Otvaranje bolovanja radi komplikacija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • NANA0807
    12. Veljača 2018. 20:16

Hvala Ami, znači sad još ne idem na hzz niti uzimam potvrde o placama u poslodavca nego tek kasnije kad uzmem doznake? Jesam dobro razumila ? 😊

12. Veljača 2018. 20:25

NANA0807

Hvala Ami, znači sad još ne idem na hzz niti uzimam potvrde o placama u poslodavca nego tek kasnije kad uzmem doznake? Jesam dobro razumila ? 😊

Doznake uzimas krajem mjeseca i tada ih najkasnije do 5. u sljedecem mj ih predajes na hzzo. Naknada se isplacuje 18.-20. U mjesecu.
    Prvi puta ces uz doznake na hzzo donijeti i potvrdu o placi,  kopiju osobne i tekuceg.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• NANA0807
    12. Veljača 2018. 20:41

Hvala puno na brzom odgovoru 😘

ami25
    12. Veljača 2018. 20:42

Nana detaljnije je objasnila Proud. Ja sam dobila doznaku 29.1 i tada sam u firmi zatražila R1 obrazac sa 6 zadnjih plaća koje su bile isplaćene do dana kad je bolovanje otvoreno znači u mom slučaju zadnja isplaćena je bila 15.12 i to bi značilo plaće od 11,10,9,8,7,6 ali to će vjerojatno oni znat u tvojoj firmi. Uz to i doznaku od doktora sam priložila fotokopiju osobne, tekućeg i mene su tražili i fotokopiju zdravstvene. Ne znam kad ti firma isplaćuje plaću al mislim da bi ti već onda mogli napravit taj R1 obrazac i to sve do 5.3 odneseš sve na hzzo. I poslije nosiš samo doznaku od doktora do 5 u mjesecu. 

💙Bartol💙

• NANA0807
    12. Veljača 2018. 21:38

Super,  Ami hvala ti .. sve mi je ovo novo pa sam se bas izgubila , sada mogu mirno spavat 😁

Marijaa30
    14. Veljača 2018. 10:07

Bok cure, imam par pitanja... planiram otići na hzzo isto pitati bez brige.
    termin mi je 22.8. il  29.8., vidjet će još, a ugovor do 30.5., radim zadnje dvije godine bez prekida.
    moram li ja, iako ću biti nezaposlena otvoriti porodiljni 28 il 45 dana prije poroda?
    mislila sam otvoriti komplikacije s 1.4. jer radim u školi s inojezičarima koji su i dosta živahni i zločesti, pogotovo kad dođe lijepo vrijeme, pa me zanima hoću li ih moći koristiti do poroda ili ne?

a druga opcija o kojoj sam razmišljala je, ako je moguće, da do 30.5. sam na ugovoru škole, onda na burzi 6. mjesec pa me moji doma prijave u 7.mjesecu na mjesec dana da mogu otvoriti porodiljni, svakako ću imati veću porodiljnu naknadu od 2300 kn. je li to uopće moguće?  savjet

26.8. Ivan 💙💙

14. Veljača 2018. 10:17

https://lbdf.lilypie.com/9nt0p1.png

Bok cure, imam par pitanja… planiram otići na hzzo isto pitati bez brige.
    termin mi je 22.8. il 29.8., vidjet će još, a ugovor do 30.5., radim zadnje dvije godine bez prekida.
    moram li ja, iako ću biti nezaposlena otvoriti porodiljni 28 il 45 dana prije poroda?
    mislila sam otvoriti komplikacije s 1.4. jer radim u školi s inojezičarima koji su i dosta živahni i zločesti, pogotovo kad dođe lijepo vrijeme, pa me zanima hoću li ih moći koristiti do poroda ili ne?

a druga opcija o kojoj sam razmišljala je, ako je moguće, da do 30.5. sam na ugovoru škole, onda na burzi 6. mjesec pa me moji doma prijave u 7.mjesecu na mjesec dana da mogu otvoriti porodiljni, svakako ću imati veću porodiljnu naknadu od 2300 kn. je li to uopće moguće? savjet

Pazi si da odeš na komplikacije prije isteka ugovora, primat ćeš prosjek plaće, tj u školi imaš vjerojatno veću pa mislim da je oko 3900 max...onda si na hzzo do 45 dana do poroda, do poroda na burzi i nakon toga do navršenih godinu dana djeteta opet na hzzo.

Marijaa30
    14. Veljača 2018. 12:38

Da, tak sam i mislila da odem prije da iskoristim. Jedino mi je zao sto bude porodiljni za nezaposlene. Falit ce mi mjesec i pol ugovora 😱 hvala na odgovoru.

26.8. Ivan 💙💙

• Nova2
    15. Veljača 2018. 22:06

Pozz, molila bih pomoc, nista ne razumin pa... 
    Sto se tice komplikacija i hzzo-a? 
    U zadnje 2 god odradila sam godinu dana strucnog osposobljvanja, ali koliko mogu zakljucit po vasim raspravama to se ne računa, zaposlila sam se nedavno odma na neodređeno, nakon mjesec dana saznala sam da sam trudna, onda bi to trebalo znacit da, ako se ne varam, cu dobijat minimalac s obzirom da se staz ne racuna, a imam samo jednu placu na poslu??? I odma san stavljena na komplikacije zbog posla koji radim i oce li taj minimalac ostat i na porodiljnom ili kako? Hvala! 

16. Veljača 2018. 00:48

Nova 2 Nova2

Pozz, molila bih pomoc, nista ne razumin pa…
    Sto se tice komplikacija i hzzo-a?
    U zadnje 2 god odradila sam godinu dana strucnog osposobljvanja, ali koliko mogu zakljucit po vasim raspravama to se ne računa, zaposlila sam se nedavno odma na neodređeno, nakon mjesec dana saznala sam da sam trudna, onda bi to trebalo znacit da, ako se ne varam, cu dobijat minimalac s obzirom da se staz ne racuna, a imam samo jednu placu na poslu??? I odma san stavljena na komplikacije zbog posla koji radim i oce li taj minimalac ostat i na porodiljnom ili kako? Hvala!

Tako je,  za vrijeme strucnog ne ide staz. Buduci da ne ostvarujes uvijet staza primat ces minimalnu naknadu citavo vrijeme.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.