https://ibb.co/cDM6Z6m
Naše brzinsko slikanje za 2 mjeseca
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Hej zene majke kraljice!
Lynnaa vidis meni je patronazna objasnila da nase mlijeko tece kao u restoranu, predjelo juha glavno jelo, ako mjenjas cicu u jednom podoju beba nece uspjeti doci do glavnog jela, odnosno do onog masnog mlijeka :)
Mara to i mene zanima! Isto sam uzela Aptamil ali ogromna je kutija, a svugdje pise da se ne mijenja ad na svoju ruku vec u dogovoru sa pedijatrom, jer je bebama to valjda šok za organizam 🤓 nisam cak nesto preozbiljno shvatila taj rok od 3 tjedna, mislila sam produžiti na mjesec dana pa baciti sta ostane 🙈
Mallla negdje predvecer kada bi mali htio jesti najvise, a meni grudi prazne vec, složim cca 100 - 120 ml, pojede za otprilike 10tak min i sa time ga zasitim do kraja. Uzeli smo Aptamil jer kazu da je najslicniji majcinom mlijeku i super je osim sto su pakiranja velika. :) oznaka PRE ako sam dobro skuzila je za bebe sa malom porodajnom tezinom i prerano rodenim bebama.
Ana.b kosa mi se digne na glavi kada me netko pita da li imam mlijeka, da li ga imam dovoljno, da li dojim i sl. Bas to, meni je to intimno pitanje i zasto je ikoga briga za moje cice i mlijeko jaooo evo vec sam se nazivcirala 😂😂😂
It's a boy! 💙
Orhideja presladak je, pa stavio jenpravu pozersku facu!
Teweetyca tako sam i ja čitala. Meni je Sara u prvom mjesecu tako jela, nagrcavala se, bljucala, kupala se u mlijeku i štucala. Štucavicu nam je najefikasnije zaustavljala sisa.
Formule ja sam čitala nešto kao da je stvar s formulama uglavnom marketing i dodavanje npr. Dodatno željeza, omege i sličnoga, ali da je propisano 27 sastojaka koje svako mlijeko mora imati i svako ima i to je kao ono sto je bebama potrebno. Al me onda vise od svega buni cijena jer koliko sam vidjela Aptamil je najskuplji (njega su mi preporucili u rodilistu), a bebimil najjeftiniji i rekla bi najdostupniji...evo zanimljivo mi je trenutno malonistrazivati iako jos nismo na formuli i da ja padam na marketing!
Toncica izdajala sam u pocetku dosta, a izdojim i ovako kad se uspanicim (kao zadnjih dana), ona je jedan put popila 40ml, jedan put 60, a jedan put 100 sl s pauzom na 50ml. Uglavnom svaki obrok joj je drugacije kolicine. Trenutno sam odlucila nuditi sisu cesce pa cemo vidjeti sto ce se zbivati. Pocinjem mislit da nas je zafrklo nocno spavanje i moja menga.
Skok - mislim da smo u skoku (ili je razlog prehlada), danas je cura sisu tražila gotovo svako sat vremena, a ponekad 2 sata. Spavanje je bilo svega po 10 minuta. Tako da smo u zadnja 24h brojali 16 podoja...ja umorna ko pas, a ona napokon spava.
Prva prehlada - ne sjecam se kad je s Hanom bila prva prehlada al Sara je prvu zaradila. Ovih dana je malo cesce kihala al ja nisam pridavala posebnu paznju tome, a koji put pri kihanju bi izletilo prozirne sline. Sve je stalo na tome do veceras. Dok sam ja brinula o gramaži razvila se prva prehlada. Idjednom zacepljen nos, otezano disanje, zivcana....toliko mi je skocio stress level, muz isto panika na ntu ja pokuzasavam bit smirena a ne uspjevam, Hana pita 100 pitanja, Sara grca pod slinom....ustrcala joj fiziolosku i usisavala, nema tu neke sline al ima fizioloske...iza mi se cini gore...ajde inaj old school sistem na bok i štrcaj...iza toga nakon nekog vremena malo bolje. Uspjela je i jesti. Povisila sam madrac, otvorila prozor na kipu da nam ulazi svjež i vlažan zrak...čini se da ju je koštala promjena vremena. A meni sad teško zaspat jet stvaraju se što ako misli.... uglavnom imam dojam da sam s Hanom bila puno smirenija u ovim situacijama ili sam zaboravila...evo ne znam!
Želim vam svima mirnu noć! A vama koje danas/sutra ste imale/imate krštenje čestitam! ❤
url=https://lilypie.com]
Hvala ti Ana0310 istražit ću pbf, možda ne bude trebalo ali ako bude želim biti spremna.
Još me zanima koje ležaljke/njihaljke imate i kako ste zafovoljne? Mjerkam babybjorn al ne bi se htjela zaletit?
Evo mi smo kupili baby bjorn prosli tjedan. Super je jer je jako jednostavno s njim, super je lagan i sklopiv pa ga lako strpam u auto i di god s njim.
Lijepo se ljuljuska i vec sad moja bebica od mj dana se moze sama ljuljati u njemu svojim pokretima.
