda i obda dobis 100% place odnosno nekih 4.200 ako se ne varam u iznos ukoliko ti je placa veca od tog iznosa. 
    Sretno na transferu i da se sve oplode i bude uspjesno. 

• Cvjetic
    07. Srpanj 2018. 22:39

Kengurica

Cvjetic ti si imala hiper?

Da,zato ovaj put idem sa malom dozom

• Kengurica
    07. Srpanj 2018. 23:02

Kod mene je ista lova na ciji god teret bilo jer je max cca 4600kn za cijeli mjesec. 

• Rayna
    08. Srpanj 2018. 10:20

Grizli

Rayna ovako AO je kao obicno bolovanje pod oznakom bolest i uvijek ide na teret firme. Ako nije navedeno AO1 ili neki drugi broj mislim da je do 42 dana al ovisi o sifri bolesti.Tu se ne dobije puna placa. Oznaka N97 je oznaka uzroka bolovanja odnosno bolesti zbog koje se ide na bolovanje i njome se odradjuje taj maximum bolovanja sto mozes dobiti pod tom sifrom. Da bi bila na teret hzzo trebala bi dobiti GO oznaku bolovanja. To je oznaka za komplikacije trudnoce i poroda i obda dobis 100% place odnosno nekih 4.200 ako se ne varam u iznos ukoliko ti je placa veca od tog iznosa.
    Sretno na transferu i da se sve oplode i bude uspjesno.

Hvala. Ma ja sam se pogubila vise sa tim siframa. Jer ja sam iz Požege i uzela sam bolovanje od 2.7. da nemoram putovati svaki drugi dan u zg. a doktorica mi dala A0  sifru. I sad ako ostanem trudna mislim kad se uzima prosjek plaća zadnjih 6 mjeseci da ce mi 5 i 7 mjesec pokvariti prosjek. 
    Hvala na željama, idem ujutro na transfer i reci ce mi koliko se oplodilo 😀 malo sam i nervozna!

• Rayna
    08. Srpanj 2018. 10:21

du1988

Nek me netko ispravi, ali mislim da su obje na teret firme. S tim da je N97 max 14 dana!

Pa ja isto mislim da je N97 maksimalno 14 dana jer to je bas od transfera do bete. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI