Jutro 😊😊😊
Malo ti pedijatri možda previše gledaju šablone. Baš mi je to bzvz i previše nas stresira.
Moja rodica u Australiji ima curicu od 7 mjeseci koja ima 6.300 gr, a rođena je sa 3.800 ili 3.900,ne znam tačno. Za 7 mjeseci dijete dobilo 2 i po kile.
To je baš malo, a ona se izdaja već 7 mjeseci i hrani je svojim mlijekom. Bili su na svim pretragama, dijete zdravo, pravo, veselo, sve super. Jednostavno ne voli jesti i jede malo. Takva joj je i mama bila, u potpunosti ista, ništa nije jela 🤷🏼♀️.
I sad kad mi kažeš da Sara dobije oko pola kile mjesečno, mislim da to uopšte nije malo. Ako je dijete veselo i vidiš da mu ništa ne fali (a mi to vidimo) ne znam čemu tolika frka 😔
Mislim nije stvar u dojenju, AD-u nego što nas bespotrebno sikira takva situacija.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Jutro cure! Čini se da je Magdalena prehladom iz vrtića zarazila mene, a i Veroniku. Ja cijelu noć nisam spavala jer me peklo grlo i začepio mi se nos, Veroniki se tek nešto krenulo čuti, tako da sam odmah krenula sa inhaliranjem noćas dok je spavala. Inače, ona je u posljednje dane, odnosno od vikenda nervozna na cici, pogotovo jednu odbija, mislim da je muči jak otpust mlijeka, a možda je i nešto drugo u pitanju. Jednostavno ne znam, ali me to dosta opterećuje jer ne znam koji je uzrok i kako pomoći da to prestane...🤷♀️ Jučer je bila kenjkava, jako slabo spavala, i taj umor i neispavanost, baš je stalno negodovala.
Inače, I Veronika se ne voli oblačiti, uvečer pogotovo. To su tolike drame...
👨👩👧👧👭
Dobro jutro! Mi smo imali divnu noc 🙄
Mama se otisla otusirat i ostavila dijete tati da je uspava. U medjuvremenu se ona toliko zacenila i on je nije moga niti uspavat niti smirit. Da bi mi upa u wc s njom onako krestavom i on ljut (jer moc se otusirat je luksuz). Obrisem se, izadjem vani, i doceka me: GLADNA JE. A jela je taman prije. Na kraju je nisam mogla ni ja smirit i zaspala je placuci a s njom skupa i ja. Da ne pricam kako joj je crveno lice bilo. 🥺🥺🥺 Moja teorija je da je bila premorena jer je bila budna od 20-23 i nije mogla nikako zaspat. a cini mi se da je njemu najlakse rec da joj triba mama.Posvadjali smo se na mrtvo ime, ako prizivimo pricat cemo. 🙄
Uf da, to kad tako zacene od plača je strašno za gledat... Veronika i sad zna tako. Moguće da je bila premorena, onda se teže umiri i zaspi i zato tako plače. Kod nas je to čest slučaj. A tate, o da... Čim se ne smiri kod njih u rukama, odmah bude: Gladna je, Tebe traži i slično... Mah baš, i meni je luksuz otusirati se u miru!
👨👩👧👧👭
Prehlada nas je izgleda većinu satrala, iskreno nisam je očekivala već, ali izgleda da baš vlada neka viroza. Najbitnije je da bebice što manje uhvati, s mi ćemo se već izboriti.
Tweetice suosjećam totalno. Moj muž se i trudi još, ali često mala završi još grintavija i on se dodatno iznervira i onda opet sve po meni padne. A da ne kažem da ako slučajno mala duže od 15-ak min plače on svako put kaže oćemo je vodit na hitnu ovo nije normalno 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Ja rogove momentalno dobijem.
Stalno mu govorim da imamo sreće što je tako dobra beba, ona stvarno ne plače puno (najviše dok je imala grčiće, a i to je bilo umjereno skroz). Sad zaplače ako joj boca nije odmah gotova i ono ako je premorena a izmrcvarena ( tipa kad negdje idemo). I onda me to njegovo tako ljuti. 🤷🤷 Ufff... Vidim da je svima isto ..