E sad, bebica (za sada) nije u niemu duze od 10min 😅😅
Nadam se da ce se to popraviti s vremenom jer s kim god pricam a ima ga kaze da je baby bjorn spas. Vidjeti cemo!
Hvala ti Ana0310 istražit ću pbf, možda ne bude trebalo ali ako bude želim biti spremna.
Još me zanima koje ležaljke/njihaljke imate i kako ste zafovoljne? Mjerkam babybjorn al ne bi se htjela zaletit?
Evo mi smo kupili baby bjorn prosli tjedan. Super je jer je jako jednostavno s njim, super je lagan i sklopiv pa ga lako strpam u auto i di god s njim.
Lijepo se ljuljuska i vec sad moja bebica od mj dana se moze sama ljuljati u njemu svojim pokretima.
E sad, bebica (za sada) nije u niemu duze od 10min 😅😅
Nadam se da ce se to popraviti s vremenom jer s kim god pricam a ima ga kaze da je baby bjorn spas. Vidjeti cemo!
Hej zene majke kraljice!
Lynnaa vidis meni je patronazna objasnila da nase mlijeko tece kao u restoranu, predjelo juha glavno jelo, ako mjenjas cicu u jednom podoju beba nece uspjeti doci do glavnog jela, odnosno do onog masnog mlijeka :)
Mara to i mene zanima! Isto sam uzela Aptamil ali ogromna je kutija, a svugdje pise da se ne mijenja ad na svoju ruku vec u dogovoru sa pedijatrom, jer je bebama to valjda šok za organizam 🤓 nisam cak nesto preozbiljno shvatila taj rok od 3 tjedna, mislila sam produžiti na mjesec dana pa baciti sta ostane 🙈
Mallla negdje predvecer kada bi mali htio jesti najvise, a meni grudi prazne vec, složim cca 100 - 120 ml, pojede za otprilike 10tak min i sa time ga zasitim do kraja. Uzeli smo Aptamil jer kazu da je najslicniji majcinom mlijeku i super je osim sto su pakiranja velika. :) oznaka PRE ako sam dobro skuzila je za bebe sa malom porodajnom tezinom i prerano rodenim bebama.
Ana.bkosa mi se digne na glavi kada me netko pita da li imam mlijeka, da li ga imam dovoljno, da li dojim i sl. Bas to, meni je to intimno pitanje i zasto je ikoga briga za moje cice i mlijeko jaooo evo vec sam se nazivcirala 😂😂😂
Pa da! Meni je patronazna rekla 10min jedna 10druga pa Ad, a pedijatar da Ad dajem kao zaseban obrok, pa si ti misli 😅
Meni je fokus na dojenju, pa ako vidim da je maleni jos gladan onda ide ad.
Ad koliko sam citala moze i duze trajati od 3 tjedna ako je hermeticki zatvoreno.
A sto se prijelaza sa jedne vrste ad-a na drugi tice, ide se postebeno zbog probavnih problema. Svaki dan se dodaje jedan obrok vise sa nivim ad-om.
Znaci ako je 4 obroka u danu, 1. Dan idem 1 obrok sa novim ad-om a 3 sa ovim kojeg koristis. 2 dan 2 obroka sa novim, 2 sa “starim” itd.
Orhideja 😍😍😍
.
AD evo moj muž jučer ošo i kupio bebimil, budući da je zadnje adaptirano dobio prije jedno 4 dana, ne treba mu nikakva prilagodba. Pratit ću danas kakicu pa da vidimo jel ima promjena. Mogu samo reći da nakon cijelodnevnog nespavanje i njegovog nasisavanja svakih sat vremena bebimil nas spasio u 11 navečer i spavao je do 4:40, sad mama ne spava jer je mali štucao a tata se ushrkao 😅😅😅
🙅♀️30, 🙋♂️29
Zašto su prehlade, bolesti i slične radosti uvijek vijendom? 😳 Magdalena ti si bila pisala da je Veronika bila prehlađena? Što si sve radila? Jesi bila s njom kod pedijatra? Sutra hitno tražim pedijatra (i to me muči). Mislim da je ovo obična prehlada al aj znaj s bebom od 2mj. Aspirirali smo nos, štrcala sam fiziološku i sterimar. Imam i inhalator al ne znam mogu li bebu od 2mj s njim tretirati...skačem s jedne brige na drugu. Hana mi je bila zimska beba i ništa ovog nije bili zato sad s ljetnom ocito imam popravni.
url=https://lilypie.com]
Mallla bas mi je zao za prehladu, vjerujem da ti je panika ali brzo ce nju to proci, ja svog malog inhaliram svaki drugi dan, i onda izvlacim sa usisavacem, ima dosta smrkljica ne bi mogla drugacije, kako su mi rekli od inhalatora moze biti samo bolje!
It's a boy! 💙
Tjemenica - kako se borite s njom, ako se borite? Uzela sam Mustelu ali to tako isusi tjeme da imam osjecaj da je jos gore. Inače namazem uljem, iscetkam nakon par sati i operem ali ne vidim bas neki napredak :/
It's a boy! 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji