i meni je prva beba i nisam imala pojma da zastoj u rastu uopce postoji dok nisam dosla u taj pregled u 35.tjednu, plakala sam cijeli dan nakon šta mi je rekla je dobio 100g u 2 tjedna i da to nije dobro, ali ja sam imala skroz blagi zastoj beba je presla 2500g vec sa 32tj, pa oni nisu smatrali to nekim velikim problemom jer je mali iza 35.tj procjenjen na 3kg i tako se i rodio sa 3040g, ali ja sam svejedno bila u bolnici par dana dok su oni izvodili 120 ultrazvuka da bi sa sigurnoscu utvrdili sve mjere bebe i nakon toga su me pustili i dolazila sam 20 dana svaki dan na ctg jer su rekli da ako bebi ne paše u trbuhu ctg ce pokazat, rodila sam prirodno na 39+5, protoci su cijelo vrijeme bili uredni, a njemu opseg trbuha za 33tj mjeren cijelo vrijeme, i na ultrazvuku sa 39 tjedana je bio za 33, znaci on doslovno ništa nije narastao u zadnjih par tjedana, mislim da su me isto trebali poroditi kad sam usla u 37,38 tjedan da je ovo bila čista sreća
Jesu ti redovitiji pregledi zbog tog manjeg tjedna sobzirom na prvu trudnocu, mislim tjedan dana nije zabrinjavajuce, ali razumijem te da si u panici
Sto se tice mojih pregleda bili su do sad svaka tri tjedna. Dogovor je da sad u 32. tjednu idem lezati u bolnicu isto zbog svakodnevnih ctg-a (zivim dosta daleko od bolnice pa ne mogu svaki dan dolaziti, zato cu ostati tamo do poroda). receno mi je da ce me poroditi u 37. tjednu ako nesto ne bude kako treba. Ako sve bude ok ide normalan porod do 40. tjedna.
Cudim se da tebe nisu porodili ranije. Stvarno si imala srece. A jesu tebi rekli uzrok zasto beba ne raste ako su protoci i ctg uredni?
Ja sam se i svadala snjima zasto me ne porode prije jer mali ne raste, i oni to znaju i drze dijete sa 38tjedana unutra, stalno sam bila u strahu da ce se ugusit i sad kad je sve dobro proslo zapravo shvacam koji je to nemar i da sam ja imala veliku srecu
Da ja kad sam lezala ctg je bio 3x na dan, bolje da si tamo pod kontrolom i ako primjetis ista cudno ili da ti je sumnjivo trazi sta god, nemoj se ustrucavati
Ne nikad saznala, posteljica na porodu je bila uredna iako je to sve pregledano na sekund i ne znam bas koliko to drzi vodu jer je moja doktorica na uzv vidila kalcifikate posteljice
Sortiraj odgovore
Najstariji