Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Orhideja1
    26. Kolovoz 2021. 13:16

Negativ.Ljubavi

Orhideja - I mi ponekad imamo te trenutke kad mu sijevne neki grč, ukoči se u rukama i nogama (dok su ispružene) i počne jako plakati, baš onako prepadnuto plakati. Prođe ta ukočenost za koju sekundu, pa onda nastavi "normalno" plakati iako ga je pustilo, vjerojatno je potrebno da ga se umiri i utješi nakon toga.

Ja sam umrla jučer zbilja, jer sam znala da se to desi dok spavaju, kao nešto su sanjali, alibu budnom stanju me baš prepalo

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Mallla
    26. Kolovoz 2021. 13:57

Orhideja bas mi je nedavno prijateljica ispričala gotovo identičnu situaciju sa svojom malom, evo pojma nemam sto bi to bilo al vjerojatno normalan dio razvoja.
    Spavanje ako je uzmem na ruke i hodam s njom zaspe cesto dosta brzo, ako je u kolicima a vrijeme spavanja zaspe odma. Navecer u 22h zaspe ne bitno u cemu, zapravo dosta lako usne. Tu i tamo treba dulje vremena.
    Hranjenje do sad nisam znala koliko dugo za koliko ml al uskoro cu znati. Sisu sisa cca 5min.
    Novosti bili na pregledu kod pedijatra. Ja sam zbunjena, zabrinuta, smetena, itd. Realni dio mog mozga sve jasno zna i racionakizira, al imam grč negdje između grla i želudca što znači da su osjećaji tu i bez obzira na želju da upotrijebim mudri um trenutno me osjećaji nose više nego realnost.
    Dakle, ona sada ima 4610g, 59cm i opseg glave 38cm, što znači da je dobila 510g, 3cm i 1 cm. Kažu malo je! Sad za tjedan dana trebamo na kontrolno vaganje, buduci da ja mlijeka imam receno mi je da je forsiram jesti, da je budim, izdajam...itd sto vec sve ide uz hranjenje takve vrste. Istovremeno primila je rota cjepivo al druga dva nije sto je trebala, isto receno mi da joj je suha koža i da je mažem s hidratantnom kremom. I onda sam ja imala xyz pitanja sto mi je sve odgovoreno da je normalno (tjemenica, osip, kvržice na glavi, šporko uho). E a kao šlag na kraju pedijatar ide u mirovinu i ja trebam naci drugog, sto znaci u drugom gradu i to cim prije tako da taj pedijatar odradi cjepiva i ostalo sto ide. U svemu tome nitko nije obratio paznju na motoriku ni nista vezano uz to, vec samo na gramažu. Ona je od rote poprilicno uspavana i jelo ce nam danas biti kvantna fizika.....evo izbacila sam svoje mudrolije i sigurno cu jos samo dok mi se sve malo slegne jer sam totalni zbunj.
    E da i cijelo vrijeme pregleda Sara je mlatarala rukama i nogama, smijala se....pokazujuci da je zdrava bebuska. A ja sam svejedno ostala zabrinuta!

url=https://lilypie.com]

Mallla
    26. Kolovoz 2021. 14:01

Ona je od poroda narasla 10cm, glava 4.5 cm, kilaža 1450g l, gore sam falila ima sad 4650g....
    Eto baš sam danas posrana....

Mallla
    26. Kolovoz 2021. 14:25

tweetyca

Ja ne znam al meni se to od poroda cini skroz okej. Kako ti lezi po onim grafovima za djecu njene uzrasti? Mozda je maloj bilo vruce i nije joj se jelo toliko ovaj misec 😁😁😁

tweetyca

Ja ne znam al meni se to od poroda cini skroz okej. Kako ti lezi po onim grafovima za djecu njene uzrasti? Mozda je maloj bilo vruce i nije joj se jelo toliko ovaj misec 😁😁😁

Misliš na percentile, ma ok je tu, po cm je iznad prosjeka po težini ispod prosjeka. Ja njunkad gledam ona je zadovoljna i vesela beba...al eto kažu malo je, a više me frustrira što ne mogu naći drugog pedijatra. Svi će je primiti kao prolaznog pacijenta...evo luda sam totalka....

