Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    matea1989
    14. Rujan 2021. 22:06

Nismo se javljali par dana ali kod nas isto prehlada vlada, mene i muža baš uhvatilo, a Rita je malo kašljala, kihala i nosić naravno. Usisavali smo i špricali fiziološku i evo danas i jučer je puno bolje, skoro skroz čisto. A nas dvoje se još borimo s prehladom, meni je gori dio prošao a mužu je sad na vrhuncu.

Ad - sasvim je nebitno koliko beba pojede po obroku, bitna je količina u 24h, trebalo bi okvirno biti 140ml puta kilaža. Znači ako beba ima 5kg, trebala bi oko 700 ml pojesti, nije panika ako je malo više ili manje. Moja Rita bi trebala oko 750 ml ( možda sad i više) a varira od 650 do evo danas 830ml, a najčešće do 789ml.  Kad odbijaju hranu ili nešto slično (npr. da ih boli) trebaju popiti barem 500ml da ne dehidraraju i takvo stanje ne bi smjelo biti duže od 2-3 dana bez savjeta s pedijatrom.
    Slikice - one koje sam vidjela, bebice su predivne ♥️♥️ i starije curke 💗
    Uzv kukova - bili jučer, sve je u redu. Pregled trajao cca 5 min niti. Obzirom da nismo radili povijanje samo vježbice tu i tamo prezadovoljna sam.

ana0310
    14. Rujan 2021. 22:24

matea1989

Nismo se javljali par dana ali kod nas isto prehlada vlada, mene i muža baš uhvatilo, a Rita je malo kašljala, kihala i nosić naravno. Usisavali smo i špricali fiziološku i evo danas i jučer je puno bolje, skoro skroz čisto. A nas dvoje se još borimo s prehladom, meni je gori dio prošao a mužu je sad na vrhuncu.

Ad - sasvim je nebitno koliko beba pojede po obroku, bitna je količina u 24h, trebalo bi okvirno biti 140ml puta kilaža. Znači ako beba ima 5kg, trebala bi oko 700 ml pojesti, nije panika ako je malo više ili manje. Moja Rita bi trebala oko 750 ml ( možda sad i više) a varira od 650 do evo danas 830ml, a najčešće do 789ml. Kad odbijaju hranu ili nešto slično (npr. da ih boli) trebaju popiti barem 500ml da ne dehidraraju i takvo stanje ne bi smjelo biti duže od 2-3 dana bez savjeta s pedijatrom.
    Slikice - one koje sam vidjela, bebice su predivne ♥️♥️ i starije curke 💗
    Uzv kukova - bili jučer, sve je u redu. Pregled trajao cca 5 min niti. Obzirom da nismo radili povijanje samo vježbice tu i tamo prezadovoljna sam.

Kolicina ako se ne varam (po pedijatrici) ovisi i o tome koliko ad ima kalorija, makar su svi tu negdje. 😅 500ml je minimum, al ovisi i o bebi jer nemos forsirati dijete da jede, konretno Mia varira od 540 do skoro 700, kako koji dan, savrseno zdrava inace 😅 isprobala svakakve bocice i ad smo mijenjali po preporuci pedijatrice i nista se ne mijenja sto se tice kolicine. Tako da ako bude neko vece odstupanje najbolje se konzultirati s pedijatrom, da 🙃

2021. M 💗

ana0310
    14. Rujan 2021. 22:26

Ajme svugdje prehlade, držite se cure! ja opce nisam pametna kako miju odjenuti, nit mi je vruce vise tolko nit je hladno

2021. M 💗

Bojana2017
    14. Rujan 2021. 22:57

Cure brzo ozdravljenje vama i vašim bebama želim 🙏🙏🙏
    Mallla imam jedno pitanje u vezi dohrane i kilaže. Zašto misliš da će ti savjetovati AD? Ako imaš mlijeka, ona jede, vesela je, srećna, a dobija eto taj neki minimum.
    Zanima me baš jer i meni Iris nije dobila puno zadnji mjesec (620 gr), ali ja uopšte nisam razmišljala o AD-u. Možda bih trebala? 🤔
    Iskreno ne želim da ga uvodim uopšte, najviše zbog toga što ona neće flašicu nikakvu, a onda zbog toga što bi me to odvelo do prestanka dojenja ubrzo, imam osjećaj kad bih ga jednom dala da bih ubrzo počela sve češće i češće 🙈 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Matejaa95
    14. Rujan 2021. 23:14

