Ma mozes. Hrpu zena je pitalo isto na ono stranici rodin SOS za dojenje i uvijek je odgovor bio mozes dojit bez problema.
Ja sam Miloj davala narancu a jucer mi prijateljica kaze da ne bi tribala citruse, a pedijatar u Splitu reka moze 🤣 virujen pedijatru, nije joj nista ni bilo. Dajem joj domacu, dala 3 dana za redom nikakve reakcije.
Mene bas zanima kakva ce kakica bit kad pocne jest. Mila kaki par puta dnevno ali ja joj jos dajem Biogaiu iako po pedijatru ne triban davat umjetne bakterije kad iskljucivo dojim. Ima smisla, niko mi prije nije rekao to. Nije ni da joj steti al eto.
Nama je patronažna rekla ne citruse ni ja (dok je bio manji, prva 3 mj. ), a ne ni njima jer su kiseli pa se guza zacrveni, nisam steka dojam da iz nekog drugog razloga. Ja svom u onaj sisač stavim klementinu i baš voli.
Kakica…. Dok nismo počeli dohranu imao je 3 kakice dnevno, po dohrani se to mjenjalo svakako. Prvo je par dana bila jedna kakica, malo gušća nego inače, onda je bilo da cijeli dan nema ali onda sljedeći dan je kaos idu one škare u akciju (čiji je muž tražio škare?)🤣🤣, pa smo jednom imali baš gustu kao plastelin, čak sam se mislila je li to ok, ali sam čula da su ok sve boje i kozinstencije, osim bijele boje i krvi.
Mallala…. 20 min da uljepšam i ne ispadnem pregruba, a mi u wc-u 3 min, mala nužda, velika nužda, isprazni mašinu, napuni mašinu, tušem saperi cijeli wc, ostavi da se cjedi i moli boga da nitko ne uđe sljedeće 3 min dok se posuši i to je sve za taj dan do noći, ako ti se piša duraj i smanji unos vode.
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Ja sma isto dala naranču, voli baš.. Stavim u sisač 😂a jučer sam mu čak dala iz svoje ruke da cucla krišku i još više mu se sviđa nego sisač. Nema čak ni crvenila.
.
Kod nas je sad prava kakica i smrdi užas! 🤢
🙅♀️30, 🙋♂️29
Bojana. I ja imam filing da cijeli dan provedem u kuhinji 🙄 ne znam šta će biti kad njoj uvedemo i drugi obrok. To sam mislila za nekih tjedan dana.
Orhideja Hahaha, super si to opisala 😂😂. A u tih 3min što sam unutra, zna muž doći sa bebom jer maaalo kao njurga 😳🙄 znači strasno
Tu sam tu sam, spremala hranu svojoj nejelici i džaba spremam, uglavnom bacam.
Ona skoro ništa ne jede, po par kašika samo i to u silu. Dajem joj fore još 7-10 dana i kupujem gotovu kašicu 🤷🏼♀️
I da, taj pribor za jelo mi je tako nebitan kad neće da jede 🥴😏
Što se kakice tiče zavisi od bebe do bebe, kod nas bila svaki treći il četvrti dan, sad kako nešto malo pojede uglavnom svaki drugi dan.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Pozdrav svima! Vjerno vas čitam još otkad smo sve trudne bile :D Moj mali je sad napunio 5 mjeseci i postavlja se pitanje dohrane. Postoji milijun tablica te ono što je trebalo biti jednostavno pretvorilo se u znanstvenu fantastiku. Vidim da se spominje neki čarobni pdf kojeg ste međusobno dijelile pa bih vas zamolila da ako nije problem da i meni udijelite te mudrosti. Hvala puno unaprijed.
Evo da se I ja na brzinu javim dok sapav 😅
Bili smo danas na pregledu ima 8180g i 69cm, ped prezadovoljan njim kako je stabilan i kako lijepo koristi rukice....jedino me malo zbunilo kad mi je rekao da ga stavljamo da sjedi, ali samo da pazim da su jastuci naokolo ili mekana podloga da se ne udari...zar se nebi trebalo čekati da se sam posjedne 🤔
Slike sam sve propustila, ali milu nisam...super slikice, Mila prava slatkica 🥰
.
Trenutno imamo 2 spavanja dnevno i isto tako nemam pomoći osim kad muž dođe s posla 😅 tako da nemam vremena ni za forum toliko. Navečer vas pročitam i onda zaspem i opet ne uspijem ništa napisati 😅
.
Ped nam je također preporučio da krenemo na drugi obrok, čak ako želim neki prije spavanja, jer sam rekla da se počeo češće buditi i da jede češće noću nego danju.
I počet ću malo i zamrzavati jer zamrznuto može stajati i do mjesec dana, q i nekad ne stignem uz njega to sve pripremiti.
.
