Mame i bebe PROLJETNICE 2022 🍀🌸🌻🌺🐞

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Amelie

Broj poruka: 1271

Prijavi adminu

Milica.Kamilica

bradavice onom nekom mašću što mogu i bebe i polako, nemoj se nervirati, ti guraj lagano, ona će lagano se učiti da šire otvori. I neka je sva sika na njoj, ona priljubljena uz tebe na boku, nećeš je ugušiti, dovoljna je jedna rupica nosna da je malkice slobodna.Neka su ti grudi slobodne bez grudnjaka koliko više možeš.

Da, tako nekako i radim.. položaji za dojenje su mi ili ležeći na boku i tu lijepo doji po noći recimo u krevetu. A po danu ugl sjedeći položaj i skužila sam da je taj super jer ravnomjerno vuče iz cijele sise i nema stvaranja kvrga dok ako isključivo ležeći dojim e onda kreću kvrge na ovoj strani di ležim. Možda je to nekome skroz logično meni nije palo napamet baš..🙈 Ugl. sinoć sam se izdojila da malo odmorim bradavice i dala joj bocu i to je bio spas za mene.. danas sam već bolje. A okretanje na trbuščić ćemo polako.. ne forsiram ništa. Samo bih sve dala da ju lakše smirim predvečer i da nema tog neutješnog plača.. ali valjda je još rano i bude se i to posložilo.. fala ti za savjete!;) 

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Mocusa

Broj poruka: 126

Prijavi adminu

Milice Kamilice pitala si kako je... Bolje je. Radim na sebi da nekako prihvatim situaciju i izvučem najbolje iz svega. Neće uvijek biti tako, doći će i lakši dani. Samo da ja u glavi ostanem normalna. Nekad ipak trebamo komadić vremena za sebe, malo napuniti baterije, a ne se stalno trošiti... Još na tome moram poraditi, kako da do tog vremena za sebe dođem (treba mi onaj 25. sat u danu da ga posvetim sebi). Ali sretna sam kada smo zdravi svi i da nam ništa ne fali, evo sinčića smo u tri dana uspjeli od pelene odviknut, surađuje i presretna sam jer do sada nikako nije htio.Arsancres baš me utješio tvoj tekst u smislu da vidim kako se i ti trudiš i pati te ta razdijeljenost na dvije strane, taj osjećaj da se starijem djetetu ne posvećuješ dovoljno a nemoćna si nekad to promijeniti koliko god se trudila. Ja vjerujem da si ti jedna divna mama :) 
    A to za savjete... Pričaj mi... Ajd da od drugih dobijem, ali kad me muž savjetuje da lakše uspavam sina tako da ga plašim da u ormaru živi ptica (boji se ptice), da će ići spavati gore na kat, da će doći baka i odvesti ga sebi... Muž tako redovno radi, a onda kad ode u noćnu meni se sin budi po noći u strahovim i izjavama "mama ja se nečega bojim" i ne može zaspati, cijeli se stisne uz mene. Ženice, da li se vi i vaši muževi slažete u odgojnim mjerama djeteta ili svatko ima svoje načine odgoja? Tejuska žao mi je što ste se svi prehladili. Ali to tako kad krene brzo jedni od drugih pokupe. Ako dojiš, samo doji što više jer ti preko mlijeka beba dobiva antitjela. Moja bebica nije pokupila rota virus kad smo ja i sinčić imali, pedijatrica kaže zato jer je dojila. 

• A11

Broj poruka: 161

Prijavi adminu

Moj muz i ja se također slazemo oko odgoja i ne mogu ni zamisliti da nije tako🥰Mi ovih dana muku mucimo s pokusajima izlazaka u setnju..ona se ne zeli voziti u kosari,ne zeli ni u jaje pa tako ni maramu i nosiljku jer tu je vezana,ne moze bas rukicama i nogicama nista. Jucer pokusali prosetati u jaju,bila je happy kad smo je tek stavili unutra i mi se ponadali kad ono nakon 5 minuta plaač. Pokusala joj dati ciku,ali ni to nju nije smirilo..bas imam dojam da ne voli biti nigdje osim kuci ili vani samo ako je nosimo na rukama ja ili tata haha. Jednom smo izasli pa je bila mirna 45 min u kosari i ne mogu skuziti zasto je tad bila tako dobra 🤣 To se vise nikad nije ponovilo hahah..i dalje zivim u nadi da ce se to promijeniti uskoro jer dolazi ljeto i bude li ovakva jaaaao 🙉

