Pozdrav cure, da vam se i ja prikljucim. Moj bebac ce uskoro 4 mj i cicamo + dohrana. Zanima me kako ste vi uspjele preci samo na cicanje? Nama nikako ne polazi za rukom.
Moj je prvi bio na neonatologiji zbog žutice pet dana. Sam, sike praktički nije okusio, samo ga bočicom hranili. Dovela ga kući, stavila na grudi. Znači to je to. Nema drugog recepta. Stavi ga na grudi. Koliko ti je na grudima, toliko će se mlijeka stvarati. Koliko on traži, toliko će sike nuditi.
Inače se za veće bebe koje duže jedu adaptirano preporuča postupno ukidanje određene mililitraže svako par dana. To se sve može naći na Fejsu na stranici dojenja Roda.
💃38
🐥2020.
NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
Termin 15. 3. 2022.
Milica 🤣🤣 Joj sto volim kad se javiš 🤗 I moj bi mogao citati sa svećenikom 🙈 Njemu će biti tri i pol mjeseca na krštenju. S njim je sve nekako lagano, uopće se ne brinem.
Ali je zato moja terrible two ponekad nemoguća 😭
Svaki odlazak s igrališta se toliko dere, plaće i vrišti u isto vrijeme, da neće u stan, bas nam radi probleme. Čim se približi odlazak mene boli želudac jer znam kakve će scene raditi.
Ma imam sto primjera, ako nije onako kako je ona zamislila nije dobro 🙄
Crtiće gleda, ali ne pretjerano, nisam primjetila da je nakon njih gora nego inače 😅 Kad odlučim da je dosta pozovem je u sobu da tamo nešto radimo pa se zabavi drugim stvarima. Ne mogu ih skroz ukinuti, ponekad su mi spas 😅
Milica 🤣🤣 Joj sto volim kad se javiš 🤗 I moj bi mogao citati sa svećenikom 🙈 Njemu će biti tri i pol mjeseca na krštenju. S njim je sve nekako lagano, uopće se ne brinem.
Ali je zato moja terrible two ponekad nemoguća 😭
Svaki odlazak s igrališta se toliko dere, plaće i vrišti u isto vrijeme, da neće u stan, bas nam radi probleme. Čim se približi odlazak mene boli želudac jer znam kakve će scene raditi.
Ma imam sto primjera, ako nije onako kako je ona zamislila nije dobro 🙄
Crtiće gleda, ali ne pretjerano, nisam primjetila da je nakon njih gora nego inače 😅 Kad odlučim da je dosta pozovem je u sobu da tamo nešto radimo pa se zabavi drugim stvarima. Ne mogu ih skroz ukinuti, ponekad su mi spas 😅
Hej, Katja, 😍❤️
kažu da pomaže najava, tipa Igraj se još pet minuta, pa onda idemo. Vjerujem, da si probala, ali eto... 😅
Ma moj je najbolji kad mu puno pažnje dajemo, kad radimo s njim, kad smo povezani, ali eto ne može mu uvijek biti.
Joj, jučer ga je u pijesku malac izgrebao do krvi ispod očiju... Ja nisam na vrijeme primijetila, skužila tek da ga čupa za kosu... I još se to ponovilo u roku pet minuta. Baš mi krivo, bila sam s bebom na prsima. Uglavnom, ekskomunicirali smo maloga jer mu je to i inače praksa, tako se 'igra' i s drugom djecom. Onda sam mu cijeli dan ponavljala ako opet netko krene prema njemu da ga udari, da se zadere Neeeeeee i onda Maaaamaaaa. Ne znam koliko je uopće skužio jer on u biti i ne zna šta znači udariti. Nadam se da će se naučiti zauzimati za sebe.
Tejuška, kakvi su tvoji po tom pitanju, jer imaš dva muškića?
💃38
🐥2020.
NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
Termin 15. 3. 2022.
Ja stalno mislim kak ću naići na forum i isčitati sve, a onda nikako, a baš se često sjetim ❤️
Kod nas je sve korektno, tak bi rekla🤭 bebuška je super, a sa starijom tako nekad bude izazovno, samo si mantram kak će proći pa odem brojat do 10 u drugu prostoriju 🤪 ona je baš lijepo prihvatila seku u smislu seke, nije ljubomorna niti ima neke ispadne vezano za to, ali doduše ona je i inače blage naravi pa vjerujem da to ima veze, ali je poprilično zahtjevno dijete i sad zapravo kad gledam mlađu, to još više mogu skužiti. I vidim po njoj da njoj sad fali ta pažnja koju je dobivala stalno i uvijek od mene, a sad ju jednostavno ne može imati. Onda ona krene u dramu i ponaša se tak da mi ne olakšava 😅
Prilično sam sigurna da to radi jer želi pažnju jer i negativna pažnja je pažnja, jel... Budemo puno vani i to mi je jedini spas da ne ispalim. Još preko dana mi je ok nekako, ali ono kad navečer mala zaspe, a ova krene dramit 🥺
---
Smiješno mi kad kažete ovo za krštenje jer i ja kontam da je to baš tak😂 mi smo stariju krstili sa 7 mjeseci, tako se poklopilo da kuma nije mogla dobit godišnji, nisu u hrv, e ta je cijelo krštenje sjedila na meni i sisala🤭 a očito će tak i s ovom biti jer ju mislimo tamo negdje isto u 8.ili 9.mj krstit😂😂
---
Što se tiče mora, mi bili već za ove neradne dane u 6.mj, spojili 6 dana u komadu, išli smo na prvo kampiranje u proširenom sastavu 🙈 prošlo je sve super, ja sam malo bila skeptična oko buke možda i to, ali kad su svi cijeli dan na zraku, ne može ih ništa probudit 😅 pa tak ni bebu od 3 mjeseca.. Bitno je da je mama sa sisom blizu i sve 5 🤭
Jedini nam je vožnja bila užas, još do tamo okej, rano smo krenuli i obje su zaspale, ali nazad. Horor. Stajali smo valjda 6 il 7 puta hahaha
Milice baš mi žao za situaciju iz parka. Mi imamo jednog malog susjeda koji je takav, kao tak se igra, a obzirom kakvi su mu roditelji debili s oproštenjem, jasno mi je i zašto je takav.. Ali oduvijek.. Vječno mlati svu djecu, gazi, kida igračke, baca, cijelo vrijeme je divlji.. Ali meni je njega žao jer znam da doma ni ne dobije ništa drugo pa ne može niti biti normalniji.
