Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    larimara
    02. Ožujak 2017. 18:03

2410
    Znas,bolje ti je da nemas nikakvu rodbinu tu gdje si nego onako problematicnu kao od mog dragog. Napravili su nam gomilu problema sad kad sam stekla par znanaca u ovom mjestu (cak smo i jaslice dobili ni 5 minuta od stana),vec razmisljamo o novoj selidbi.Zalosno je da ti nepoznati ljudi i socijalna sluzba pomazu dok roditelji od muza ne znaju kuda bi sve otputovali u slobodno vrijeme.

Mamicaaa
    02. Ožujak 2017. 21:29

Marijana hvala na informaciji bas budem pogledala i potrazila kad budemo isli u kaufland..
    Ma ne jedem tako cesto ni tunu pa ne brinem..mozda par puta u trudnoci jer mi se neda radit 2 jela posebno pa bas kad se pozelim sebi napravim tjesto i tunu,a dragom nesto drugo..
    Larimara ma za sad mi je okej..u pocetku mi je bilo jako tesko i bas su mi svi falili sad sam se vec nekako navikla,a kad rodim kako ce bit neznam..nadamo se da ce svekrva doci malo pomoc,a ako ne budem nekako sama..
    2410 malo mi lignje jezivo izgledaju tako,do sad sam ih vidjela samo gotove na tanjuru hah al vrijeme je da probam sama napravit i to..a losos pak nisam nikad probala i veselim se necemu novom..tj jesam jednom davno kad je mama radila neku salatu,al sam losos micala hah 

larimara
    03. Ožujak 2017. 11:11

Drage moje imam novosti!
    Nemojte mi reci da sam sasava,ali ja se od moje kiretaze koja je bila prije mjesec dana nisam pazila.
    Test je bio pozitivan. Ne idem jos doktoru. Nagadam da sam negdje tek u 5.tjednu. Zbog mojih silnih spontanih,ne uzimam sad ovo zdravo za gotovo do 12.tjedna. Ne smatram se jos trudnicom,nekako oguglas i ostavljas onu rezervu da moze opet krenuti naopako.

03. Ožujak 2017. 11:45

mamica niiikad ja vas ne bi zaboravila, pa s vama sam tu provodila dane kad mi je bilo najgore, da nije bilo vas vjerovatno bi poludila haha
    uff ribu uopce ne volim, nikad ju nisam jela. Pijem omegu svaki dan i to si smatram dovoljnim :)
    2410 cekamoo izvjestaj haha
    marijana u Realu imas ribarnicu, joj kad se samo sjetim kad hodam po trgovini pa osjetim taj miris svjeze ribe, bljak 
    larimara pa to znaci da si odmah ostala trudna nakon k?

kako ste cure danas.. ja sam napokon normalno spavala prvi dan ovaj tjedan. Sva sreca pa mi muz ne radi vikendom pa to sve spavanje nadoknadim haha sutra su nam najavili 18 stupnjeva i ne mogu docekat da cijeli dan setamo po gradu. Ovako preko dana ne znam sta bi sa sobom pa samo narucujem robu s interneta haha 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

larimara
    03. Ožujak 2017. 11:54

Da Pando,ostala sam trudna odmah nakon kiretaze tj. menstruacija mi ni nije stigla doci. Napravila sam vec 6 testova u roku 3 dana i naravno svi pozitivni. Idem danas ipak doktoru po progesterone,racunam da ce mi reci da je bilo prebrzo. srecom da smo svi sami gospadari svom tijelu;)))

03. Ožujak 2017. 12:31

pa to je onda super vijest. Drzim ti fige i javi nam se nakon pregleda sa sretnim vijestima :) 

Ninche9
    03. Ožujak 2017. 12:38

Pandice sto lijepog narucujes?
    Ja se bavim dekoracijom stana pa isto stalno nesto cackam i trazim po netu.
    Larimara nadam se da ce sve biti ok, javis nam se kad rijesis kod doktora 
    Ja sam danas imala OGTT i naravno da su me uvjerili da je onaj test na Toksoplasmozu jako jako vazan i da bi ga svakako trebala radit pa sam ga dala napravit.. ne znam reci 'ne hvala'
    Ma samo nek je u redu 😊
    Iduci pregled imam tek za 5tjedana pa cemo radit mjerenja, a ja cu ici na CTG tamo od 33.tjedna.
    Danas smo bili u bolnici gdje planiram roditi i bila je jedna super ljubazna zena koja nam je sve objasnila sto i kojim redom. Nekad su Njemci stvarno predivni 😊 
    Ici cemo na informacijsko vece koje vodi Chefarzt i glavne Hebamme pa cemo vidjeti salu i odjel. 

03. Ožujak 2017. 15:54

Ninche narucujem sebi novu garderobu za proljece hehe mantile, cipelice itd :D
    Krajem mjeseca pocinjemo sa sredivanjem stana al to sam vec sve nasla u ikei, necu puno trosit oko namjestaja jer se selimo na jesen a preko ljeta cu biti  u hr pa mi nije tak bitan namjestaj.. 
    Ajoj kako tako kasno pocinjes sa ctg? To je ono skoro pred porod.. kako je prosao ogtt jel bilo fino? Haha

Ninche9
    03. Ožujak 2017. 18:07

Uff nije bilo tako strasno ali nije bilo ni super 😊
    Rekla mi je sestra da tako svi kod njih rade. Imam termin pocetkom ozujka, to ce biti 30 TT i radite ce screening, a onda opet putujemo za Hr. i kad se vratim onda svaka 2 tjedna zadnja dva mjeseca. Za sad je uredna trudnoca pa ne ra bijam glavu Bogu hvala 

larimara
    03. Ožujak 2017. 18:52

Drage moje!
    Hvala na cestitkama!
    Odsetala sam se danas do doktora i vratila neobavljena posla,covijek na godisnjem do ponedjeljka. Nije hitno,moze cekati.
    Ninche! I meni su poceli raditi CTG u 30.tjednu;ali se na test za toksoplazmu nisam dala nagovoriti i drugi put. Kad mi je prvi test bio negativan,pazila sam se i gotovo. Mogu si mislit kako znaju biti uvjerljivi,skoro pola cijene testa ide doktoru u dzep  za "savjetovanje" i sto je pomocnica izvadila krv i poslala u laboratorij.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.