I sad kad je bila prehladena, pa sam joj morala čistiti nos na usisivač i naravno da dijete negoduje. Čim bi čula usisivač odmah neke face počela raditi, a moj muž meni ms nemoj je samo je mučiš, vidiš da plače. A meni tlak na 200 odma, eto ja iz dragosti nju maltretiram. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Ufff, jutros sam nabrijana. Popodne imam posla i tata je čuva kad se vrati s posla nadam se da će dobro biti... Uvijek neke drame...
Ahahahah svi muževi su isti 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Moj dođe s posla i ja kažem evo djeca traže tatu i "uvalim" mu Iris čim se istušira. Pisala sam već jednom da ja moram da naviknem da ga "upošljavam". Tipa pijemo kavu i on kao gušta lagano i kao kupaćemo ih ili spremati dok popijemo kavu. Ja samo kažem izaberi koju ćeš i diži se🤷🏼♀️🤣.
Kao da dijete od 2 mjeseca razumije da čeka sa nervozom dok popiješ kavu. Pa ne razumije ni Iskra dosta toga 🤷🏼♀️🤦🏼♀️
Ne dajte se cure 🙏🙏
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
A kako se tek unervoze tate ako beba plače?! Znači on će ju nositi 10 min, ali ako se ne smiri, gotovo je, nešto ne valja. Nakon cijepljenja jako je plakala doma, stvarno jako. Kaže on meni: "Moramo negdje sa njom, nešto ne valja."🤣 Dijete plače jer ju boli i smeta, ali on to ne shvaća.😅
Veronika ima 2.5 mjeseca, tata je još nije presvukao ili premotao, jer se boji da nešto ne "pritisne". Sva sreća, puno toga odradi oko starije, tu se ne boji jer je ne može slomiti 😅
👨👩👧👧👭
Da Magdalena, i moj tako. Sreća pa oko Iskre odradi većinu stvari, ono što mi je najbitnije izvede je van da njoj bude lijepo. Jer meni sa njih dvije van nije baš zabavno😔 Iris krene negodovati što je u kolicima, Iskra bi na svoju stranu, ludilo.
Moja velika cura je u Bosni kod mojih, juče otišla, tata morao u Srbiju pa je "usput" poveo i nju na 2 dana. Sutra se vraćaju 😊
Mogu vam reći koliko god da mi je neuporedivo lakše samo sa bebom tako mi i fali ona i jedva čekam sutra da se vrati 💛
Btw nama danas 9 godina braka, pobjegli u različite države da kojim slučajem ne bi šta bilo 🤣🤣🤣 pa da se ne desi treća beba 🤣🤣🤣🤣
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Sto je bolje dati bebici za laksu probavu - Biogaia probiotike, ili neke druge probiotike ili Torminalis sirup s eterocnim uljima ili nEslumisan kapi?
Nisam mislila da Mia ima grceve jer ne place, ali povremeno stenje i savija se kao da ju trbuh boli i onda se isprdi... Htjela bih joj olaksati... I trrbam li se za to konzultirati s pedijatrom ili mogu na svoju ruku. Kako ste vi i sto je na kraju od svega pomoglo?
Jutro cure! 😁
Baš sam se nasmijala i poistovjetila na ovo sa muževima, svi su isti 😅
Možda glupo pitanje, ali kako inhalirate bebe? Ja niti nemam inhalator niti išta, jako jako rijetko sam bolesna, prehlađena, a takk i moj muž pa nemam pojma. 😅 Da li bi bilo dobro kupiti inhalator, ako da-koji? I da li preventivno čistite nosic bebi? Ja sam samo dvaput jer sam bila zabrijala da je Z zacepljena. To sam radila sa fiziološkom Silimarin ampulama i onom ručnom malom pumpicom, ali ništa nije izvuklo.
Sortiraj odgovore
Najstariji