Mame i bebe PROLJETNICE 2022 🍀🌸🌻🌺🐞

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lara15

Broj poruka: 36

Prijavi adminu

Tufnica kako je krenuo brzo ces i trcati za njim po plazi 🥰🥰 bravo za velikog decka 🎊🎉

Tonka341

Broj poruka: 427

Prijavi adminu

Pozdrav cure. Evo da se malo i ja javim. Ja sam se takoder prebacila na fb i tesko mi je pratit i fb i forum. Malo sam nocas preletila po forumu i tako mi je drago da nam se Milica javila. Dosta puta smo te spominjale i drago mi je da je sve u redu kod tebe. Skuzila sam da smo na kraju sve koje smo dojile u trudnoci zavrsile u tandemu. I Milica, Arsencres, i Doris i nisam upratila jesi i ti Katja?. Inace mi smo dobro i stariji braco sve bolje prihvaca mladeg i dode ga podragat i poljubit, ali je i dalje ljubomoran u vezi dojenja. Mi smo sad za vikend proslavili Antino krstenje i Marov drugi rodendan i valjda je tamo Maro nesto pobrao jer mi je zakurio nocas. Samo se nadam da ce brzo proci i da se beba nece zaraziti. Bas sam strgana. Inace Katja i mi smo malome za 2.rodemdan kupili romobil 😁.

Ante 💙 Maro 💙

Tejuska♡

Broj poruka: 3521

Prijavi adminu

Veceer drage mamite 🥰
    Mi smo doma prehladeni,J je bio na izletu i pobrao,pa za 2 dana N i od sinoc mi je i Lotica nazalost 😔 tako da se mucimo sa ciscenjem nosa,vadenjem smrkljica i tako.. Dosta dramaticno izgleda no nadam se da ce brzo proci.
    Uzela sam si vitamine da joj dode malo preko mlijeka🤔
    Ima li mozda neko neku preporuku za to sta bi bilo dobro?
    Tonka drago mi je da ste inace dobro,zao mi je da je Maro zakurio 😔 kako je sada? Ima neke druge simptome osim tempice ili nema?
    Lara drago mi je da je cjepljenje dobro proslo na kraju.
    Tufnice wow,sta reci,moja nije jos na okretanju,ona je jedino ekspres u okretanju glave,cudo jedno,ide desno lijevo brzinom munje ali ostatak tijela je ne slusa😅
    Koliko cesto vi stavljate bebe na trbuh da vjezba dizanje glavice?
    Moja Lota opce ne zeli dizati nego si kraljica legne i ako ne zaspi onda pocne urlat. Ali kad je drzim u rukama frajerica se dize cijela💁‍♀️opce mi nije jasno

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

• Lara15

Broj poruka: 36

Prijavi adminu

Tejuska bas mi vas je zao 😔 Drzim fige da brzo prodje 🍀🤞🏻🍀🤞🏻 nemam koristan savjet i vjerujem da vec radis sve sto je moguce ♥️♥️ Da vas nasmijem malo na kraju beba nije dobila temp od cjepljenja nego ja 😂😂 od stresa i nespavanja sam zakurila danas ali malo popodnevnog odmora (baka je preuzela curke) i ko nova 😂😂😂Prva je mrzila bilo kakvo okretanje na trbuh, glavu je dizala samo ako je bila na tvrdoj podlozi i to tek nakon par min urlanja od ljutnje jer je na trbuhu…na kraju prohodala sa 7mj i vise nikad poslje toga u kolica nije htjela 😂🤷‍♀️ na rukama opcenito nije voljela biti nikako kindac ili gym/kolica i ne diraj me previse (sad je totalni priljepak i maza), meni se po izvijanju cak cinila kao da ima blagi hipertonus ali ped nije reagirala… a beba sve kontra dize glavicu cim je na trbuhu stavim bez ikakve pobune, ne zabacuje se unatrag kad je na rukama, strasno se voli nositi i maziti, cim je neko trackanje kremom ona se zadovoljno smjeska 🙈 tako da mi je sad sve novo i ko da mi je prva se cudim svemu i nemam pojma kaj da radim 😂😂

• _Katja_

Broj poruka: 401

Prijavi adminu

Tonka 🤗🤗 Drago mi je da si nam se javila, navrati ponekad 😊 Nisam ja u tandemu 😅 Prestala je mala dojiti tri mjeseca prije poroda. Sad je mrtva hladna kad mali doji, kao da ona nije nikad. Ponekad se zeza da će popiti bebi mlijeko pa dodje do sise i kao da će popiti, presmijesna je. 
    Lara tako je slično bilo kod mene nakon sto je mali primio cjepivo protiv rote, on ništa, a mala dobila temperaturu tu noć, držalo je tri dana, jedno jutro čak 40 😮 Mislila da joj rastu petice, pa se slučajno poklopilo s ovime, ona je isto cijepljena, a na kraju nema ni zuba. Ne kuzim stvarno. 
    Pitala si za more, mi ćemo ići kad bebi bude malo vise od tri mjeseca. Tako smo i s prvom bebom, prošlo je sve bez problema. Jedva čekam 🤗
    Tejuska kod vas opet prehlada 😔 Držim fige da prodje sto prije.
    Ja stavljam bebu svaki dan na trbuh, kad vidim da je raspoložen. A na meni puno lezi na trbuhu pa vježba glavicu i tako, lijepo mu ide.

