Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mishevi2012
    01. Ožujak 2017. 11:12

Eto mene :)! Nemam uopce vremena za net i lovim san kad uspijem jer se moram bavit drugim bebacom da ne bude previse ljubomoran 😊 pa onda ujutro kad odvedemo njega u vrtic ljubimo i mazimo bebaca 😍😍..aaa pod dojmom sam extra ljubaznog osoblja u bolnici...rodila sam u Rijeci prvo (kao rodiliste "prijatelj djece") i mislim da su bile 2 sestre na njih 15 ljubazne, sve ostalo od doktora (koje prakticki ni ne vidis) do sestara je toliko neljubazno a tu me sokirali svi redom 😊..pozitivno naravno 😍..

❤ Jan ❤ Noah ❤

mishevi2012
    01. Ožujak 2017. 11:24

U bolnici nakon poroda prva dva dana rade sve zive pretrage i ultrazvuke bebacu pa moje iskrene preporuke da ostanete sva tri dana tamo...rade ultrazvuk glavice, pluca, kraljeznice, kukova, vade krv (Noi su jednom vise zbog mog pozitivnog nalaza na streptokok)..pregleda ga doktor 2 puta tijekom tih 2 dana..sve u svemu znate odmah na cemu ste..nazalost Noah ima slomljenu desnu kljucnu kost jer je velika beba pa je i fizioterapeut bio da nam pokaze neke vjezbice za rukicu..nista strasno kod beba a Noa i mice sve i ne buni se kad mu mideg i glavicu i rukicu u svim polozajima tako da brzo ce zarast I HOPE SO..

❤ Jan ❤ Noah ❤

larimara
    01. Ožujak 2017. 12:02

2410!
    Hvala ti na savjetu! Ja sam izgleda napravila neke stvari naopako s tim kasicama os povrca. Trebala sam kao sto kazes sporije. Stavila sam mu 2 vrste povrca+ mljevenu govedinu. Pedijatar rekao,uzmi kao govedinu jer ima dosta zeljeza koje bebe trebaju jer su potrosile zalihe...jos je u onoj kuharici za bebe pisalo da tu kasicu s mesom zasladis s malo vocnog soka.
    Moram priznati i meni bi to bilo BLJAK!!!!! Ovo s batatom je super ideja! Probat cu s tim i malo po malo dadvati nesto uz to!
    Vocne kase i ja kupujem i dosad ih je sve dobro papao;))))
    Mamicaaa
    I tebi hvala na podrsci. Nadamo se i mi da cemo naci stan koji odgovara. Ovdje smo se koliko-toliko navikli i sad nazalost planiramo odlazak. To mjesto gdje ja radim je blizu grada,ali ipak skoro selo gdje nemas sve ipred nosom kao tu. Dok sam bila solo,nije mi smetalo,ali ima barem jedna pozitivna stvar...muzevi roditelji bit ce nam jos dalje. Vec sama pomisao na to ispunjava me srecom i zadovoljstvom. Takvi su da bih radije izabrala prisilni rad nego da ih gledam;))))

Ninche9
    01. Ožujak 2017. 12:05

Dobro jutro curke, mi danas postimo pa kuham nesto jednostavniji rucak. U zadnje vrijeme su me bas mucili hormoni ali evo jucer i danas se osjecam bolje. Citam jednu dobru knjigu o prvoj godini djeteta pa usput radim biljeske sta jos trebamo pripremit i kupit. Izgleda da jos nismo ni priblizno gotovi s pripremama kako sam ja mislila, ima tu sitnica i sitnica. 
    Popodne idemo da vidimo naseg malca. 
    2410 i meni je malo sumnjivo to s pretragama, ja sam testove krvi platila 70€, a moja kolegica s posla koja je u istoj praksi samo 20€.. Hmm..
    Mishevi bas lijepo da ga odmah tako pregledaju, sve je to jako vazno u pocetku. Kljucna kost ce zarasti, to se zna dogodit na porodu pri izgonu. Ali ti malci su pravi borci, mi veliki bi valjda jace plakali da nam se slomi mali prst 

Mamicaaa
    01. Ožujak 2017. 14:56

Mishevi ma samo ti cuvaj i pazi svoje bebace..lijepo ste se organizirali tako da ni ovom starijem ne fali paznje..
    Ma bas super sto sve pregledaju..ajoooj misek mali nadam se da ce brzo zacijeliti 😟
    Larimara pa meni se vise svidaju tako neka predgrada di nije tolika guzva i da nije jako prometno,a da je u blizini centar..tako da u miru sa bebacem mozes prosetati..
    Mi nemamo nikog ovdje i ponekad mi to fali,al mi je uzasno drago sto neke ljude uopce vise ne moram gledat jer neki ljudi sa svojoj pojavom navuku oblake na suncan dan i previse zrace negativom..pa ako je tako tebi sa roditeljima od muza onda ces bome uzivat kad se preselite 😊
    Ninche ohh kod mene rucak jos nije ni u planu jer dragi spava..ehh ta nocna smjena..
    Ajde drago mi je da ti se popravilo raspolozenje 😊
    Ja sam ono kak bi se reklo kako vjetar puhne hahaha
    Cak sam i primjetila da samo postala malo povucenija..inace sam brbljavica samo takva,al sad mi nekako pase da manje pricam..
    Nemoj pretjerivati u biljeskama,bitno da imas ono sto ti treba,a ako nesto zatreba lako se kupi..bar cu se ja potruditi tako..