Bojana2017
    26. Kolovoz 2021. 17:31

Evo Mallla sve znaš i sve si i sama napisala 😊 ali u potpunosti razumijem tvoju brigu. Mada mislim da bi se i pedijatri trebali malo pozabaviti bebinim opštim izgledom, time što je vesela i srećna beba, a ne što je dobila 100 ili 200 grama manje od onog što se smatra normalnim. Na kraju krajeva nisu sva djeca iz istog kalupa pa da isto dobijaju.
    Mi kontrolu i cjepljenje imamo tek kad napuni 3 mjeseca 🤔
    Sa 2 nemamo ništa.
    Ne znam šta sam još htjela pisati 🤦🏼‍♀️ ovaj mozak sad mi je i gori od trudničkog 🤷🏼‍♀️

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Mallla
    26. Kolovoz 2021. 18:21

Da Tweetyca samo je malo centrirat i podignit, vodi se time da kad pogneš glavu da je možeš poljubit u glavicu  to je kao nek mjera.
    Nadam se i ja da cu vec nekog nac i da ce  ova briga brzo u zaborav. Nego ja se nesto mislim kako je medicinska bilanrastresena i kako Bog zna sto je ona vidila, dakle ja doma opseg glave mjerim 39cm, a dužinu 61 a kad se dovucem svojoj kuci vidit cu i vagu. Na mojoj je imala u ponedjeljak 4700, znam da vage mogu oscilirat (razlicite vage) al nema sad mjesta panici. Smirila sam se dosta a sad idem smireno i odlucno. Pitat cu i Dom zdravlja i Gradonacelnika sta je na stvari i jel stvarno trebam.u drugi grad.

Matejaa95
    26. Kolovoz 2021. 19:01

Bok mame i bebe . Nama je danas mjesec dana . Brzo je proslo . Tia je zdrava i vesela beba. Imamo tocno 4500 . Dobila kilu od porodajne. Samo ju dojim. Hlapljiva je beba. Puno jede i spava super . Ja zadovoljna.
    Evo slikice. Jedva uslikana jer glad je bila jaca pa smo se pozurilee malo sa slikanjem🤪🥰
    https://ibb.co/C6nPJyp
    https://ibb.co/9ySxLfY

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

Orhideja1
    26. Kolovoz 2021. 21:35

Mallla.  Vjerujem da si sva zbunjena i zabrinuta, iako mi je to za tebe malo čudno, jer te smatram ženom zmaj, koja ima rješenje za sve, pa tako i za ovo.

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Magdalena2002
    26. Kolovoz 2021. 21:36

Orhideja1

Mi preko dana isto kao koji dan, jučer koma, cijeli fan ukupno 3 sata, a sve po 20-30 min., ali noć na sreću dobra za sad svaka.
    Nego jučer sam skoro umrla od straha….
    Situacija… On leži , gym iznad njega, ja pokraj i pričamo mi, lijepo guguče, smije se, ja se samo malo ispravila i gledam ga…. Kad je on od jednom raširio ruke ukočio se i počeo jako, jako plakat 😣 ja sam ga brzinom munje digla i kroz minutu se umirio.
    Ne znam što je bilo, nešto kao jaki iznenadni grč ili što već, ali je strašno izgledalo. Ne ponovilo se, sad me strah ostavljat ga bez nadzora.

Ajme da, to se i nama znalo događati, nekoliko puta, dok je spavala. Odjednom vrisak, plač, ona sva ukočena, ruke raširene... I ja sam se isto bila prepala!!

👨‍👩‍👧‍👧👭

Magdalena2002
    26. Kolovoz 2021. 21:44

Mallla

Ona je od poroda narasla 10cm, glava 4.5 cm, kilaža 1450g l, gore sam falila ima sad 4650g….
    Eto baš sam danas posrana….

Malla, znam da ti nije svejedno zbog onog što ti je pedijatar rekao, nikom ne bi bilo, ali opet, ti najbolje poznaješ svoje dijete, znaš kako jede, kad je gladno i kakva je ona beba. Pa Bože, da je dijete gladno i kad je gladno, ono plače, pokazuje taj osjećaj. Ne znam, mislim da se pretjeruje sa tim brojkama i samo stvara nepotrebni pritisak na majke. Vjerujem i znam da će sve biti dobro, a ti si isto žena-mama zmaj koja će sve riješiti!
    Što se tiče pedijatra, kod nas isti slučaj. Imamo 2 zamjenska koja su u mirovini, samo je pitanje vremena kad ćemo ostati i bez njih. Morati ću dijete prebaciti kod doktora opće medicine...

👨‍👩‍👧‍👧👭

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.