Mi smo danas bile prvi put kod pedijatra za 7 tj. Posto je bio na godisnjem pa se malo produzilo. Moja Tia ima 5190 i 59 dugacka. Kaze da je zadovoljan skroz. Rodila se sa 3460 ,a izasla sa 3210 tako da dobto ide. Narasla je 8 cm. Bit ce na tatu posto sam ja 160🤪 sljedeci tj uvz kukova i cjepljenje za 2 tj. Moramo krv izvadit da vidimo jel i to okej. Ona je bila super,samo promatrala k cuclala rukicu. Jadno djete nikad ne jede nista ha ha ha,vjecno gladna😊 evo je umorna ko pas samo spava od kad smo dosli kuci😁🥰

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

Matejaa95
    14. Rujan 2021. 23:16

Evo i spavalice https://ibb.co/R9rtRmC ❤

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

Mallla
    15. Rujan 2021. 00:48

Bojana2017

Cure brzo ozdravljenje vama i vašim bebama želim 🙏🙏🙏
    Mallla imam jedno pitanje u vezi dohrane i kilaže. Zašto misliš da će ti savjetovati AD? Ako imaš mlijeka, ona jede, vesela je, srećna, a dobija eto taj neki minimum.
    Zanima me baš jer i meni Iris nije dobila puno zadnji mjesec (620 gr), ali ja uopšte nisam razmišljala o AD-u. Možda bih trebala? 🤔
    Iskreno ne želim da ga uvodim uopšte, najviše zbog toga što ona neće flašicu nikakvu, a onda zbog toga što bi me to odvelo do prestanka dojenja ubrzo, imam osjećaj kad bih ga jednom dala da bih ubrzo počela sve češće i češće 🙈

Mislim da ti ni ne trebaš razmišljati o AD-u. Jer 620g je super, kod nas pričamo o cijelih 100g manje, tj. S prvog na drugi mj je prirast bio 510. Kako stvari sada stoje necemo ni ovaj mj dogurati do 600g. A vec mi je od 2 pedijatra receno "treba dodavati" još sam pitala mogu li izdojeno ili...receno je AD. Prvi tjedan nakon toga sam dojila, izdajala, natrpavala dijete, AD bi popila jedva 30ml i dobilanje svega 115g. E ovaj tjedan sam gledala dojiti a kad vidim da je nervozna da dam AD dojila ili ne i prirast je 145g....Volim dojiti radi imuniteta najvise al vidim da te grame jedva nabiremo. S tim da smo sad u fazi da nocu sisa sve u 16 fino guta. Iskreno poljuljali su me pedijatri, da je samo jedno od njih reklo ok tvoja beba dobiva minimum i to je za nju ok ja bi prihvatila i mirno dojila dalje a ovako me kopka i poljuljalo me. Još je tu i moj ciklus koji ocito hormonalno zafrkaje cijelu stvar da sam ja eto malo pogubljena u svemu tome. Kod mene bi prosla ona teorija "slabo mlijeko" iako znam sve teorije da nema slabog mlijeka bla bla bla, nema ciklusa ako se doji nocu itd. Itd. Sve u svemu vidjet cemo na sto ce izaci ova prica al ja vec i sama naginjem AD-u jer jednostavno s dojenjem i gramima osjecam da crpim sebe i malu bespotrebno i da ne uzivam u trenutku zbog toga.

url=https://lilypie.com]

Mallla
    15. Rujan 2021. 00:52

Mateja odlicno, bravo. Bas bude onako zen osjecaj kad ti dr kaze sve je u redu! Mrva pajki, zasluzeno ❤

Mallla
    15. Rujan 2021. 00:59

Želim nam svima brz prolazak prehlada, bas su satarluk teski.
    Ana0310 joj bas to, oblacenje mi je postalo znanstvena fantastika. Ima dana kad pregrijem malu jer eto čini mi se da joj treba sloj više, a meni je stalno vruće. Pa preko dana skidaj, na večer svlači i tako u krug 🤦🏻‍♀️
    Matea1989 odlicno za kukice. Da to je bas ultra brzi pregled da se zapitas cemu cijena kolika je 🤣
    Tweetyca mene ti je nakon 1 trudnoce jako jako boljelo pod rebrima s desne strane, kao da me neko istukao, nekoliko dana sam jedva ustajala, valjda sam bila stalno ležala s te strane i nesto se bilo poremetilo. Proslo samo od sebe. Mozda je nesto takve vrste. 

Celuloza
    15. Rujan 2021. 05:43

tweetyca

Moje dijete je jedino koje se skroz raskrivi na pregledima? Nju cim stavis na stol za presvlacenje je smak svijeta… 😭

Nope, moj isto drami kad se treba presvuč 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.