Jutro žene, želim vam danas bolji dan nego jučer, svima nama!
Ana.b. po onom što sam do sad čitala i pratla savjetuje se jedan podoj jedna sisa a ako beba trazi još daš joj i drugu, al ne ono 15min jedna, 15 druga jer kao tako popiju samo vodenasto mlijeko. E sad ja pitala u jednoj od grupa za Saru i rekla mi savjetnica da nudim u jednom podoju obadvije, sto je za mene pa malo i suludo. Prvo Sara ne jede kolicinski toliko, a drugo i ovako ne dobiva a sta bi sa samo vodenim mlikom. Mislim da ti za svog malca nemas brige on je vec veliki, kilaža mu je kakvu ce moja imst valjda sa 7mj 🤣 Uglavnom 5 minuta mogu oni posisat dovoljno, puno beba tako siska i sve je u redu. Dok dobiva na težini nema brige. Za spavanje kažu ne diraj bebu dok spava...njemu je to sisanje u 4 sasvim dovoljno. Mogu oni spojit 6-7h u komadu i to je ok ako sve drugo funkcionira ok. Tako uglavnom i Sara spava, pa preksinoc kad nije ja sam bila slomljena sutradan 😄 podizanje - uzas, borimo se s njom. Ona se baca prema naprijed. Nije je lako držat kao da ribu držim u rukama. To podizanje iz trbuha sprijecavam, oni trebaju nauciti podizat se s boka. Uglavnom stalno to radi. I kad vidi nesto sto joj je zanimljivo toliko vuce glavu i prsa prema tamo, a pokusava zapovidit rukama da dobave al ne mize jos to pa bude zivi smijeh s njom. A ovo sto Magdalena kaze i šake su u ustima stalno, ona ih grize, siše, trlja...sinoc je plakala dok joj ponovo nisam dala malo panadola na desni. Slini nenormalno, svi smo i sve je oslinjeno 🤦♀️ Bas su u istoj fazi oni sto su sad oko 2.5-3mj. Moram narucit one kapi od kids relife da probamo. Mozda zafrkava s hranom i zbog toga sto je desni muce.
url=https://lilypie.com]
Magdalena ako vidis da ju muci daj joj malo sirupa, on se da i kada boli ne samo kad je fibra, a to i sama znas. Ja se za Hanu sjecam da je reagirala uvijek na hexalimu (6u1) ako se ne varam, uvijek nervoza i fibra, al tada nije davano cjepivo za pneumokok pa ne znam kako na to reagiraju.
Onolino, Mari i meni je skok pao nanpamet dio skoka je ovo trpanje šakica, žunjanje, pracenje pogledom, gugutanje ali vjerijatno i to zajebavanje sa sisanjem...nego se skoka uvijek kasno sjetim!
E Bojana ja znam da meni moj muz vecinom oteza jednostavne situacije al volim kad je doma i cekam kad ce doc samo jer imam osjecaj da je onda podjeljena odgovornost, a ne da sam samo ja. Odveo je Hanu jucer i setnju, on je vodio na spavanje (nakon moje zapovjedi), dobavi mi dudu s poda ili drzi Saru da se ja otusiram...te sitnice zlata vrijede. A i da porazgobaram s odraslom osobom pa makar pricali o tome kako u daljini laju psi 🤣😄
Vaganje - moja vaga kaze 5005g sto je u tjedan dana 115g, opet granicno...moja Sara voli biti granicna.U zadnja 24h je bilo 13.5h sna od cega 6 dnevnih spavanja i 1 nocno. 9 mokrih pelena i 540ml mlijeka (dojenje, izdojeno, AD) opet granicno....evo vise nisam pametna sto ciniti.
Ona se ponasa normalno i zadovoljno, ima faze budnosti i komunikacije s nama, ima faze nervoze koje traju kratko, ne voli jesti 🤷♀️ i što da radim. Jucer sam izdajala da vidim koliko ona pojede zapravo...evo mozda najbolje da poslusam intuiciju a pustim tablice i pravila. Da dojim djete i ako bas trazi da joj dodam a ako ne trazi da ni ne dam...evo ne znam...dajte mi ideje...ako bude iduci tjedan mal dobitak da onda uvedem bocu/dvije....mene od silnih pravila glava boli i doima mi se da propustam uzivati s njom zbog toga.