Milica.Kamilica

Broj poruka: 189

Prijavi adminu

Tonka, drago mi je pročitati tvoju tekstić 🤗! Daaaa, sve tandem, muko moja... Baš mi je bio težak dan jučer i noć i ovo jutro (čim sam napisala da se sve primirilo), a mi još u gužvi.
    Moj nit se bacaka niti okreće, uglavnom jede i spajki, ne smijem ni napisati prirast 😳😅, puno se smije naglas 🥺 i dosta je drukčiji od brace.
    Žao mi je zbog virozica i temperature. Ja jedino uzimam malo veću dozu D3 pa to dobiju preko mlijeka. 

💃38
    🐥2020.

NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
    Termin 15. 3. 2022.

Amelie

Broj poruka: 1271

Prijavi adminu

Arsan suosjećam..nije lako i sasvim je razumljivo da se moras nekad požaliti. Ali da, tesko je naći nekoga tko će samo slušati bez pametovanja.. 
    Vidim vi dosta stavljate bebe na trbuh.. moja je 3tj+1d i evo jutros sam je malo okrenula dok je dobre volje. Znači ona spava skoro uvijek do faze kad je već pregladna i kreće dreka. I onda brzo prematam i klopanje.. nakon toga naravno opet se ukenja i nekad ju odem premotati nekad ne.. pazeći da se sva ne zbljuca ofc. I onda nista od tummy time-a jer je sita i tako mi ukrug. Razbudivanje je kaos kod nje.. skoro ništa ne pali tako da sam od toga odustala. Pa se pitam eto kad naći taj povoljan trenutak za tummy time?!
    A imamo i novi puno veći problem.. jako bolne bradavice do kojih je doveo očito njen loš hvat.. ne možeš je natjerati da otvori jače usta i kad je nervozna to su baš borbe.. šakama sebe i mene izudara.. bocka me strašno noktićima po prsima.. ugl. nije lako ni ugodno i ja sam sretna samo da joj uvalim cicu i smirim je, ali eto onda to zna biti i loš hvat i nismo tak ništ pametno napravile. Kako to riješiti, ima koja savjet?🙏

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

• A11

Broj poruka: 161

Prijavi adminu

Tejuska drzim fige da sto prije prode. Kod vas stalno neke prehladice i virozice 😣🤞
    Moja spava na trbuhu tako da je jako brzo naucila dizati i drzati glavicu. Drzi ju ko velika haha,iznenadim se ponekad,bas je zilavica inace 🙉

• 20.04.2022. 🌷

Milica.Kamilica

Prijavi adminu

Amelie

Arsan suosjećam..nije lako i sasvim je razumljivo da se moras nekad požaliti. Ali da, tesko je naći nekoga tko će samo slušati bez pametovanja..
    Vidim vi dosta stavljate bebe na trbuh.. moja je 3tj+1d i evo jutros sam je malo okrenula dok je dobre volje. Znači ona spava skoro uvijek do faze kad je već pregladna i kreće dreka. I onda brzo prematam i klopanje.. nakon toga naravno opet se ukenja i nekad ju odem premotati nekad ne.. pazeći da se sva ne zbljuca ofc. I onda nista od tummy time-a jer je sita i tako mi ukrug. Razbudivanje je kaos kod nje.. skoro ništa ne pali tako da sam od toga odustala. Pa se pitam eto kad naći taj povoljan trenutak za tummy time?!
    A imamo i novi puno veći problem.. jako bolne bradavice do kojih je doveo očito njen loš hvat.. ne možeš je natjerati da otvori jače usta i kad je nervozna to su baš borbe.. šakama sebe i mene izudara.. bocka me strašno noktićima po prsima.. ugl. nije lako ni ugodno i ja sam sretna samo da joj uvalim cicu i smirim je, ali eto onda to zna biti i loš hvat i nismo tak ništ pametno napravile. Kako to riješiti, ima koja savjet?🙏

Amelie, još je malecka, nema tih "budnih prozora", nema veze, polako... Stavi je na stomačić odmah nakon kupanja, čim je obučeš, recimo... Poslije će biti duže budna, rjeđe će kakati i bljuckati pa će ti biti lakše. Neke bebice jednostavno to ne vole, staviš je par sekundica, pa produžavaš s vremenom da se malo navikne. Samo polako, sve je u redu, ne mora dizati glavicu, premala je... I nisu sve bebe iste. Poslije je možeš staviti preko zarolanog ručnika, ručnik joj pod pazusima, pa im je tako lakše da drže glavicu.
    Joooj, sike, i ovaj moj je imao plići hvat. Gledaj da ti je beba što bliže tebi, priljubi je skroz uza se, ne plaši se, dok ti dišeš ona da se mrducka od tvojih udisaja/izdisaja - toliko blizu. Znači, sva da se zalijepi na siku. Još je lakše ako si na boku, na krevetu. Gledaj da ti dojka nije pretvrda, malo izdoj ili izmasiraj prije da bude mekše sve. Uhvati s dva prsta areolu, dio oko bradavice i guraj samu bradavicu na gornju usnu bebinu, kao da je potakneš da digne glavu za sikom, kad ona digne glavu i otvori usta, ti uguraj što više možeš sike, što više gornjeg obojenog dijela oko bradavice. Koliko god uspiješ super je i ne sekiraj se, malena su im ustašca i oni se moraju ispraksati u tome. Namaži bradavice ono

💃38
    🐥2020.

Termin 15. 3. 2022.

Milica.Kamilica

Prijavi adminu

bradavice onom nekom mašću što mogu i bebe i polako, nemoj se nervirati, ti guraj lagano, ona će lagano se učiti da šire otvori. I neka je sva sika na njoj, ona priljubljena uz tebe na boku, nećeš je ugušiti, dovoljna je jedna rupica nosna da je malkice slobodna. Neka su ti grudi slobodne bez grudnjaka koliko više možeš.

💃38
    🐥2020.

Termin 15. 3. 2022.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.