• 20.04.2022. 🌷

• Lara15

Broj poruka: 36

Prijavi adminu

A11 bas mi je zao sto se neda u kolica, jako puno mama u mojoj okolini se zali na isti problem…jedna ima trik da ceka da beba zaspe u kosari doma na kaucu pa ju onda stavi na kolica i gas van 😂 moja voli i kosaru i jaje tak da jaje samo ako idemo u auto koristim. Meni je velika zelja neku nosiljku neku nabaviti idealno bi bila neka u kojoj se nece skuhati sad dok je vruce pa ako imate preporuku kakvu bila bi jako zahvalna ☺️

• A11

Broj poruka: 161

Prijavi adminu

Lara15

A11 bas mi je zao sto se neda u kolica, jako puno mama u mojoj okolini se zali na isti problem…jedna ima trik da ceka da beba zaspe u kosari doma na kaucu pa ju onda stavi na kolica i gas van 😂 moja voli i kosaru i jaje tak da jaje samo ako idemo u auto koristim. Meni je velika zelja neku nosiljku neku nabaviti idealno bi bila neka u kojoj se nece skuhati sad dok je vruce pa ako imate preporuku kakvu bila bi jako zahvalna ☺️

Sto je najbolje,moja kuci uvijek spava u kolicima u kosari pa kao trebala bi voliti kosaru.. 😂 Pokusala sam ja ici i kad zaspe ali onda samo cekam kad ce se probuditi i kreniti izvoditi cirkus pa nisam opustena hahah
    A sto se tice nosiljke,sad kad ide ljeto sa svakom ce biti vruce. Ja sam ovu posudila samo da pokusam,ne znam gdje je kupljena..mrezasta je pa je to bar neko olaksanje. Mislim da su super one Ergobaby cool air nosiljke,cine se dosta prozracne i isto tako su mrezaste.☺️

• 20.04.2022. 🌷

• Lara15

Broj poruka: 36

Prijavi adminu

A11 hvala na preporuci idemo ju za vikend pogledat uzivo i da ju probam namontirat a da se ne zagutim 😂 nisam najspretnija s tim i s prvom sam probala nosiljku koju smo dobili pa je samo tata znao rukovati s tim 😂 ojoj mozda da probate negdje di nema puno ljudi za pocetak pa ako i vriska malo da ti nije bed, znam kak je grozan feeling kad placu u javnosti mene odmah jeza hvata kaj ce babuskare okolo misliti 🙈 nadam se da ce malena prihvatiti setnju u kolicima brzo 🤞🏻🍀

Tejuska♡

Broj poruka: 3521

Prijavi adminu

Heej mamite kak steee?
    Kako bebice🥰🥰
    Uzivate li na suncu vani? 

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Milica.Kamilica

Broj poruka: 189

Prijavi adminu

Tejuska♡

Heej mamite kak steee?
    Kako bebice🥰🥰
    Uzivate li na suncu vani?

Kako ste vi, Tejuška!?
    Mi budemo vanka 9 - 11 i 19 - 21... Otprilike. Prije desetak dana mu se otvorio suzni kanalić, suzice normalno odlaze, pa sam baš sretna i sad. 
    Braci će uskoro drugi rođendan, nakupovali smo gaćica, pa ga laganini učimo ne bi li se popiškio ili pokakio u tutu. Na trenutke mi se čini da je zreo, a na trenutke da nije spreman... Uglavnom ništa ne forsiramo, iako, eto, po pričama, mi svi stariji smo s maksimalno godinu dana već piškili u šolju, pa mi nije jasno, garant smo u međuvremenu kenjali svuda 🤣, šta li...
    Lagano ledim šta mi dođe domaće neprskano za bebu, iako nemam nekih uvjeta, premalen mi zamrzivač. Mislim da ću ovom maleckom odmah od početka davati da sam jede, kako bi poslije bilo lakše.
    Razmišljam da krenem malo trenirati, satak... A nisam sigurna ima li fajde jer jedem dosta i ne biram je li zdravo 🥲. Kile idu dolje jer puno hodam i dojim, ali figura je nula bodova 😵🙄
    Poprilično mi je dosadna objava, ali evo nismo ni nešto aktivne... Pozdrav svim bebicama i mamama ❤️🎈

💃38
    🐥2020.

NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
    Termin 15. 3. 2022.

Tejuska♡

Broj poruka: 3521

Prijavi adminu

Milice mi smo sada dobro,ozdravili smo.
    Loti je pocela kosa ispadati i to u krugovima,gaze pune dlaka😏😏 bas sam u soku 😶 N nije opadalo uopce a J se rodio skroz celav pa mi je to bas novost. 
    Jesi mu masirala kanalic? Ili je proslo samo od sebe?
    Sto se tice brace,polako,samo opusteno - ima vremena,kada bude spreman bude ih bacio sigurno,ali neka ste pomalo krenuli sad na ljeto nek bude u gacicama,nek se popiski ma sta ima veze🥰
    Ja idem ovaj tjedan po sokovnik da si radim sokove (djeci i sebi) jer njih na neko voce tesko natjeram,zele samo jabuke/jagode/banane/lubenicu..povrce nikako😂pa cu fino i to umjesati 🤭🤭 da se malo igramo s bojama sokova.
    Tako da sam i ja htijela pocet trenirati...Nego da vas pitam,ja sam kakti 15. dobila svoju 1.menstruaciju?? (Iako mi je cudno,sa N sam dobila nakon 1godine a i sad dojim pa sam dobila kad je Lota tocno 2mj navrsila) 
    I ta vam je M trajala cak 3 dana ... uloske sam.mjenjala zbog higijene ali ne bi ih ni 2 promjenila😶😶jel normalno tako oskudno? Ili?

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Milica.Kamilica

Broj poruka: 189

Prijavi adminu

Tejuska♡

Milice mi smo sada dobro,ozdravili smo.
    Loti je pocela kosa ispadati i to u krugovima,gaze pune dlaka😏😏 bas sam u soku 😶 N nije opadalo uopce a J se rodio skroz celav pa mi je to bas novost.
    Jesi mu masirala kanalic? Ili je proslo samo od sebe?
    Sto se tice brace,polako,samo opusteno - ima vremena,kada bude spreman bude ih bacio sigurno,ali neka ste pomalo krenuli sad na ljeto nek bude u gacicama,nek se popiski ma sta ima veze🥰
    Ja idem ovaj tjedan po sokovnik da si radim sokove (djeci i sebi) jer njih na neko voce tesko natjeram,zele samo jabuke/jagode/banane/lubenicu..povrce nikako😂pa cu fino i to umjesati 🤭🤭 da se malo igramo s bojama sokova.
    Tako da sam i ja htijela pocet trenirati…Nego da vas pitam,ja sam kakti 15. dobila svoju 1.menstruaciju?? (Iako mi je cudno,sa N sam dobila nakon 1godine a i sad dojim pa sam dobila kad je Lota tocno 2mj navrsila)
    I ta vam je M trajala cak 3 dana … uloske sam.mjenjala zbog higijene ali ne bi ih ni 2 promjenila😶😶jel normalno tako oskudno? Ili?

Masirala sam mu unutrašnji rub oka i korijen nosa svako presvlačenje, fiziološka na gazu ili vatu i hajmo... Baš sam bila žalosna jer je to njima patnja i dosada (mora se jako stisnuti da se ne bi inficiralo). I kako beba raste, tako raste i otvor kanalića. Sreća pa ovaj moj ko iz vode. Ali znam slučajeve gdje se nije otvorio nikako, pa su operativno širili kanal s godinu, dvije. Nemate vi problema?
    Moji su obojica kosonje. Starijem je također baš ispadalo i brzo se promijenila ta prva kosica. Ovome nije još, ili ja ne primijetim.
    A menstruaciju sam dobila skoro tri mjeseca nakon prve trudnoće i kratko je trajala. Sad evo nisam još dobila. Ali imam problema s rezom, čekam termin kod ginekologa pa da vidim šta nije u redu, mislim da ću ići na ponovno šivanje, rezanje pa šivanje, šta li 😵🥲... Ne znam šta se dogodilo. 

💃38
    🐥2020.

NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
    Termin 15. 3. 2022.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.