mishevi2012
    01. Ožujak 2017. 14:56

Iiiiii sto mi je isto super snime kukove odmah i nema sirokog povijanja a ni povijanja pupka jer ne rezu odmah pupcanu vrpcu nego nakon 20-30 min :)

❤ Jan ❤ Noah ❤

02. Ožujak 2017. 13:50

Hola curke :) evo mene :)
    mamice ja isto pokusavam uvijek kad muz moze ali mi je teze malo jer moja gin radi privatno tak da radi samo ujutro a popodne ide negdje drugdje valjda radit pa uvijek muku mucim oko tih termina. 
    2410 kako si nam ti? jel ides uskoro na pregled?
    mene bas nema ovaj tjedan na forumu jer mi muz radi ujutro i onda kad se budi probudim se i ja, odem na wc i beba odmah pocne lupat i vrtit se i onda nema spavanja dok se ne smiri a to zna potrajat i do 7 ujutro i onda kad zaspem spavam do 11 pa onda zurim sa svim poslovima i kuhanjem dok muz ne dode i tako svaki dan. Mali mi je jako aktivan i doslovno cijeli dan udara i vrti se, prije je imao mira bar po noci al eto sad me i tad budi. I gin mi je cak rekla da je beba jako aktivna. 
    ostale cure? kako smo? :) 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Mamicaaa
    02. Ožujak 2017. 15:31

Hej zenicee!!
    2410 kod tebe su i dalje borbe tokom noci...tu danas vjetar ko lud puse uhh...
    Pandice ma zaboravila si ti nas 😜😜 ma ajde odmaraj i spavaj dok mozes tako i tako nas cekaju noci i noci bez sna haha 😂😂

Cure neznam koliko jedete ribu,da budem iskrena ne jedem je bas pretjerano (kad odemo u hrv bar 1x) tu sam jedino jela tjesteninu i tunu,al dragom to smrdi i kao mu nije fino..sad ako netko zna kak se kaze oslić i papaline na njemackom?ii jel ima tu za kupit lignje kao kod nas da ih samo przim na ulju? Nasla sam lignje koje bi trebalo cistit i to sve sta treba ,a nisam bas u tome podrucju vjesta i neznam haha

Marijana12345
    02. Ožujak 2017. 17:09

Mamicaaa

Hej zenicee!!
    2410 kod tebe su i dalje borbe tokom noci…tu danas vjetar ko lud puse uhh…
    Pandice ma zaboravila si ti nas 😜😜 ma ajde odmaraj i spavaj dok mozes tako i tako nas cekaju noci i noci bez sna haha 😂😂

Cure neznam koliko jedete ribu,da budem iskrena ne jedem je bas pretjerano (kad odemo u hrv bar 1x) tu sam jedino jela tjesteninu i tunu,al dragom to smrdi i kao mu nije fino..sad ako netko zna kak se kaze oslić i papaline na njemackom?ii jel ima tu za kupit lignje kao kod nas da ih samo przim na ulju? Nasla sam lignje koje bi trebalo cistit i to sve sta treba ,a nisam bas u tome podrucju vjesta i neznam haha

Mamice oslic ti se zove seelachs i imam jedan super recept da ne przis samo ili pohas, pogledaj https://www.coolinarika.com/recept/oslic-na-bijelo/. Imas super u kauflandu.
    Kupovala sam one ociscene mini skampe, lignje i dagnje u Aldiju i Kauflandu, nekad ima i mix svega toga, tak da od toga znam napraviti rizoto, obavezno s malo crnog vina a mozes i s bijelim (alkohol ionako ispari). Posto gledam da uvijek bude drugacije, me stavljam uvijek rizu, nekad metnem jecam, nekad zob, nekad heljdu. Mom se dragom to svidja, to je prilika da jedemo raznovrsne zitarice. Sve imas kupiti povoljno u Kauflandu u ne tako velikim pakiranjima pa ti ne bude zao ako ti ne bude valjalo. Evo ti link https://www.coolinarika.com/recept/mornarski-rizoto/ . Papaline nisam ni vidjela tu... ali mislim da je i unos ribe vazan za nase bebe. Tunu treba smanjiti zbog zive, malu kolicinu jednom u 2tj ili mjesec dana mozda. Ja volim tuna file ali se sad bas tak veliki steak ne usudim 😕.
    Doduse jucer sam nabrijala na pravu ribu npr. pastrvu, oradu ili brancin, planiram to peci zamotano u foliji s malo maslinovog ulja, persinom i mrvicom cesnjaka, ali moram prvo pronaci negdje tu u Stuttgartu svjezu ribu.
    A danas druga prica, danas mi se opet jede pizza 😂😂😂 joooj!

larimara
    02. Ožujak 2017. 17:30

Mamicaaa
    kako tebi pada to sto nemate svoje rodbine ovdje? Znas,dok sam bila solo nije mi to smetalo. Sad bih jako rado da mi je netko moj samo malo pri ruci.
    Nakon poroda sam bila sva izgubljena. dragi je nakon 2 tjedna morao poceti raditi i ostala ja potpuno sama ijos u nepoznatom mjestu (taman kad sam ga malo upoznala,vec moramo dalje;((((

2410
    koliko ti je stara cura? Imas pravo,govedina nije "lako" meso,dat cu i ja mom malenom puretinu. kako si joj dala losos? I to mi je pedijatar rekao da treba..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.