Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninche9
    13. Ožujak 2020. 21:50

Ja mislim da je inati Hebamme SUPER, a uostalom besplatno je, znaci moze nam samo pomoci ne i odmoci. Neke zene kazu sta ce mi, al nikad ne znas mozda trebas pomoc oko dojenja, izdajanja, ne snalazis se s adaptiranim, mislis da bebici ne pase mlijeko il je nesto muci, pupak bude crven itd. 
    Evo ja mogu reci svoje pozitivno iskustvo, upoznala sam je u 30tt i prije poroda bila kod nje 2-3puta, ctg, ispipala je polozaj bebe.. 
    Kad sam rodila treci dan je dosla u posjetu u sobu jer radi djelomicno i u bolnici gdje sam rodila. Divna zena, bas mi je bilo lijepo vidjeti poznato lice.. I dosla je kasnije jos nekih 4puta, prvi put je pogledala dojke, dolje kako je sav od sivanja i sve oko izdajanja, i naravno malenog jer je imao zuticu, sredila pupak, vagala ga itd, kasnije mi je pokazala polozaj pri kupanju.. jedna predivna nenametljiva osoba, uredna, njezna prije kontakta s bebom je oprala ruke i dezinficirala i svasta mi je savjetovala ono prakticno rekla da je uvijek smijem nazvati i meni je bilo lakse da mi neko dode kuci nego da ja idem s djetetom po doktorima cisto da vidim jel dobiva na kilazi jer nisam sigurna u dojenje itd.. Mozda bude srece pa sve ponovo nađemo ovako dobre Hebamme, ja sam preselila pa opet moram trazit novu 

• nena24
    18. Ožujak 2020. 13:39

Pozdrav cure,možete li mi preporučiti neku babicu ako znate koja priča nas jezik,ja sam našla samo jednu i javila joj se ali ne odgovara,a malo me strah jer mi je prva trudnoća i neznam ništa oko toga pa bih voljela imati pomoc od nje,,u 14tt sam  i kako ste se uspjele snaci  cure koje niste mogle pronaci babicu? Lijep pozdrav 

• nena24
    18. Ožujak 2020. 13:40

nena24

Pozdrav cure,možete li mi preporučiti neku babicu ako znate koja priča nas jezik,ja sam našla samo jednu i javila joj se ali ne odgovara,a malo me strah jer mi je prva trudnoća i neznam ništa oko toga pa bih voljela imati pomoc od nje,,u 14tt sami kako ste se uspjele snaci cure koje niste mogle pronaci babicu? Lijep pozdrav

U Berlinu sam 

Napokon 2804
    18. Ožujak 2020. 17:58

nena24

Pozdrav cure,možete li mi preporučiti neku babicu ako znate koja priča nas jezik,ja sam našla samo jednu i javila joj se ali ne odgovara,a malo me strah jer mi je prva trudnoća i neznam ništa oko toga pa bih voljela imati pomoc od nje,,u 14tt sami kako ste se uspjele snaci cure koje niste mogle pronaci babicu? Lijep pozdrav

Mogu ti jedino dat savjet da odes u svoju osiguravajucu kucu i njih pitas... 

• ivanica24
    25. Ožujak 2020. 18:17

Drage mame, zanima me da li je koja od vas tražila pomoć kod opremanja bebe od caritasa. Meni je preporučeno, zvala sam pa su me uputili na Sozialdienst Katholischer Frauen. Ako netko je zanima me šta vam je trebalo od papira. Pozdrav

• nerminaa
    31. Ožujak 2020. 17:57

Cao mame :) 
    Ja sam u 6 mj. trudnoće i imam dosta pitanja 😂 
    Posto radim kao medicinska sestra, ne znam do kada smijem da radim i kad prestanem da li dobivam punu platu ili ne? Totalno sam zbunjena 

• nerminaa
    31. Ožujak 2020. 18:08

nerminaa

Posto radim kao medicinska sestra, ne znam do kada smijem da radim i kad prestanem da li dobivam punu platu ili ne? Totalno sam zbunjena

Zaboravih napisat da radim kao Krankenschwester u domu 

• nerminaa
    31. Ožujak 2020. 18:09

nerminaa

nerminaa

6tjedan ne mjesec 😂😂😂

Napokon 2804
    31. Ožujak 2020. 18:56

nerminaa

nerminaa

nerminaa

6tjedan ne mjesec 😂😂😂

Imas li ugovor za stalno? Moj savjet je svakako opet odi u pro Familie i tamo ce ti reci sve sto trebas znati, a mozes ih ispitati cudesa... A sto se tice do kad moras radit.. Vamo se trudnoca ne smatra bolešću i u slucaju da stvarno nije rizične neces dobit komplikacije, jedino ako ti je dr super pa dijeli sakom i kapom... Npr meni je poslodavac s obzirom da nema radno mjesto primjereno trudnici dao zabranu rada... 

• nerminaa
    31. Ožujak 2020. 18:59

Hvala ti ispitat ću sve.. 
    Doktorica mi je rekla da mogu da radim bez problema ali na poslu me svi iskreno smaraju kako ne treba da radim kako ne smijem Itd. Pa zbog toga sam vise bila zbunjena. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani