Drage trudnice,
zanima me provodi li se kod nas rutinski na ultrazvuku i pracenje protoka kroz pupcanu vrpcu i posteljicu, ili se to gleda samo u slucaju npr zaostatka rasta ploda, i od kojeg tjedna se pocinje pratiti? Ima li netko iskustva s tim?
Ja kad sam bila u 36tj u trudnickoj na ultrazvuku doktor je rekao protok kroz pupcanu dobar. Sad neznam jel to uvjek gledaju..
🙋♀️-24g
🙋♂️-34g
👨👩👦 🤰
Ja kad sam bila u 36tj u trudnickoj na ultrazvuku doktor je rekao protok kroz pupcanu dobar. Sad neznam jel to uvjek gledaju..
Ja sam u 31. tjednu i u pon imam uzv i pregled u trudnickoj, pa cu bas pitati o tome, sto me kosta
Ja mislim da se ne provodi rutinski na svakom pregledu. Meni u prvoj trudnoci nitko nije gledao protoke, a da su gledali mozda bi moja beba sad bila ziva. Ja sam ju izgubila u 37 tjednu. Zaostala je u razvoju sto nitko nije primjetio. Doslo je do prekida dotoka kisika, a ako kisik putuje krvlju kroz pupcanu vrpcu onda ocito nesto s protocima nije bilo u redu iako mi nitko od doktora nije kasnije rekao da su krivi protoci.
Sad u ovoj trudnoci rađen mi je pregled protoka u 27. tjednu na moj zahtjev ali kod ginekologa privatnika na color dopleru. Od 32. tjedna redovitije ce mi u bolnici pratiti protoke zbog svega sto se dogodilo u prvoj trudnoci.
Ja mislim da se ne provodi rutinski na svakom pregledu. Meni u prvoj trudnoci nitko nije gledao protoke, a da su gledali mozda bi moja beba sad bila ziva. Ja sam ju izgubila u 37 tjednu. Zaostala je u razvoju sto nitko nije primjetio. Doslo je do prekida dotoka kisika, a ako kisik putuje krvlju kroz pupcanu vrpcu onda ocito nesto s protocima nije bilo u redu iako mi nitko od doktora nije kasnije rekao da su krivi protoci.
Sad u ovoj trudnoci rađen mi je pregled protoka u 27. tjednu na moj zahtjev ali kod ginekologa privatnika na color dopleru. Od 32. tjedna redovitije ce mi u bolnici pratiti protoke zbog svega sto se dogodilo u prvoj trudnoci.
Jako mi je zao zbog toga sto ti se dogodilo 😔😔
Pa ja isto mislim da ne rade bas protoke na svakom pregledu! A u tvom slucaju, oni nisu po mjerama vidjeli da zaostaje u rastu, iako nisu mjerili protoke?
Zao mi je zbog gubitka 😥
Moja beba je imala blagi zastoj u rastu, doktorica je to odmah na prvom pregledu skuzila, izmjerila uredne protoke i poslala me u bolnicu gdje sam isla svaki dan na ctg i jednom tjedno na mjerenje protoka, inace dok nije posumnjala na zastoj u rastu protoci nisu bili mjereni
Moja beba je od pocetka trudnoce bila manja po mjerama pa se mislilo da je bila kasnija ovulacija. Zastoj u razvoju potvrdili su nakon poroda, beba je sa tocno 37 tjedana bila 2450 g teska, 50 cm duga. Navodno je to vec u granicama za zastoj. A na ultrazvuku sa 35 tjedana neke su mjere bile i po 12 dana manje, eto skoro dva tjedna.
Da to je zastoj u rastu, nije mi jasno da nisu vidili 😥😥
Moj je napredovao super do 35 tjedana i onda je u 2tj dobio samo 100g, opseg trbuha se smanjio za 2tj i doktorica me poslala u bolnicu gdje su to kontrolirali i hvala bogu sve je zavrsilo dobro, trbuh se stalno smanjivao mislim stagnirao, a meni tjedni rasli, ali su protoci bili i vise nego uredni i ne znaju razlog zastoja. ostarila sam 10g od stresa ta 4 tjedna
To 35tj nisam ni znala za te protoke
Ni meni nije jasno. Bila mi je to prva beba, nisam znala koje su granice po tjednima koje se smatraju zastojem u razvoju. Jos kad ti kazu da je sve ok, onda stvarno vjerujes da je sve ok. Ni sad mi doktori ne govore koje su im granice zastoja, kazu ovisi od tjedna trudnoce do tjedna trudnoce.
A imam sad 1000 pitanja "zasto" ali vrijeme ne mogu vratiti niti ista promijeniti. Mozda se i kod moje bebe taj nagliji zastoj dogodio nakon tog pregleda u 35 tjednu. Na iduci pregled koji je trebao biti u 38. tjednu nisam ni stigla otici jer bebi vise srce nije kucalo.
Evo u ovoj trudnoci mi je nakon 28 tjedna mali poceo biti za tjedan dana manji u nekim mjerama. A do tad sve odgovaralo. A protoci uredni. Uzasno strahujem da doktorima nesto ne promakne. Ne bih mogla ponovno sve to prozivjeti.
Jesu li te porodili ranije ili si rodila u terminu? I jel bila manja beba po kilazi?
Sortiraj odgovore
Najstariji