Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mamicaaa
    27. Veljača 2017. 21:32

2410 mah odobrili su mi samo 2tjedna,tako da bi trebala odraditi jos citav 3mj..
    Mislim da si jadna sva iscrpljena, mucnine sa tim trudnickim umorom jos plus ne spavas ni preko noci..al i ja se iskreno nadam da cete vas sad troje uskoro bolje spavati preko noci..
    Pandice i treba iskoristiti svaki trenutak na zraku pogotovo kad je tako lijepo vrijeme..mi smo dns isto bili u setnjici i bas mi je godilo..
    Joj tebi je sad preodlicno svaka 2 tjedna ides vidit bebaca 😀😀

Mamicaaa
    27. Veljača 2017. 21:46

Ajme napisala sam toliki post i on meni samo pol toga posalje uhhh 😲😲
    Pandice bitno da bebac napreduje,sad je vec velikii 😊
    Mislila sam da CTG ide tamo negdje pred kraj trudnoce..super mi je sto javis sve sa pregleda jer ja bi onda to trebala raditi sljedeci put,pa sam u sve upucena 😊
    Marijana evo ovako je bilo kod mene..povracanje, mucnine,kronicni umor spavala sam popodne po par sati nekad 2 nekad 5 i opet navecer bez problema,tako da sam svako slobodno vrijeme iskoristila za spavanje i bas sam puno spavala..a kavu obozavam pit,al u tih prvih 3 mj isto mi nije bas pasala pa sam znala samo ujutro popit par gutljaja tek toliko da se razbudim..a ta bol kao da trebas dobit je isto najnormalnije jer se maternica siri..tako da bez brige 😊
    Naravno i ja bih platila da sam trebala i nebih zalila...zadnji put kad sam bila na pregledu upalio je uzv na pol sekunde valjda i to samo da vidi kak je beba smjestena..vidio je odma da je glavica dole i kao aha super tak treba bit,nakon toga upalio neki uredaj da cujemo otkucaje srca to je cak duze i slusao i rekao da preodlicno radi bebino srce i rekao sljedeci out radimo veliki uzv..i da prije toga smo vadili krv jer smo radili OGTT..a vjerovatno je dovoljno napravit samo 3uzv tokom trudnoce kad tako rade..ni meni nije jasno i neznam kak pregledava i sto se radi na pregledima izmedu..

28. Veljača 2017. 11:00

Marijana jel ti tu sestra rada? 
    Mamica pa eto ja vec usla u 30.tt sad polako odbrojavam do poroda i nestrpljiva sam :D
    Ti bi trebala onda iduci tjedan na pregled?
    Ja sad idem 14.3
    Kako ste danas? Ja sam bas nesto lijena, ne znam ni sta da kuham 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Ninche9
    28. Veljača 2017. 11:58

Bok curke.. ja sam danas otisla pjeske do ducana ( max 10 min laganog spustanja niz brijeg ) i po povratku mi je bilo toliko lose da sam morala napraviti pauze svakih 2-3minute. Srce mi je kucalo kao ludo. Od sad se drzim kupovine autom. Sta ces kad zivimo na uzbrdici.
    Inace sam dobro, sutra idem na pregled kod doktorice.

Ninche9
    28. Veljača 2017. 12:03

Jesu li vas testirali na toxoplazmozu? Ja sam platila prvi test 40€ i negativna sam, nemam ni imunitet. Hebamme zeli da se testiram opet jer moze biti da sam se zarazila u meduvremenu. Nemam macku, perem svo voce i povrce ali sam pojela povremeno koji suhomesnati proizvod.. Malo brinem.

larimara
    28. Veljača 2017. 13:40

Dobar vam dan drage moje!
    Mene nije bilo neko vrijeme,u guzvi smo. Opet smo se nasli u situaciji da moramo traziti stan...radi nekog cirkusa s muzevim roditeljima. Ni u ovom stanu nismo dugo,a sad trazimo opet. Dosad nije bilo srece. Ili ti ne odgovara stan ili lokacija.
    Osim toga,nikako da bebaca priviknemo na kasice s mesom i povrcem. Sama sam ih pravila po receptu iz kuharice za bebe. Da moze,vikao bi BLJAK!!!! kad mustavim u usta,namrsti se i sve ispljuje. Vocne i od zitarica jede. Izgleda da se rosio kao vegeterijanac;))))
    Vi koje imate vec djecu,kako ste to radile?

Ninche9
    28. Veljača 2017. 14:02

2410 mislim da me Hebamme malo prestrasila 

Mamicaaa
    28. Veljača 2017. 14:25

Pandice imam pregled 13.3..ne mogu docekat 😊
    Ninche ja se svaki dan zapusem kad se penjem u stan pa kad dodem gore srce lupa ko ludo,al ajde prode za minutu dve..
    2410 i tek danas mi dode s nekim papirom da ispunim za go kao mozda mi uspiju odobrit bar 3tj..gamad..
    Ajde sigurno ce ubrzo bit malo lakse,pa ces uspjet i odmorit..
    Ninche ma nemoj se bojat... pa svi mi jedemo suhomesnate proizvode..a i nasi su se odhranili na tome pa smo svi zivi i zdravi 😊
    Larimara a vi ste s muzevim roditeljima na stanu?
    Jos nemam bebaca,al mislim da je normalno da tak u pocetku pljuju,neznam..vidjet cemo sto 2410 kaze 😆

Marijana12345
    28. Veljača 2017. 14:30

Pandica1510

Marijana jel ti tu sestra rada?
    Mamica pa eto ja vec usla u 30.tt sad polako odbrojavam do poroda i nestrpljiva sam :D
    Ti bi trebala onda iduci tjedan na pregled?
    Ja sad idem 14.3
    Kako ste danas? Ja sam bas nesto lijena, ne znam ni sta da kuham

Pandice Ne, ona je u Zg. Ali je na forumu pod profilom Ofnica (bas sam jucer citala njene postove nakon onih zabrana tvoje stare doktorice vezane za prekranu). Ja danas kuham standardno hrvatsko: pire krumpir i meso na gril tavi 😂😂 ali mi je gotovo svaki dan obavezna juha s puno povrca.
    Ninche9 meni su zadnji put uzeli uzorak za toxoplasmosu, streptokok i cytomegalie (to je nesto ako ces biti u kontaktu s malim bebama prije poroda kako sam razumila). Nisam znala da traze odredjena testiranja jos jednom...

28. Veljača 2017. 18:11

Ninche ja sam se testirala, platila 20e ali ja stalno jedem suhomesnato. Kad me uhvati zelja onda danima jedem pa onda malo ne haha s tim da ova sunka koju tu kupim i nije onako skroz osusena. mislim da ti je bitnije izbjegavat macke ;)
    Sto se tice penjanja ja kad idem u trgovinu sve mi je uzbrdo s tim da jos na 3 mjesta imam stepenice i ako se zamislim pa se zaletim isto mi bude lose pa onda malo stanem a kad muz ide sa mnom uvijek mi kaze kud ti trcis haha
    Mamice i ja sam trebala 13. al sam prebacila da muz moze sa mnom :D 
    Marijana ofnica ti je seka? Ajoooj pre dobro :D redovno sam s njom na temi ljetnih beba hehe 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.