Pozz.
Ja se nikada u životu nisam registrirala na nikakvom forumu i slično,niti ikada ista pisala ali oni su zaslužili da napišem svoje iskustvo ponajviše za Julije i sve oni koji će se tu naci.
Rodila sam
U Kb Merkur prije deset mjeseci.
Tamo sam se odlučila jer sam svakodnevno(na poslu)ispitivala majke gdje su rodile,za svaku bolnicu su iskustva bila podijeljena jedino nekako za Merkur su sva iskustva bila pozitivna. Sa razlogom!
Nisam puno puta bila u trudničkoj ono pred sam porod(ctg sam obavljala kod svog primarnog)ali ovo sto sam bila dva tri puta(Dr.Zmijanav i Dr.Roki)
Odlično iskustvo!!
Bila sam čak dva dana prije poroda na nekoj kontroli gdje su čak i nešto sumnjali vezano za ctg ali u tom trenutku je bio Dr.Matijevic,hvala Bogu, i njega čovjek kad čuje i vidi odmah se smiriš.
Topao,pristupačan,skroz na zemlji,pun utjehe.
Divan!
Došla sam na pregled u ambulantu prije samog poroda,naručili su me taj dan jer smo trebali započeti porod posto sam vec deset dana prenijela.
Dr. Roki me tada pregledao,ustanovio da sam otvorena i poslao me u Radaonu.
On nasmijesen,dobre volje,sve objasnio,pregled nikad ugodniji i bezbolniji.uzasno super čovjek sa puno ohrabrenja. Sto ti treba kad znaš da ćeš roditi za par sati.
U radaoni sam provela od 10h do 22h.
Iskreno,imala sam sreću sto sam skoro do samoga poroda bila Jedina u radaoni tako da su se tabrno mogli posvetiti samo meni.
Atmosfera cijeli dan odlična.svi ljubazni. Sve objasne. Uvijek od pomoći.
Posto se nisam dalje otvarala kako bi trebalo pretp sam da ću dobiti drop tako da sam tražila epi.
Anesteziologica super,nježna,ugodna,sve objasni u korak.
Na porodu mi je bila mlada doktorica(možda čak i specijalizantica) i Dr.Bursac te babica Tonka(njoj ono stvarno,nema te dovoljne zahvale-za nju sam čak i prije poroda puno puta čula) te još jedna babica kojoj nažalost neznam ime(ali rekla sam da ću ga na idućem porodu obavezno saznati😂) a tokom dana u prvoj smjeni je još bila glavna primalja Biba(to je žena koja je tamo sa razlogom,radi te žene stvarno čovjek bi još pet puta išao roditi/toplina,briga,pomoć,pozitivna energija-ona mi je i kasnije na odjelu puno pomogla oko dojenja)
Uglavnom,muž je bio samnom Unutra skoro pa cijeli dan,nakon sto su mi uveli kateter za epiduralnu.
Čak nismo ni znali da moramo kupiti sterilno odijelo u ljekarni pa su mu oni dali.
Meni je bilo sve super dok anestezija nije popustila Anja sam bila otvorena 7prstiju tako da mi nisu mogli vise davati.
Tih sat i pol uz pojačavanje dripa ja sam mislila da ću se srušiti i ne dici se vise.
Cijeli dan sam većinom sjedila na pilates lopti a do samog izgona bebe sam stajala naslonjena na krevet.
Tako su mi babice predložile i bilo mi je milion puta lakše iako je bilo užasno.
Ugl. Da ne duljim,njih dvije babice su cijelo vrijeme bile samnom,jedna me masirala,druga stavljala tople obloge,pa brisala,pa mi govorila sto da u kojem trenutku radim,tako i kod samog izgona.
Doktorica mlada me je kasnije šivala,odlična je bila.
Ona je isto tokom dana dosta puta provjeravala mene i ctg.
Dr.Bursac koji je vodio porod je također bio pozitivan i objasnio je sve i pomagao.
Mislim stvarno nemam rijeci za nijednog od njih.
