Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    20. Srpanj 2021. 17:59

Ola Clio :) Uh suisjecam za leđa, tako mi je bilo prvi put i na kraju me ukocila leđa, ovaj put srecom mi nije tako. Najgore za leđa je to nosanje al što ćeš ne moze drugacije. Moja je tek sad pocela vise zahtjevati nosenje i uspavljivanje na rukama pa smo tek u nazad 4 dana u tom filmu. A plakanje, dobro neces ga pustir da se gusi u plakanju al sto malo otplace nece bit nista posebno

url=https://lilypie.com]

Bojana2017
    20. Srpanj 2021. 18:45

Kod nas danas veselo, definitivno je skok u pitanju, plakanje i samo je sika smiri, nosanje, odspavala možda sat ili dva od jutros, ali ne u komadu nego sve isprekidano. Nadam se da će biti bolje ubrzo.
    Na to sve nije kakila danas nikako, tj od juče u podne pa je možda i to muči 😔

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Aneee
    20. Srpanj 2021. 18:49

I moj ima nekad momente plakanja kad je neutješan pa ga ni nošenje ni sisa ništa ne može smiriti...pa mislim da ne možemo na to utjecati ako I dođe do tak nečeg 🤷🏼‍♀️
    Ali naravno da ga nebi pustila sad samog da place, pa nebi imala srca kad bi ga ostavila na krevetu ili negdje pa da place do neizmoglosti. A drugo je ako sam sama doma i slučajno u wc odem i on se probudi i počne plakati...mislim da od te jedne minute neće biti ništa..tako da ako se nađeš i u toj situaciji nemoj se osjećati krivom.

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Mallla
    20. Srpanj 2021. 18:57

Bojana nama je cijeli treći tjedan bio takav tj. Skoro cijeli tako da welcome to Club. Nema druge nego izdržati, a možda potraje krace nego je nama!

• Passiflora
    20. Srpanj 2021. 19:09

Pozdrav svima 🙂 Nadam se da se kao friška mama mogu uključiti u temu😇
    Rodila sam u petak, jučer sam došla kući sa svojom predivnom djevojčicom. I tu kreće šou.. cijelu noć nismo muž i ja prospavali, grčenje i plač, ne znamo kako joj pomoći, olakšanje jedino kad se isprdi ili pusti kakače u pelenu, od silnog plača je jela kao nenormalna, nije se mogla smiriti, vjerojatno se tu i nagutala zraka i dodatno pogoršala situaciju.. smirila nam se tek oko 3. U 5 i u 7 imali podoje, sve super, čekali patronažnu pa je bio podoj tek oko 11h kad se naspavala i došla sebi.
    Sve je išlo ok do popodne kad je opet počela dobivati te epizode, strah me da ne sisa dovoljno jer se ubija od plača. Sve je dobro dok sisa i samo odjednom plač, ja ne znam što da radimo, muž ide sutra raditi, ja ću biti sama s njom neko vrijeme, a onda mi dolazi pomoć tek oko 12, očajna sam jer nemam iskustva i ispada kao da ne znamo brinuti o bebi, cijela zgrada se noćas orila od njenog plača.
    Kako ima tek 4 dana, je li moguće da sam ja svojom prehranom to nekako uzrokovala, jučer sam jela u bolnici i onda kod kuće rižu sa svinjetinom u umaku od blitve, ili bi ona to imala ionako? Mogu li joj nekako ublažiti, patronažna je danas rekla ne uzimati kapi 😪

Mallla
    20. Srpanj 2021. 19:27

Passiflora dobrodošla! Moguće da ti je to prvi skok (stalno izvlačim te skokove al da tu su stalno). Oni idu na 3,6,9, dana, tjedana, mjeseci....ne mora uvijek tocno biti na tu brojku ali okvirno da. Tu ti nema druge nego dati sisu koliko god puta traži. Naoružat se strpljenjem i proći će. Najprije iz glave izbaci neugodu što cijela zgrada ori, neka ori! Tu je mala beba i brzo ce narasti. Mozes je skinuti, pa mozes masirati stomacic, mozes masirati stopala, mozes nositi na ruci tj podlaktici tako da guza ide kraj tvog lakta a glava na tvoj dlan i tako nosiš bebu, mozes topli oblog stavit na stomacic...ako imas jak otpust mlijeka mozes prije svakog podoja prvo malo izdojiti pa onda dojiti. Sve to ce pomagati na kratko, vise ce tebi dat dojam da nesto pokusavas i radis nego sto ce zaista pomoci, al evo ima nas u tim pricama nekolicina. Postoji i ona poza za kakanje, pa mozes i to probati...nekako to sve probavas i dok sve isprobas epizoda prođe. Vidi da dok traje probas bit sto smirenija. Zato gledaj spavat dok beba spava (nemoj tada cistit, kuhat i to) jer trebas bit odmorna za te epizode. Iako tu sad zvucim kao da ja to lagano podnesem zapravo nisam, umori me brzinski, budem zivcana i svadljiva. Probavam sve po redu.
    Zanima me zasto ne kapi?
    Espumisan se pokazao super za podrigivanje, prdenje i kakanje....jel kaki beba nakon svakok ppdoja ili rjeđe?

