Omiljene dječje bajke

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marijancek
    14. Veljača 2014. 10:11

Najdraža bajka/priča moje kćeri je priča o Gric i Grecu (imamo slikovnicu kod kuće), a naravno onda dolazi legendarna Crvenkapica  kada nam treba promjena, uzmemo u ruke knjigu Priče o šumi -Vilenjaci (u izdanju Andromede, Rijeka) ili u istom izdanju knjige Priče o šumi - Divovi, Priče o šumi - Vile

mihaelah@net.hr
    14. Veljača 2014. 14:57

Najdraže priče našeg trogodišnjeg sinčića su priče o zečiću Karlu iz biblioteke "Razvojne priče za glasno čitanje" nakladničke kuće Planet Zoe (isprika što zvuči kao reklama, ali priče su zbilja bliske djeci, kratke, ali sadržajne i djeca ih lako razumiju). Za spavanje je tu knjiga Lijepo spavaj, medvjediću iz iste kuće. Zatim su tu još razne basne, a u zadnje vrijeme i priča o Prašku Brziću. Klasične bajke izbjegavamo, jer ne želim opterećivati dijete s vukovima koji jedu bakice i djevojčice, zlim maćehama, vješticama koje truju princeze... Znam da ima i lijepih bajki, ali za njih imamo još vremena. Knjiga Vile za laku noć mi zvuči kao jako dobrodošla promjena i nadopuna razvojnim pričama koje svakodnevno čitamo svome sinčiću, a i on bi bio oduševljen, jer se iskreno veseli svakoj novoj knjizi.

• Mama_Sonja
    15. Veljača 2014. 00:31

"Strašljiva sova" jer smo upoznali sovicu Žmirku koja nam je pomogla svladati strah od mraka.
    Tu su joŠ nezaobilazne i poznatije bajke "Vuk i tri praščića" , Crvenkapica", Maca papučarica" i još mnoge druge koje se nalaze u našem kutku za čitanje.

Happy mama puta dva <3

• VBD
    15. Veljača 2014. 21:07

"Matovilka" 

• DaVaDar
    15. Veljača 2014. 21:18

Dobre, stare i vječne Grimmove bajke: "Pepeljuga", "Vuk i sedam kozlića", "Matovilka" i "Snjeguljica", te Andersenova "Kraljevna na zrnu graška".

AS
    15. Veljača 2014. 23:20

Najdraže su joj Trnoružica i Pepeljuga, a u zadnje vrijeme 101 dalmatinac pošto u šetnji susrećemo "pse sa točkicama".

• paolab
    16. Veljača 2014. 18:59

Moja predškolka obožava Vješticu Winnie. Unazad par tjedana otkrile smo i Mačka Findusa( Sven Nordquist)...humor za sve uzraste. Preporučamo svakako.

• lidija-pepa
    16. Veljača 2014. 20:55

crvenkapica, winnie pooh i pčelica maja :-)

• zlim
    16. Veljača 2014. 21:44

Moja starija curica od 2 i pol godine je trenutno fascinirana vukom, pa slijedom toga najviše voli priče Vuk i tri praščića, Crvenkapica, i Vuk i 7 kozlića.Ali, najnovija fora joj je, da poslaže mnoštvo plišanaca, beba i sl.po kuhinji i DB, koje prekrije kuhinjskim krpama, a onda mama mora vise puta dnevno izmišljati priče dok ' oni ' spavaju, i pričati dok se ne probude. Mlađa od 6 mj.,za sada, sluša i gleda slikovnice koje čitamo starijoj seki.

• irisloncar
    17. Veljača 2014. 08:25

Premda nisu ilustrirane, moja cura obožava slušati Priče za laku noć Ele Peroci. Pored toga, često sama sebi "čita" slikovnice iz serije Petra.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.