Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiflica
    03. Listopad 2021. 12:14

Mene je pocelo brinuti to sto Mia ima skoro stalno stisnutu desnu sakicu i pocela je cuclati prstic. Sad ga cucla i ne samo kad je gladna nego i ovako, da se umiri i zaspi. I gura si prstice smijesno po ustima, kao da si masira desni, nekad si iz zagura tako duboko da joj krene refleks kao da ce povratiti pa se zakaslje malo i nastavi cuclati saku. Uvijek desnu. A lijeva joj je rastvorena, s njom se krene grebati i savijati si lijevu usku ako je gladna. Ne znam je li to sve ok, je li to znak neke distonije ili necega...ne kuzim se bas, znam samo da svi sad briju na te neke hipertonuse i distonije pa i ja gledam, a inace pojma ne bi imala. Nisam to pitala pedijatricu. Gdje bih to mogla provjeriti da je sve ok da nije neka distonija? 
     I mi ne koristimo dudu jer ju je odbila u pocetku, a kasnije nisam ni htjela gurat joj jer se borim za to dojenje i radije ju stavim na sisu kad god trazi nego da joj dam dudu. A njoj ne treba duda ni za smirenje od placa, jer ne place, tj.place samo ako nesto konkretno treba, pa to i dobije i mirna je. Za zaspat isto tako, sisa ili joj otpjevam nesto... sad je pocela i cuclati palac, tipa u kolicima kad smo vani. Svi me gnjave sto joj ne dajem dudu, pa me zanima grijesim li? Ima jos netko bez dude?

Mallla
    03. Listopad 2021. 12:14

Sassy odlična slika 🤣 inače super se držite uz plačljivicu. Ne znam kako da beba zavoli kolica, nemam neki trik, al kad je nervoza isto kao kod Tweety pali vožnja po drndavom.
    Kiflica - ja ti malu spakiram u kući i nosim je u kolicima van! E sad jedino ako ti to nije frka....samo ih sklapam za u auto. Ona su toliko lagana da se namontirana bez po muke nose, jedino torbu nakacis na ramena, ne na kolica. Ove nedostatke košare za novorođenče potpisujem, to da su više ljetna jer krović je "papirnat", skidanje krovića kod sklapanja me živcira i onaj gornji dio zimski koji sam stavljala kad je hladnije me isto živcira jer kad stavljam i vadim bebu izjebem se s tim da skinem to čudo skroz. Ono što me veseli je da je sportski dio bolji od toga, nadam se. Zato nisam ni pisala nedostatke košare jer je Tweety neće ni koristiti.

url=https://lilypie.com]

Kiflica
    03. Listopad 2021. 12:15

Tweety, thnx za tetre - probala bih i te, ali imam ih vec brdo... probat cu ubacit i ove skupe u susilicu pa jebiga...ako ne prezive cu kupit ove koje ti imas! :)

Mallla
    03. Listopad 2021. 12:22

Sassy ne brigaj još za vrijeme na trbuhu. Znas da sam pisala da Saru stavljam malo i ni malo na trbuh jer roni i bljuca na trbuhu, e sad je već druga priča odiže prsa fino, glavu drži ko kobra, došlo samo od sebe kad je ojačala.
    Kiflice za stisnute šake možeš malo kroz igru otvarat šake i po dlanovima prolazit različitim materijalima. Al meni se to ne čini zabrinjavajuće. Sigurna sam da bi svi skopčali da baš nešto nije u redu. A i mislim da sve bebe odu na bilo kakav pregled kod fizioterapeuta da bi se uvijek našlo nešto za popravljat. Imam dojam da smo u vremenu pretjeranih analiza.
    A sisanje palca, sisa i moja i palac i sve prste i baš to sama sebe tjera na povraćanje, a ima dudu i tad kad hoće prst ne može pomoć nikakva duda. Pročitala sam da je to s prstom faza, ona koja prati treći i četvrti skok pa se ne zabrinjavam, ponekad joj izvucem ruke iz usta a ponekad je pustim. Bebe upoznaju svijet preko usta 😊

Kiflica
    03. Listopad 2021. 12:23

Malla, istina da, Tweety ce samo sportski koristiti pa nije bitno za kosaru. Heh, meni je s 3.kata nezgodno cijela kolica nosit s njom, nisam tako snazna hehe. 😅

Mallla
    03. Listopad 2021. 12:28

Mozes probat pa vidjet, a gle košara čvrsta plus beba ti teži slično kao metro s bebom...al najbolje isprobat sve pa vidjet što ti paše (i ja teglim s 3 kata pa izbjegavam bilo što vani kupit 🤣). 

Magdalena2002
    03. Listopad 2021. 12:35

Definitivno je duda bolja nego palac, što se tiče odvikavanja, jer eto moja Megi ima 3.5 godine i još uvijek duda palac. Borimo se sa time baš... I palac iskrivi zube, nepce...
    A Veronika, ona duda taj palac svjetski, hoće i dudu, ali to sve radi kad joj se spava i kad se hoće umiriti...
    Mene jedino brine da mi to ne utječe na dojenje, jer evo, danas mi kao slabije doji, možda je I to neki skok???
    Uglavnom, samo neki skokovi u pitanju, ja ću poluditi...🤣😅

👨‍👩‍👧‍👧👭

sassy
    03. Listopad 2021. 12:58

Negativ i Tweetyca hvala vam, divno je biti malo vani iako mala negoduje 😂 mi smo cak stavili Bluetooth zvucnik na kolica i pustili zvuk fena za kosu ali vise je ni to ne smiruje. Nisam znala za te drndave povrsine, inace parkic je sav drndav a ja idem po tim plocnicima ko po jajima da je ne treskam puno a trebala sam 😂
    Mallla nadam se da ce i moja privolit lezanje na stomi, gledam da je stavljam sto cesce al odmah zavrsi s placem pa je dignem da ne stvori traumu, nadam se da ne grijesim. 
    Sto se tice prstica - moja bas gura zadnje vrijeme u usta i ne cucla prst vec cijelu ruku. Inace muz kaze da je on kao beba stalno cuclao prst, valjda ih to umiruje

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

Tia12
    03. Listopad 2021. 13:28

Kiflice ni mi iz istog razloga ne koristimo dudu, probali smo i skroz mu je pokvario hvat tako da smo odustali... ali isto bi radije da ima dudu nego palac
    Njemu su ruke u ustima 90% vremena kad je budan, ali ih ne cucla nego grize, struže, gurnu pa ga potjera na povraćanje.
    Ali kad krene cuclat, baš onako kao siku to je znak da je gladan

• Passiflora
    03. Listopad 2021. 14:03

Evo mene.. prepoznah se u svim pricama, osim voznji u kolicima, to voli, zato jer ju fascinira drvece.. al opet, do te mjere, da glavu zabacuje preopasno nazad 🤦‍♀️
    Mi smo isto bez dude, samo sisa pomaze i rokaj pa makar nasred Jelacic placa.. jos mi ne ide to dojenje u javnosti.. ne zbog dojenja kao takvog, nego ju ne znam drzati bez jastuka za dojenje, tu mi je kao na pladnju 🙊

Nasa drzi stisnutu lijevu sakicu bas dosta, kad joj prodemo po nadlanici, opusti se..

Tummy time.. isti problem, ne dize glavu  ako ju dize, dize samo na desnoj strani i vise odize nozice nego glavu.. a kad je na nama, lijepo se odize 🤷‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.