Porod u Merkuru

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Marijana07

    Marijana07

    Broj poruka: 274

    Prijavi adminu

    Pozz buduce mame..
    Ne znam da li je ova tema vec otvorena.ne mogu ju pronaci..
    Da li netko ima neka iskustva sa Merkurom? Ne mogu se odluciti da li da idem roditi u Merkur ili Vinogradsku..pa vas molim povratni info o Merkuru..😆

  • Avatar MamaTroje

    MamaTroje

    Broj poruka: 307

    Prijavi adminu

    Imala sam dva poroda u Merkuru. Sve mi je ok, od doktora, sestara, uređenja samog rodilišta itd. Birala sam njij jer su tzv. prijatelj djece, a meni je bilo nezamislivo da mi bebe ne budu odmah sa mnom čitavo vrijeme. Ne znam kako je s drugim rodilištima, ali to mi je bilo bitno i prva stavka. Sestre su ok, tata može bit na porodu i bez tečaja i bez plaćanja, posjete su popodne od četiri do pet, ne treba nositi ni šlape ni spavaćice. Sve to daju. Ako obroci nisu dovoljni ima kantina, hrana je solidna. 

  • Avatar Nina Leonita

    Nina Leonita

    Broj poruka: 119

    Prijavi adminu

    MamaTroje, hvala na tvom iskustvu, može samo još informacija prije koliko vremena si tamo rodila ? 

    [lilypie.com]

  • Avatar MamaTroje

    MamaTroje

    Broj poruka: 307

    Prijavi adminu

    Prošle i pretprošle godine.

  • Emma1237

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Novija iskustva sto se tice merkura???

  • Bebushka

    Broj poruka: 483

    Prijavi adminu

    Iskustvo od rujna ove godine - sve je tako kako kaze mamatroje

  • Dado2017

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Drage mame, moje je ismustvo od rujna prošle godine.Došla na dan poroda u bolnicu, sve je teklo školski-otišao čep, krenula plodna voda i trudovi, pregleda me dr Zmijanac i veli Bravo! 6cm otvoreni i pravac rađaona.došla u rađaonu, mislila/planirala rashodavat trudove po hodniku međutim stisne me neki grč-pritisak i sjednem na klupicu u hodniku ..mlada primalja vidi da nešto ne štima i odvede me u boks..daju mi drip i nakon toga me neka sila/snaga pritišče-malecki mi jaše po zdjelici-opišem taj osjećaj da nije bol nego pritisak i priskoči mi primalja Tonka, shvati da se bebek muči i brzo pozove dr Skalaka koji brzinski skenira situaciju i kaže mali hoce van, 4 stiska i bit ce vani..i tako je bilo..taj dio predivan, osoblje stručno, poletno, odličan tim..ja sva sretna kad nakon toga krene šivanje-anesteuiologica se stalno ispričavala da je rana duboka i da zato toliko boli i da moramo kontrolirati krvmu sliku jer aam izgubila puno krvi..dođem u sobu, počinje agonija..vrti mi se, sestra me vodi do wca, opet mi se vrti.
    Drugi put nisu htjele me voditi do qca nego mi daju kahlicu u krevet..nakon upita da me drugi dan odvedu pod tuš kazu da ne jos nel se oporavljam pa sutra da obav tuš kad cu moci sama.
    Nakon toga dolazi starija medicinska sestra i kaze mi da bih se trebala otuširati i voditi brigu o svojoj higijeni-ja odgovaram-mozete mi pomoci do tusa jer mi se vrti-ona odgovara:budete onda sutra..nakon sto je izasla iz sobe plakala sam ko kišna godina, nisam zapamtila ime te sestre, plava starija kratke kose..dan nakon toga primam transfuziju krvi i konacno mogu doma..
    Zakljucak:za ekipu iz rađaone petica, za neke sestre sa odjela:imati strpljenja kad one nemaju razumijevanja

  • olja

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Evo jednog svezeg iskustva sa Merkura. Inace iskreno nisam fun niti imam mnogo vremena za komentarisanje po forumima, ali zaista zelim da podelim svoje iskustvo s obzirom na to da inace nisam iz hrvatske, ali sam se spletom okolnosti nasla ovde trudna i istrazivala sam iskustva iz zagrebackih porodilista i nije bilo mnogo svezih komentara. Mogu samo da kazem iskustvo je fenomenalno, a dr Danijel Bursac najbolji dr na svetu. Ljubazan, kulturan, strucan, empatican i duhovit😊.inace sam imala lak i brz prirodan porodjaj,babice odrade naravno veci deo posla, a doktori ulecu na kraju. Suprug je bio prisutan, ne treba nikakav tecaj, nista, kupili smo samo odelo u apoteci za njega, ali cak i da to nije imao dali bi mu tamo. Atmosfera je opustena, sobe su sve dvokrevetne ili trokrevetne, ali zbog bebi frendli programa ne ocekujte odmor. Naravno, vi mozete da trazite da bebe ostanu kod sestara, ali ako vam cimerka zadrzi svoju bebu u sobi onda vam je plac svakako neizbezan. Hrana je standardno bolnic, nije ni mnogo ni premalo, ali za 48h koliko ostajete ako ste imali prirodan porodjaj sasvim dovoljno. Dodatno, mecu sestrama koje dadiljaju posle oko vas i beba ima raznih, sto je normalno (poslovica kaze 100 ljudi, 100 cudi), pa vi same vidite koja je u kojoj smeni dobra i iskoristite je. Bolnica forsira dojenje tako da predlazem da se malo informisete o samom dojenju, i najvaznije ne stresirate ako prvi dan beba ne sisa, nista joj nece biti, bebe svakako po rodjenju gube kilazu, a cim dodjete u toplinu doma svoga sve ce doci na svoje. I takodje, ne nosite mnogo stvari, od svega sto sam spremila najvaznije sto ki jutrebalo jeste sledece: za radjaonu papuce japanke, gumica za kosu, flasa sa vodom i labelo. Za sobu, wc papir, gomila ulozaka i jednokratnih gacica (predlazem ambri fix bokserice), peskir, cetkica za zube i pasta, nesto za umivanje i tusiranje, jednokratne pelene za bebe, vlazne maramice i krema i krema za negu bradavica. Ako vam jos nesto zatreba lako ce vam neko doneti jer su posete svaki dan, a u porodilistu je jakoooo toplo. Pozz svimaas😊

  • anameri

    Broj poruka: 236

    Prijavi adminu

    Jel Merkur privatni bolnicki centar ili ,, obicna"bolnica? Nisam iz Zg pa nemam pojma iskreno

    <a href="https://lilypie.com/ [lilypie.com]“><img src=”https://lmtf.lilypie.com/EoQ2p2.png [lmtf.lilypie.com]“ width=”400“ height=”80“ border=”0“ alt=”Lilypie

    Maternity tickers" /></a>
    Stiže nam curica Eva 🌸💝

    32+6 tt. 2231 g - VELIKA CURICA🌸🌸🌸
    36+0 tt. 3240 g 🌸
    31.10. Stigla je Eva 🥰 u 9:15

  • Avatar Julie

    Julie

    Broj poruka: 1971

    Prijavi adminu

    Super da je ta tema otvorena, ja planiram tamo roditi. Sredinom rujna mi je termin. Samo pisite vi koje ste bile gore 😂 

    [lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.