Kakanac - kod nas od rođenja zeza kakanac...dugo je bilo svako 2 dan...prosli tjedan 5ti dan i sad vec evo 2 dana nista. Kazu normalno je...ne vidim da se ona muci, ali prdi stalno i kad kaki kakica je školska. A kako ce ona i kakit kad sve sto pojede organizam mora iskoristit 🤣🤦♀️
Očito je danas neki ludi dan! Veronika nije spavala skoro cijeli dan, jer ja 2 ×30/40 min niti ne smatram spavanjem za bebu od 2 mjeseca. Danas smo bili na sistematskom. Sada ima 6150g i duga 58 cm, znači dobila je 1150g i narasla 2 cm. Imali smo i cijepljenje, u obe nogice. Uf, toga me bilo najviše strah. Jako je plakala tamo, ali umirila se. Kad smo došle doma oko 17h, nikako zaspati, uspjela je na nekih 15 min. I onda od 20:30h kreće plač, znači kad je polegnem i krenem preoblačiti, strašno bude. Toliko je plakala sat i pol da je bila sva crvena, gušila se, zacenila… dala sam joj čepić, nakon 20 min se uspjela smiriti i sad spava. Pretpostavljam da je to do cijepljenja, mislim da je bole mjesta uboda… Vidjeti ćemo kako će biti sutra…
Muževi i pomoć- što se te teme tiče, bolje da ništa ne pišem, jer se odmah razljutim… Stvarno bi voljela da moj više sudjeluje i da je više angažiran no…
Kiflice- žao mi je zbog tvog iskustva. I ja sam rodila u Rijeci, i nisam pregledana prije otpusta, a iskreno bojala sam se toga jer je moja kolegica imala slučaj zaostale posteljice prije 2 godine. Želim da ti zahvat prođe što bezbolnije i da si što prije kući!
Malla- pričekaj sutra pa vidi što će ti pokazati vaga kod doktora. Kako god bilo, sve će biti dobro, ako budeš i davala AD Sari, pa to nije kraj svijeta. U konačnici, biti ćeš puno komotnija!
Bojana- nadam se da će štrajk što prije proći, znam i razumijem kako se osjećaš, to je baš grozan osjećaj… Ali Iris će biti dobro, to je samo faza.
Ako sam još nešto i htjela napisati, zaboravila sam🤷♀️😬😄
Istu situaciju smo i mi imali poslije cjepljenja.... Nakon 5 sati od cjepiva plakao je dva sata bez prestanka, mrvicu se umiri na meni, ali nesmije se pomaknut ni milimetar, ja sam već bila spremna za hitnu, zvala patronažnu, prijateljicu, svekrvu... Isto dala nekako mukom sirup, zaspao i probudila se sretna beba, poslije još malo žaljenje ali prolazno.
Već se psihički pripremam za ovo sa 4 mj.
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Znavi svima nam je isto 🙈🙈 ajde bar se ovak tješimo jer je svima isto, bar znamo da eto tako mora biti 😅😅
Doduše ja sam zaista sretnija za sad pa mali ne zeza toliko..doslovno bi mogla još jednu bebu da imam pored njega koliko je dobar (da se ne ureknem 🤣).
Već sam ga jednom ovak pohvalila pa smo sljedeći dan imali muku nervoze i nespavanja 🤣
Jedv čekam pregled jer me bas zanima jel stvarno dobro napreduje sa ovim petominutnim sisanjem...na oko napreduje, ali eto sta znam 😅
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Vaganje - moja vaga kaze 5005g sto je u tjedan dana 115g, opet granicno…moja Sara voli biti granicna.U zadnja 24h je bilo 13.5h sna od cega 6 dnevnih spavanja i 1 nocno. 9 mokrih pelena i 540ml mlijeka (dojenje, izdojeno, AD) opet granicno….evo vise nisam pametna sto ciniti.
Ona se ponasa normalno i zadovoljno, ima faze budnosti i komunikacije s nama, ima faze nervoze koje traju kratko, ne voli jesti 🤷♀️ i što da radim. Jucer sam izdajala da vidim koliko ona pojede zapravo…evo mozda najbolje da poslusam intuiciju a pustim tablice i pravila. Da dojim djete i ako bas trazi da joj dodam a ako ne trazi da ni ne dam…evo ne znam…dajte mi ideje…ako bude iduci tjedan mal dobitak da onda uvedem bocu/dvije….mene od silnih pravila glava boli i doima mi se da propustam uzivati s njom zbog toga.
Kakanac - kod nas od rođenja zeza kakanac…dugo je bilo svako 2 dan…prosli tjedan 5ti dan i sad vec evo 2 dana nista. Kazu normalno je…ne vidim da se ona muci, ali prdi stalno i kad kaki kakica je školska. A kako ce ona i kakit kad sve sto pojede organizam mora iskoristit 🤣🤦♀️
Mogu misliti kako ti je, toliko pravila i svega na što trebaš paziti, a zapravo samo želiš uživati u ulozi mame. Razumijem tvoju brigu, jer bih se i ja tako osjećala, no kad kažeš da je ona zadovoljna i živahna beba, pa to je valjda najbitnije. No, teško je ipak ne brinuti. Zaboravila sam, koju je težinu imala pri porodu? Mislim, ionako djeca do 6.mj. života moraju udvostručiti težinu...