Pozz svim slatkim bebicam 😘😘
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Bokic zene,majke ,kraljice. Mi uskoro punimo 6 mj . Jucer nam bio sistematski i 2 cjepljenje tek. Tia je na 7640 i 69 duga. Od nocas se borimo sa temp 38, 38.5. Povratila je sirup, pa sam joj dala cepic lupocet i malo se nesto spustilo. Cicka i spava. Ovaj put ipak reakcija na cjepivo. Bas sam tuzna kad je tako al nadam se da ce uskoro proci. Nadam se da ste sve dobro i bebice naravno.
Mi smo malkice poceli papati po par zlicica kasice. Za sad je super samo vice nam nam.
Evo i jedna slikica nas dve. Malo se mazimo i mama se malo brine al proci ce🥰
https://ibb.co/Vx24xD3
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Bojana- ako te tješi, nama će uskoro biti 2 mjeseca što smo krenule sa dohranom, kuham većinom i bacam. Povrtne kašice pojede jedva 2,3 žličice, voćne malo više, ali u kupovnima se davi (voli ih!) Za tjedan dana ću joj uvoditi i drugi obrok, tako da će doručak biti voćni, ručak povrtni, mene je sve strah kako će to biti... Ali, nema predaje 🙏
Ana.b- meni je za posjedanje za Magdalenu tako rekla pedijatrica. I počela sam raditi tako, mogu ti reći da se mjesec dana nakon toga posjela, pa propuzala. I tako radim sa Veronikom, ona je već sad čvrsta, u tjedan dana se vidi promjena. Ne sjedi ona dugo, ali samo da jača trup malo.
Bila nam je patronažna, Veronika je u tjedan dana dobila 140 g, ja sam super zadovoljna. Sad idemo na kontrolu u petak kod pedijatra, pa da vidimo što on kaže (njegove savjete nisam slusala) i hoće li ju cijepiti.
Btw.Veronika od prošlog petka ima kao neki osip na trupu, više na leđima nego na trbuhu, mali pristići koji se pojave pa nestanu. Mislila sam da je do luka koji je bio u kašici, no nisam ga više davala, a oni ne nestaju. I to moram pitati pedijatra...
Kako se manifestira alergija na namirnicu? Po meni, ne bi toliko dugo trajala? Mislim da je u pitanju nešto drugo...
👨👩👧👧👭
Bokić cure...evo i mene...sad sam na brzinu pročitala zadnjih nekoliko stranica...i zaključila da smo svi više manje u istim problemima...
Nekad bude sve super i pomislim si to je to...imamo ritam...onda odjednom kao da me netko udario po glavi i okrenuo naopako...sve se smrda...da više ne znam kad jede, kad spava, kakav ritam ima...
Pa si mislim da nemam pojma o ničemu i da ništa ne radim dobro...😫
Netko je napisao šta će biti kad uvede drugi obrok...e pa bit će gotovo ne izlaženje iz kuhinje...
Tj kuhinja i spavaća soba samo...
Kod mojih još situacija da su mi mama i sestra pozitivne na koronu...mami je loše, sestri ne...
A tata mi se liječi od raka i prima kemoterapije svaka 2 tjedna...pa njega pokušavamo sačuvati da se ne zarazi jer je vrlo slab...
Tako da ja ovih dana kuham i za njih...
Ne znam di gonim...
Rita je već počela sranja raditi po kući...čim ju malo ne vidim to ide prema utičnicama, zaglavi negdje između stolica, grize tenisice, papuče...sve što ne smije...
Zubi još nema, a slini i trpa sve što stigne...
.
O sređivanju neću...samo ću reći, kosu nisam oprala 11 dana...kad idem u trgovinu, zahvalna sam na maski i naočalama...i molim se da ne sretnem nekog poznatog 🙄🙄
.
Što se tiče ovih zdjelica za hranu i to...
Jarane, kad je ona gladna, a ovo nikako da se skuha, pa kad se napokon skuha, brzo to rasporedim po velikom plitkom tanjuru da se što prije ohladi...tako da zdjelice koristim samo da ostatke ostavim kao za poslije, a uglavnom nikad ne jede to poslije pa samo bacim...sreća da nisam ulagala u to posuđe nego dobila 2 zdjelica sa poklopcem...
Jedino u što bih uložila i moram kupiti je termosica za hranu...
.
Tweetyce, hvala na onom postu o dojenju kao painkilleru jer sam već bila luda od noćnog sisanja odjednom...umjesto da smanji mi odjednom na 6 sisanja noću 😫😫
Sad mi je bar jasno...
I Mila ti je preslatka...znam koliko su slatke te sarmice 😍😍 ja bih svoju od izgrizla od te preslatkoće debele 😁
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Napisala sam cijeli roman i onda ga obrisala 🤦♀️ nisam ulovila nijednu slikicu, nazalost 😥
Moze li i meni netko poslati pdf na passiflora.zagreb@gmail.com?
Hvala 🙂
Sortiraj odgovore
Najstariji