Ninche bas su cudne te promjene raspolozenja i ponasanje u trudnoci..nekad ni sama ne mogu vjerovati zasto se ja ljutim ili zasto placem..
Ma dobro pa ti si doma i stvarno stignes sve polako napraviti..samo opusteno..
Mene isto zgaravica muci i uzasna glavobolja neznam kako da si pomognem..
Ma mislis da ces ga naviknut na takav luksuz? Bude se onda brzo i naviknuo da mora preuzeti hehe...
Mishevi cestitam ti od srca ❤
Bitno da je sve proslo u najboljem redu!!
Kad smo isli u obilazak bolnice na prezentaciji su nam pokazali tu pozu za porodaj,a bas mi je nekak bila smjesna ta poza haha
Mishevi cestitam na bebi!!!! Drago mi je da je sve dobro proslo!
Mene nekih tjedan dana nije bilo na forumu pa sam opet morala procitati nekoliko stranica, vidim da se puno toga desava i da pisete o puno tema 😊
Pandice nisam se na kraju prebacila hrvatskoj ginrkologinji jer mi se muz obvezao svaki put ubuduce ici sa mnom... ako je tako tko sam ja da mu branim 😂😂😂 to mi je jos i draze!
Dakle imamo bebu od 7.5tj, ali bez obzira na prestanak krvarenja moram do 12tj koristiti progrsteron za ocuvanje trudnoce. Iduci termin je za 3tj. I mi smo dobili ponudu od onih 120€ ako zelimo uzv svaki put. Kakva je praksa kod vas (za Pandicu znam da joj Dr svaki put radi uzv), jel se stvarno radi samo 3x uzv i u praksi? Nekak mi se to cini malo... ak se ne daj Boze nesta zakomplicira prakticki se 2.5-3mj to ne sazna jer u medjuvremenu nije radjen uzv.
Mishevi cestitam na prinovi, a tebi zelim brz oporavak i puno lijepih trenutaka s djetetom
Marijana da tako je, 3 UZV po trudnoci, tako je u Hrvatskoj a i ovdje, a tako sam i ja u skoli ucila.. Ta 3 UZV su zapravo ovo sto se radi screening i oni su obavezni. Mi smo takoder platili 120€ da nam uvijek radi UZV i nismo pozalili niti centa. Moja doktorica nema 3/4D UZV nego obicni ali je ipak uvijek lijepo. Nekad si uzme vise vremena pa malo dulje radi, nekad samo provjera da sve stima i dobro raste, ali uvijek pogleda najvaznije organe da svi dobro rastu i dal su kako trebaju biti i uvijek nas pita dal zelimo da poslika jos nesto. Ja bi najradije da poslika sve, ali uvijek kazem "Nein, danke" jer ne znam za sto bi se odlucila
Hej hej! Kako ste?
Marijana meni radi svaki put obican uzv do sad samo prosli put nije..rekao je da cemo sljedeci put..a nisam nista nadoplatila..
2410 kako si ti?jesu se smanjile mucnine? Kako je tvoja curka?
Evo ja napokon gotova s poslom i preumorna sam,jedva cekam doma doc i odmarat..
Evo meee :D nema me bas na forumu jer je kod mene toliko lijepo vrijeme svaki dan po 15 stupnjeva, suncee tako da muz i ja samo koristimo svaki trenutak za skitat :)
evo ja sam pregleda puna dozivljaja :)
sada sam 29+6 i od sada idem svaka 2 tjedna. Dobila sam injekciju danas posto sam 0 negativna krvna grupa i dobit cu jos jednu nakon poroda kad vide koja grupa ce biti beba. Vadili su mi krv i rekli da ce mi to testirat na neka antitijela i primjetila sam kad sam dala urin kao i svaki put da je unutra ubacila neku tableticu i stavila onu testnu trakicu i brzo sam bacila pogled na kutiju da vidi sto je to ubacila i pise combi screen. Jel zna netka od vas sto bi to bilo?
i od danas svaki put kad dodem prije nego me gin primi cu biti 20min u nekoj prostoriji spojena na neki uredaj, ugl stave mi pojas oko trbuha upale taj uredaj i zvucnik i 20min slusaju bebino srce i prate dal imam trudove.
Bebac je super, raste i jaaako je aktivan, stalno se vrti, udara. Ima 1200kg :P
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Pandice taj uredaj sto ti ga stave na trbuh je CTG (kardiotokograf) i mjeri trudove i otkucaje bebina srca. Ja sam tokom svoje prakse u medicinskoj skoli napravila na desetke tih CTGa. 😊
A ovo sto se provjerava urin moze bit da je kao i uvijek provjera na glukozu, proteine i leukocite a moze bit i da je nesto drugo taj combi screening, to ne znam 😊
Bas ti je velik beban, lijepo raste i glavno da je sve u redu 😊
2410 danas mi je 7+6. Termin bi trebao biti 11.10. Vec dva tjedna muku mucim s cjelodnevnim, a ne samo jutarnjim mucninama. Uzasno sam umorna i spava mi se za poludit. Obicno sam pospanost rjesavala kavom, a sad mi i ona smrdi. Sljedeci termin imam za 2.5tj, dakle 3tj od posljednjeg pregleda.
Stalno imam neki glupi tupi osjecaj boli kao da trebam dobiti mengu, jel i vama (bilo) tako u pocetku. Bolilo me doduse i zadnji put ali jace, no ovaj put nema krvarenja otkad koristim progesteron.
Mamice sta se tice tih uzv, nije mi naravno zao novaca samo mi nekako nepojmljivo da u tih 9mj imaju samo 3kom, pa cak i kod rizicnijih trudnica. Sta se onda radi na pregledima izmedju? Na koji se nacin prati urednost trudnoce?
Pandice bas lijepo sta malisan raste! Moja sestra isto ima termin nekako kad i ti 😊 i isto nosi deckica!
Sortiraj odgovore
Najstariji