Mallla
    20. Srpanj 2021. 19:33

Hahah Lucky imam i ja cupalicu....toliko se počupa da vrišti ili joj ja razdvajam.prste od kose...sreca nije lre cesto!
    Tocno sam zamislila ovaj opis kako se drzi za vas 🤣 e i javi sta kaze dr za cjepljenje, pa da kad ja nazovem svoju budem sa stavom i naoružana informacijama.
    A ovo raspolozenje i promjene se najcesce javlja kod naglijih promjena vremena pa mozda ce jesen bit mirnija...
    A za epiduralnu ruzno se smijat al dajj toliki peh bit 😳
    Passiflora nisam prije napisala mislim da ti nije do hrane...najvjerojatnije skok uz muke po kakanju....a mozda su i grcevi po malo poceli....

Aneee
    20. Srpanj 2021. 20:38

Luckyy42 znaci ti si kao i ja bila sretnica se epiduralnom....očito njemački anesteziolozi nisu baš najbolji 😅 meni samo utrnile malo noge i guza hahah ali dobro bar sam pokušala 😅 
    .
    Moj mali vec 2 dana ima faze kad ga dojim da trza stanje (kao kod kakanja) i tako mi navlaci bradavicu, pa mu nekad ispadne iz usta i onda je opet agresivno uzme i nastavi...taman su lijepo skoro pa zarasle samo mi treba da ih sad opet raskrvari 🤦🏼‍♀️

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

Aneee
    20. Srpanj 2021. 20:55

I imam još jedno pitanje jel vi imate problema sa komarcima? Ja nikad u životu nisam imala problema s njima, a sad me pojedose 😭😭 sta smijem koristiti a da ne smeta dojenju? I jel smijem difuzer sa eteričnim uljem lavande paliti? Jel smeta bebi? Jer popizdit ću koliko su me izboli 

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

• Passiflora
    20. Srpanj 2021. 22:44

Mallla

Passiflora dobrodošla! Moguće da ti je to prvi skok (stalno izvlačim te skokove al da tu su stalno). Oni idu na 3,6,9, dana, tjedana, mjeseci….ne mora uvijek tocno biti na tu brojku ali okvirno da. Tu ti nema druge nego dati sisu koliko god puta traži. Naoružat se strpljenjem i proći će. Najprije iz glave izbaci neugodu što cijela zgrada ori, neka ori! Tu je mala beba i brzo ce narasti. Mozes je skinuti, pa mozes masirati stomacic, mozes masirati stopala, mozes nositi na ruci tj podlaktici tako da guza ide kraj tvog lakta a glava na tvoj dlan i tako nosiš bebu, mozes topli oblog stavit na stomacic…ako imas jak otpust mlijeka mozes prije svakog podoja prvo malo izdojiti pa onda dojiti. Sve to ce pomagati na kratko, vise ce tebi dat dojam da nesto pokusavas i radis nego sto ce zaista pomoci, al evo ima nas u tim pricama nekolicina. Postoji i ona poza za kakanje, pa mozes i to probati…nekako to sve probavas i dok sve isprobas epizoda prođe. Vidi da dok traje probas bit sto smirenija. Zato gledaj spavat dok beba spava (nemoj tada cistit, kuhat i to) jer trebas bit odmorna za te epizode. Iako tu sad zvucim kao da ja to lagano podnesem zapravo nisam, umori me brzinski, budem zivcana i svadljiva. Probavam sve po redu.
    Zanima me zasto ne kapi?
    Espumisan se pokazao super za podrigivanje, prdenje i kakanje….jel kaki beba nakon svakok ppdoja ili rjeđe?

Kaki mi usred podoja uglavnom, nekad dok ju kasnije drzim da podrigne ili dok mi neutjesno place, onda bez pravila ispuni pelenu i bude mir. 
    Je li problem ako ne podrigne, ili ja to ne znam prepoznati jer ocekujem da ce podrignuti kao velika?
    Drzim ju kako mi je p. sestra pokazala, probala sam i ovo na ruku, masiramo ju muz i ja jos od sinoc .
    Pocela je senfasta boja, iako od jucer joj vuce malo zelenkastu stolicu (rekli su mi da je to od dohrane u bolnici).
    Danas sam izbrojala od 14h 3 mokre pelene.
    Ne znam zasto ne kapi 🤷‍♀️
    Beba ima 4 dana i ako joj danas usred noci bude lose, mogu joj dati?
    Jedino me muci sto je muz dobio u ljekarni Espumisan, a ne Espumisan Baby i rekli su mu da je to ok. Je li ok? 😪

Rekli su mi pri otpustu da uzimam zeljezo, smijem i dalje Kendural C, njega sam u trudnoci?
    Pocela sam piti Elemama i inace u trudnoci sam uzimala Omnibiotic panda i Biorela Prental, pise da se smije za vrijeme dojenja Pa bih s tim nastavila.
    Smiju se mlijecni proizvodi jesti?
    I u bolnici smo dobivale jogurt i sir pa pretpostavljam da je to ok 🤷‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.