👨👩👧👧👭
Vaganje - moja vaga kaze 5005g sto je u tjedan dana 115g, opet granicno…moja Sara voli biti granicna.U zadnja 24h je bilo 13.5h sna od cega 6 dnevnih spavanja i 1 nocno. 9 mokrih pelena i 540ml mlijeka (dojenje, izdojeno, AD) opet granicno….evo vise nisam pametna sto ciniti.
Ona se ponasa normalno i zadovoljno, ima faze budnosti i komunikacije s nama, ima faze nervoze koje traju kratko, ne voli jesti 🤷♀️ i što da radim. Jucer sam izdajala da vidim koliko ona pojede zapravo…evo mozda najbolje da poslusam intuiciju a pustim tablice i pravila. Da dojim djete i ako bas trazi da joj dodam a ako ne trazi da ni ne dam…evo ne znam…dajte mi ideje…ako bude iduci tjedan mal dobitak da onda uvedem bocu/dvije….mene od silnih pravila glava boli i doima mi se da propustam uzivati s njom zbog toga.
Kakanac - kod nas od rođenja zeza kakanac…dugo je bilo svako 2 dan…prosli tjedan 5ti dan i sad vec evo 2 dana nista. Kazu normalno je…ne vidim da se ona muci, ali prdi stalno i kad kaki kakica je školska. A kako ce ona i kakit kad sve sto pojede organizam mora iskoristit 🤣🤦♀️
Mogu misliti kako ti je, toliko pravila i svega na što trebaš paziti, a zapravo samo želiš uživati u ulozi mame. Razumijem tvoju brigu, jer bih se i ja tako osjećala, no kad kažeš da je ona zadovoljna i živahna beba, pa to je valjda najbitnije. No, teško je ipak ne brinuti. Zaboravila sam, koju je težinu imala pri porodu? Mislim, ionako djeca do 6.mj. života moraju udvostručiti težinu…
3450g i 49cm, a sad je 5005g i 61cm po mojoj vagi i metru. Znači 12cm i 1,5kg od rođenja. Da se rqzumhemmo nije ni Hana dobivala nesto puno na tezini ni je ni sad neka bucka mrsavica je al nije bila ovako granicna. Hana sad ima 107cm i 17kg, 4god i 8mj. Mislim cak ds nije uduplala tezinu do 6mj bas cu provjeriti. Al da bas brinem iako vidim da je ona super, ubise me te tablice silne.
Evo sad se ocsjno ljutila na sisi i plakala s iza toga stukla 60ml AD s guštom 🤦♀️ satarluk bas.
Ja isto mislim da te tablice, pravila, sto razlicitih savjeta samo zbunjuje i frustrira. Treba pojednostaviti.. dojiti ako ide i nadohraniti ako treba.
Iako je teorija jednostavna, a u praksi..
Mogu misliti kako ti je, toliko pravila i svega na što trebaš paziti, a zapravo samo želiš uživati u ulozi mame. Razumijem tvoju brigu, jer bih se i ja tako osjećala, no kad kažeš da je ona zadovoljna i živahna beba, pa to je valjda najbitnije. No, teško je ipak ne brinuti. Zaboravila sam, koju je težinu imala pri porodu? Mislim, ionako djeca do 6.mj. života moraju udvostručiti težinu…
3450g i 49cm, a sad je 5005g i 61cm po mojoj vagi i metru. Znači 12cm i 1,5kg od rođenja. Da se rqzumhemmo nije ni Hana dobivala nesto puno na tezini ni je ni sad neka bucka mrsavica je al nije bila ovako granicna. Hana sad ima 107cm i 17kg, 4god i 8mj. Mislim cak ds nije uduplala tezinu do 6mj bas cu provjeriti. Al da bas brinem iako vidim da je ona super, ubise me te tablice silne.
Evo sad se ocsjno ljutila na sisi i plakala s iza toga stukla 60ml AD s guštom 🤦♀️ satarluk bas.
Moja popila sad 120 AD, moguce da bi jos da je bilo..
Ma necu se optericivati (valjda 🙄)
Malla možda je bolje da se ne opterećuješ toliko, vjerojatno je jednostavno takva beba, nije ona gladna, da je sigurno bi primijetila. Moja od kad smo na boci pojede od 650 do 750 , ovisi kako koji dan. Tipa jučer je na 780 bila. Po obroku rijetko pojede više od 100, i to noćni obrok kad zna pojesti i do 150 ali najčešće bude 120-130. Otpuštena je iz bolnice sa 3780g, a 2.8. na vaganju je imala 5520g, znači u nešto više od 2 mjeseca oko 1700g, što realno i nije nešto puno i narasla je 7 cm.
Mislim da je svaka beba individualna i da te tablice treba uzeti s rezervom.
Slike - popratila sam sve ali nisam komentirala, divne i bebice i mame, čestitam na krštenjima. 💓💓
Mi smo se danas sredili tati za rođendan ❣️
https://ibb.co/pX7GwFx
https://ibb.co/dgFz4pn
Sortiraj odgovore
Najstariji