Nekako to i ide tako često kod male djece, ako im nitko nikad ne ispravlja ponašanje i ne usmjerava ih, normalno da neće biti pomaka.
Ali ja se osobno nemam ni volje ni vremena bavit tudom djecom pa ga jednostavno izbjegavam di god da vidim, ne zelim stalno strepit hoce napast i moje dijete.
Ja svoju ucim da ne udara nikog, ali da neda niti da nju netko udara. Da se makne i kaze stop, ako ju netko krene udarati ili uzimat joj nesto, da ga smije zaustaviti rukom. Nisam jos imala situaciju da ju netko bas udari, ali svakako sam pobornik toga da se dijete brani. Nisam za nikakvo nasilje niti bi opravdala da prva udara ili ista, ali meni je puna kapa tih malih bullya koji danas sutra izrastu u vece. Nitko nema pravo nikog terorizirat, a kad ucis djecu da se povuku ili one price pametniji popusta i sl, mislim da tek onda i nastradaju. Najgora mi je u svim tim situacijama nereakcija roditelja, jos dijete i kuzim, nekad stvarno su suvise mali da znaju sta rade.. Ali di je tu uloga roditelja 🤷♀️ kosa mi se dize kad mi netko kaze djecja posla. Kak moze bit djecji posao ako tvoje dijete od 4 godine mlati necije od 4..wtf
Bok cure. Evo i nas malo. :) Nasa curka je dosta aktivna, voli biti na trbuhu i zivcana je kad ju vratimo natrag. Preokrece se sama, jedino sto ponekad zaboravi izvuci i ruku, pa joj pomognemo. Isle smo na vjezbice 2x jer ima blagu asimetriju, ali je za sada sve super, puno se ispravilo vec.
Sto se tice starijih klinaca, nas je jako ljubomoran, ali bas jako. Sad je to pomalo i polako krenulo na bolje, ali na pocetku je bas bilo koma, znao ju je udariti i namjerno i slucajno. Ali kad netko pita, ona je nasa seka i ne da je nikome. 😅
Bok cure. Evo i nas malo. :) Nasa curka je dosta aktivna, voli biti na trbuhu i zivcana je kad ju vratimo natrag. Preokrece se sama, jedino sto ponekad zaboravi izvuci i ruku, pa joj pomognemo. Isle smo na vjezbice 2x jer ima blagu asimetriju, ali je za sada sve super, puno se ispravilo vec.
Sto se tice starijih klinaca, nas je jako ljubomoran, ali bas jako. Sad je to pomalo i polako krenulo na bolje, ali na pocetku je bas bilo koma, znao ju je udariti i namjerno i slucajno. Ali kad netko pita, ona je nasa seka i ne da je nikome. 😅
Hahaha e kad neko od susjeda pita moju jel može malo posudit seku, ona poludi, neda 😂 kaže to je njena seka, ne može. Nekad ode to u tantrum pa mi već pun k tih upadica 😂😂
Bok curke. Mi smo jučer bili na pregledu, imamo 6600g i 65cm 😊 pedijatrica je jako zadovoljna napretkom, pogotovo jer je sad isključivo na ciki. Cijepili smo se i hvala Bogu temp nas je zaobišla 🙏
Ne znam tko od vas koristi babygym, al nama se pokazao kao pun pogodak. Jako voli biti u njemu, gleda se u ogledalce, maše rukicama, hvata igračkice 💙 preporučam! 👍
Hej tufnice mozes li molim te napisati koliko ti je beba stara? Moj T ima mjesec i pol i zasad je dobio 2 kg a cini mi se da je narastao 15 cm.. jel to moguce? Ja od pocetka tvrdim da njega nisu dobro izmjerili kad se rodio 🤣🤣 ispada da je rodjen sa 50 cm a nakon mjesec i pol ima 65 cm..
05/2022 💙 T
Sortiraj odgovore
Najstariji