Neću im se nikada moći zahvaliti.
Kasnije na odjelu isto relativno drage primalje,nije da skaču i trepere oko tebe,jer stvarno imaju posla(dan iza moga poroda stiglo je 13zena)ali meni su uvijek sve pomogle i objasnile.
Čak je jedna i dolazila masirati dojke da se ne bi upalile jer sam imala puno mlijeka,strpljivo mi je pokazala i objasnila sve sto moram raditi.
Ja kad god sam trebala pomoć oko postavljanja bebe na siku zvala sam i došle su.
Ma mislim ja stvarno nisam nikada nigdje bila toliko oduševljena i toliko se nekome divila.
Kažem,bilo je odlično jer sam bila sama(iako su oni koliko primjetim uvijek takvi) ali kad vidim njih tamo i kako je meni bilo uvijek kažem da nikada pored takvih ljudi ne bih otišla privatno roditi.😂
Ugl svake pohvale,i vjerujem da vam tamo ne može biti loše.
Koja god smjena,koliko god žena,oni su jednostavno takvi!!
Prostor zadovoljavajuć,hrana,meni nakon deset sati bez hrane minimalna😂ali ono. Može ti donijeti tko sta hoće.
Eto raspisala se ja ali morala sam!
Sretan i ugodan porod svima :)
Ja sam prosla tecaj prosli tjedan na Merkuru, kak idem dole u trudnicku kod dr. Matijevića jer sam ga htjela da mi vodi trudnoću stekla sam dojam da su svi onak opusteni i pristupačni. Nekad nije bilo mog doktora pa me sad zadnji put pregledala dr. Zmijanac i mjesec prije dr. Roki i zaista su super oboje. Bas mi sve ove vase price ulijevaju nadu i vjerujem da ce i sa mnom tako biti i da cu biti zadovoljna.
Dr.Matijevic je strašno stručan i cijenjen i da,slažem se,svi su pristupačni,opušteni i stručni.
Mislim da se stvarno nemaš sta brinuti i ovisi koliko su tvoja očekivanja.
Ja sam u toj struci(iako stvarno nisam gore imala nikoga poznatoga) i nisam iskreno imala neka velika očekivanja.
Znan koliko rade i koliko ih općenito fali u našem zdravstvu te sam svjesna bila toga da nitko oko mene neće cupkati i pjevušiti mi,te da ću možda biti sa njih još pet u tome trenutku a njih dvoje troje.
Ali ipak bez obzira na moju situaciju i one druge trudnice kojih je bilo puno vise su bile potpuno zadovoljne.
Ne bi čovjek vjerovao ali ti ljudi brinu koliko god posla imali te se trude koliko mogu.
Da ne kažem da će te vjer svatko od njih u toj smjeni doći i pitati kako si i kako se osjećaš.
A o utjehama i ohrabrenju da ne govorim.
Ništa ne smiješ jesti ali ti daju da si uzmeš bočicu vode i tu i tamo gucnes malo custo da ne umreš od zedi.
Ma sve najnaj o svima.!!!
Hvala ti sto si napisala svoje iskustvo, sa mnom ce biti dragi na porodu sto ce ce uvelike pomoći. Nemam neka extra ocekivanja, samo da sve prode uredu i da nitko nije bezobrazan ili grub. Prvo mi je dijete pa ne znam sto mogu ocekivati od njih.
Pozz cure! Hvala svima na napisanim iskustvima! Imam jedno pitanje obzirom da nasu trecu srecicu planiram roditi na Merkuru...dal se mora ici na tecaj ako suprug zeli biti na porodu? Nama su problem njegove ludeeee smjene 😩
Jos jednom hvalaaa!!
Pozz cure! Hvala svima na napisanim iskustvima! Imam jedno pitanje obzirom da nasu trecu srecicu planiram roditi na Merkuru…dal se mora ici na tecaj ako suprug zeli biti na porodu? Nama su problem njegove ludeeee smjene 😩
Jos jednom hvalaaa!!
Moze bez tecaja, samo mu treba odijelo 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji