Zanima me pošto je sada 18.4 Veliki petak dal to ima kakve veze sa sjedanjem porodiljnog?Oće biti isto taj dan kao i dosad ove mjesece ili ranije
Pitanje: prijateljica je trenutno u radnom odnosu, ali po ugovoru o stručnom usavršavanju, prima 1600 kuna. Planira trudnoću, pa ako bi ostala na komplikacijama, da li bi primala naknadu? Radi 9 mjeseci, a prije toga je bila nezaposlena godinu dana i bila je na birou.
Pozdrav,
kratko pitanje, čisto da vidim jesam li sve shvatila kako treba. Ako u zadnjih godinu dana nemam devet mjeseci neprekinutog staza (recimo da imam sedam u vrijeme poroda), imam pravo samo na minimalnu naknadu od 1660 kn?
Naime, već godinu i pol dana radim samo na autorske ugovore što se ne smatra pravim zaposlenjem. Kad bih se sada zaposlila, svejedno ne bih imala potrebnih 9 mjeseci neprekinutog rada (niti 12 prekinutog). Znači, čak i ako se sad prijavim kao zaposlena, ne mogu dobiti porodiljnu naknadu veću od 1660?
Hvala puno!
ne, jer se gleda unatrag! meni je recimo naknada na komplikacijama ovisila o prosjeku place zadnjih 6 mjeseci od 1.dana otvaranja komplikacija.
Ovako, ako nisam prijavljena na burzi uopće tijekom trudnoće, da li imam prava za porodiljnu naknadu? I znači, ako nemam 9 mj. staža u godinu dana, nemam nikakva prava?
Curke, ja sam bila na čuvanju trudnoće skroz. Znam da se za porodiljnu naknadu računa prosjek primanja u zadnjih 6 mj. Što bi po tome bio iznos koji sam dobivala na čuvanju trudnoće. No, sjela mi je porodiljna naknada u visini plaće!!?? Što me razveselilo jer je nešto viši iznos od čuvanja t., ali me zbunilo jer sam očekivala prosjek zadnjih 6 mj. (čuvanje tr.), a ne prosjek plaće... Zna li netko kako s tim sada stoje stvari??
Sortiraj odgovore
Najstariji