Neplanirana trudnoća

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mlada

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pozdrav svim mamama na forumu.
    Danas sam saznala nesto sto nebi trebala biti tuzna vijest. Najbolja prijateljica je mozda trudna. Jedini problem u tome je sto je djevojka (19 godina) spavala sa odrasilijim gospodinom. Od 50 godina. Ona nema nikoga osim mene. A ja nikad nisam bila u ovakvoj situaciji i zelim ju spasit kako god mogu. Rekla mi je da je spolni odnos bio prije mjesec dana a da ona osjeca mucnine vec 2-3 tjedna da joj se kava i cigarete gade da je imala kao neko krvarenje al to nije bila menga, nesto slabo i da joj kasni vec dosta. 

    Dali je po vasoj procijeni ona trudna?
    I zanima me jesu li testovi trudnoce u ljekarnama istiniti, jesu li tocni.

    I ako nije problem dati vase misljenje na jos jednu stvar. Ako je stvarno trudna. Ona vec razmislja o abortusu. Dali da ju podrzim u tome ili da ju natjeram da razmisli dvaput?

    Zaista bih bila zahvalna ako biste ponudili svoja misljenja na moj post. Ja sam jos mlada i stvarno neznam kako reagirati u ovakim situacijama. Ali svakako sto zelim joj pomoci. 

    Hvala Unaprijed.

  • Deleted user

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Bok, ako je tvoja prijateljica imala seks bez zaštite, moguće je da je trudna. Može kupiti i napraviti test za trudnoću, prilično su točni (ako ih se pravilno upotrijebi :) jedna moja frendica se krivo popišala na njega pa nije mogla pročitati rezultat, pa je na kraju morala kupiti još jedan test!
    Ako tvoja frendica razmišlja o abortusu važno je da se što prije javi ginekologu da on potvrdi da li je uopće trudna! Jer abortus je dopušten do određenog tjedna (neznam kojeg)
    Što se tiče tog drugog pitanja, moje osobno mišljenje je da je svaki novi život dar, i iako ona ima samo 19 godina, ako napravi abortus a beba je zdrava, tko zna gdje će je život odvesti…možda kad će jednom htjeti imati dijete u budućnosti, možda neće moći zatrudnjeti… Jel pričala s ocem djeteta o tome? Je on slobodan? Možda bi on i prihvatio dijete?

  • mlada

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Hvala puno na odgovoru.
    Moze li se trudnoca vidjeti na testu iako je 2 mjeseca trudna?
    Slazem se, ali otac je neodgovorna osoba i jos nezna. Danas cu snjom test   napravit pa cemo vidjeti kako dalje s obzirom na situaciju. 
    Zahvaljujem se puno na odgvoru :)

  • Deleted user

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Da, trudnoća se vidi na testu, ali nek ode čim prije ginekologu, pogotovo ako razmišlja o abortusu

  • Deleted user

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Mlada, je tvoja prijateljica trudna, što je test pokazao?

  • Avatar mmaammaa

    mmaammaa

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Moja je sestricna također bila u slicnoj situaciji, ali ona je imala 17 god. Spavala je prvi put s deckom i ostala trudna. Kad mu je rekla da je trudna on ju je poslao u pm… Reko da mu se vise ne javlja i da nek ga ne j*** u mozak. Eto doslovno tim rjecnikom. Cura je isla na abortus, a za to joj je trebao potpis roditelja jer je bila maloljetna. To ju je obiljezilo za citav zivot. Proslo je 3 god od tad i ona dan danas se sjeti toga i zaplace. Eto…ako otac prihvaca dijete bolje da se zadrzi.
    Ja sam rodila s 20 godina, naime bilo je planirano. Iako sam bila mlada htjela sam tu bebu s deckom kojeg sam voljela i eto, sada smo i dalje zajedno, imam 23 i planiram jos jedno dijete uskoro :)

  • Avatar bjap

    bjap

    Broj poruka: 1100

    Prijavi adminu

    Bolje neka pričeka ujutro za test, da se prikupi više hormona koji pokažu trudnoću (ako je trudna). Pokazat će joj i onaj najjeftiniji.

    Drage moje, u slučaju trudnoće, bit će toj djevojci preteško, ali snaći će se. Jedina situacija u kojoj se nikada, ali baš nikada ne bi snašla jest posljedica abortusa. Nemam vlastitog iskustva, ali čitala sma knjigu svjedočanstava majci koje su abortus počinile. To je strašno i obilježi te za svaki život. Nipošto ju nemoj podržati u tome jer ćeš i ti bit kriva i kad tad će te okriviti. 
    Druga stvar, bila sam samo dvije godine starija od vas kad su mi rekli da bolujem od neizlječive bolesti. E, u tom trenutku se čovjeku život sruši. Tada sam si rekla da sam barem ostala trudna (do tad mi je to bio najveći strah). Na kraju su bili lažni nalazi, ali hoću reći da od svake situacije u životu postoji ona gora, i kad se jedna vrata u životu zatvore, s druge strane se otvori prozor. 

    Javi kako je prošlo (premda mislim da su umišljeni simptomi, malo je možda prerano za mučnine, a  možda i nije).

  • jovanaa

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Trudna sam a to ne želim..mislim nisam spremna za to…moj partner je spreman za to ali ja i dalje mislim da nije vreme za to…kako da rešim to 

  • Avatar Aristea

    Aristea

    Broj poruka: 1174

    Prijavi adminu

    jovanaa

    Trudna sam a to ne želim..mislim nisam spremna za to…moj partner je spreman za to ali ja i dalje mislim da nije vreme za to…kako da rešim to


    Jovanna ja imam 25 g uskoro.. Nismo planirali bebu uvijek smo rekli ima vremena. Ja sam imala strasnih problema s jajnicima i ostala sam bez jednog jajnika i jajovoda u roku od 12 h. U jednom danu. Duga i teska prica da sad ne pisem romane. Nakon tog soka odlucili smo imati bebu. Nije to ona spremnost kad ljludi spontano se na to odluce. Isprve sam se uplasila makar smo rekli idemo pa kad bude bude zbog problema.. I dogodilo se od prve. A moj osjecaj sad je da sam presretna kaj imam u trbuhu mali slatki zivot.. I znam da cu dati sve od sebe… Mislim da je to nekako vise strah nepoznatog nego neka velika nespremnost jer tko je zapravo spreman za ono sto prvi put u zivotu dozivljava? Nema takvih. Strahovi i nepovjerenje prema sebi su normalni u novom djelu zivota… Dobro razmisli jer neke odluke te obiljeze za cijeli zivot… Da Bog smatra da nisi sposobna ili spremna nebi sada bila trudna… A i nepravedno je prema partneru jer dok ste stupali u odnose znao se moguci rezultat. Odluka je na tebi ali uvijek dobro promisli. Sretno! 

    [lilypie.com]

    👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻
    [lilypie.com]

  • Tonkicaaa

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima. zanima me kolika je vjerojatnost trudnoce, naime zadnja menstruacija bila je 2.5. a odnos je bio 13.5. i decko je svrsio u mene. ciklusi su mi redoviti (29-30 dan) a menstruacija mi traje najvise 4 dana. 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.