Dobar dan drage mame,sadasnje i one buduce!
Mi smo trenutno zaokupljeni trazenjem stana pa ni ne mislim na svoju trudnocu toliko intenzivno. Iz iskustva sam naucila da strahovanje i opterecivanje u tim prvim tjednima nista ne koristi jer ce se ionako dogoditi ono sto mora.
Citala sam malo postove od zena koje idu na potpomognutu oplodnju i divim im se na strpljenju i pozitivi pa ionda kad ode sve naopako.
Marijana i Ivana!
I mene je zainteresirala ta naknada o kojoj ste pisale i pogledala sam sta pise preko onog linka koji je Marijana poslala.
Ono pod tockom 2,3 dobije svaka zaposlena mama koja ide na porodilljski. Ono pod 4 je Kindergeld i dobije ga svatko bez obzira na primanja. Ono sto nas je sve najvise zanimalo je 500-600 Eur za nabavu opreme za bebe itd.To je ono pod 1..
Nazalost kao sto sam i pretpostavljala, nece to dobiti svaka mama ili par vec oni koji imaju dohodak ispod one granice.
Nekad neki to ne dobiju samo zato jer su za nekoliko eura presli tu granicu.
Mi nismo dobili nista...mi smo kategorija kojoj samo skidaju i uzimaju gdje stignu;(((((
Pozdrav curkeee kako ste :)
e ovako, jutros sam ja zvala njih. Rekli su mi sljedece, da se mora nazvat najblizi ured vama koji je, da se treba donijet mutterpass, platne liste vas i muza, one cure koje ne rade samo muzeve, od zadnja tri mjeseca, a ako mu placa nije bila ista zadnja tri mjeseca, onda od zadnjih 6 mjeseci, hmm podatke gdje zivite, datumi rodjenja itddd, koliko imate djece do sad... i da , ne mora se predat do 6.mjeseca trudnoce nego je uvjet samo da se preda od 13. tjedna kao kad beba ozivi a ne ranije, moze se dobit od 400 do 1000 eura, to oni odluce, al u svakom slucaju nazovite, zakazu vam termin i onda sve tamo rjesite kod njih. I oni nisu kao nikakva socijalna ustanova, nego pomazu eto majkama i ocevima, bez obzira jel majka radi ili ne, oni procjene koliko mozes dobit, ugl od 400 do 1000 eura.
Nadam se da sam vam bar malo pomogla, svakoj koja je zainteresirana :D
tako su bar meni rekli, pa sad, tko zeli neka nazove i neka pita.
Buduca mlada mama :)
Dam ti svoje dite za buket ruža al nemoj da me sjebeš sa nekin bubama i to ,eee
Cure vidjela sam jucer u Lidlu lijepih bodica i nekih papucica ako bi koga zanimalo..
Mi ovdje ugodno caskamo i razmenjujemo svoja iskustva uz salu i zabavu. Ovakav primitivni i prostacki nivo komunikacije po meni nije ovdje dobrodosao!
Mi ovdje ugodno caskamo i razmenjujemo svoja iskustva uz salu i zabavu. Ovakav primitivni i prostacki nivo komunikacije po meni nije ovdje dobrodosao!
ti si u moj svijet uijek dobrodošla :), nevidim razloga za neprijateljstvo jer sam iskrena i ozbiljna
ti si u moj svijet uijek dobrodošla :), nevidim razloga za neprijateljstvo jer sam iskrena i ozbiljna
nisam nikome neprijatelj;ali zasto se ne moze nesto ljepse pisati?
Pa lijepost je subjektivna stvar ja nevidim ništa ružno usvojoj predložbi
pa dobro ako tako kazes...samo mi jos nije jasno na koga ili sto se ono bilo odnosilo...sto je pisac zelio reci?
pa dobro ako tako kazes…samo mi jos nije jasno na koga ili sto se ono bilo odnosilo…sto je pisac zelio reci?
Ah loši pokušaj šale :( , nisam baš društvno osvještena osoba pa su mi ovakvi forumi jedino mijesto gdje se mogu otvoriti heh
Sortiraj odgovore
Najstariji