Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kety992
    27. Prosinac 2021. 08:37

Thera ja mislim ako puza i sjedi sam...i ako normalno kombinira puzanje da bi se ustao pravilno da nije problem. Ako se on moze sam dic i spustit super 😊🤭 mozda i ja grijesim...al di cu i ja svog spustat za mjesec il dva kad se krene dizat uz namjestaj. Ako pravilnim redom odraduju fakat mislim da nije problem nikakav. 
    I nije ni frka bas velika ako s 9 navrsenih ne puzaju ali bi svakako to morali izvesti do te dobi. Svaki pedijatar ce ukazat na taj "problem" i u toj dobi oni to odrade vecinom jako brzo..al opet treba im poticaj. Meni je pedijatrica na zamjeni rekla da je debeli i da ce tesko propuzat i kasnije prohodat...eto nije bila u pravu 🙈🙈😅💪 
    Valkris ak imas fb il insta pliz daj mi se javi...izgubljena sam

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

zabica
    27. Prosinac 2021. 11:42

Cure moje sretan Vam Božić svima!🎄✨
    .
    Kada sam se jutros ustala i vidjela snijeg❄❄❄  i muza svog zgodnog😍😍 i zaljubljenog u mene jos uvijek kao prvi dan🥰🥰 bila sam do neba! 
    Lijepo smo popili kavicu udvoje dok klinci jos spavaju i uzivali u ovom prekrasnom jutru i nasem danu!
    .
    MissGraz, Ines i moja Emmie-uvijek ste mi u mislima, jos od trudnoce jer smo blizu bile s terminima..💗💗💗
     I da, slazem se, i meni je to bilo posebno, carobno vrijeme...
    Svako jutro sam zavirivala na forum i najcesce bi me tamo docekala MissGraz💟 (i Miki😪)...pa bismo prosirivale razglabanja dok se ne javi Ines pa Emmie pa Lonmi pa i sve ostale curke pa tako u krug o svemu i svacemu-kada se sada sjetim stid me i sram o cemu smo sve pisale-ocito su nas sibali trudnicki hormoni😂🤣😂😁😀hahaha, ali eto, sve je to islo u trudnicki staz..
    .
    Grlim vas sve!

pupetta
    27. Prosinac 2021. 11:56

Drage mamasite, evo i mene nakon duljeg perioda.  Vidim da se spominjala trudnoca, moja je stvarno bila skolska i uzivala sam maksimalno, al svejedno ne bih ubrzo ponovila, ja sam jos uvijek u onom timu koji obozava svoje dijete, ali ne moze trenutno zamisliti bracu/seku u blizoj buducnosti. Sto naravno ne znaci da nece biti kad-tad 
    Mi smo dobro, mali super napreduje, a ja padam s nogu od umora 😅 Spavanje je jos uvijek izazov, sad manje jede po noci, al se svejedno stalno budi i trazi da ga se uspava natrag, a cesto ostane budan po 2 sata - zeli zaspati, al ne moze nikako. Zubici ga muce cesto, bas na dane, trenutno ima 2 donje jedinice.
    Moj se mali posjeo s nepunih 8 mjeseci, pa je odmah krenuo puzati 10 dana nakon, a sad se vec opasno penje po namjestaju i dize se na noge, a prije koji dan se naucio spustiti s nogu bez da ljosne na guzu 😂 Da ne duljim, on doslovno nije znao da je ziv i onda je odjednom sve krenuo raditi i sad ga trebamo hvatati jer je cijeli 100 na sat. Super je raditi vjezbice da potaknete bebu, nemojte se opterecivati tabelama, doci ce to sve na svoje i brzo ce motoricki napredovati svakako, pogotovo uz vasu asistenciju 💪
    Postao je prava njupalica i sad doslovno zeli jesti sve i stalno - neki dan je napao fritulu 😂 Uzivam u ovoj fazi jer znam da nece dugo potrajati. I poceli smo s uvodenjem vecere. Papamo ujutro voce + zitarice, rucak povrce ili povrce + meso/riba, a za veceru zasad mlijecno-zitne kasice. Skuham zitarice pa umijesam s AD. Vidim da je netko pitao za jaje, i mene zanimaju iskustva, voljela bi mu uskoro ponuditi jer bi mi bilo lakse zbog organizacije svega da papa jaje.
    Polako prekidamo sisanje jer ne zeli vise, em me razvlaci vec mjesecima, em me sad poceo gristi sa zubicima pa sise jedva 3 minute, bas se natezemo. Uglavnom prekidamo postepeno i mislim da cemo taman stati kad bude napunio 10.mj., sto sam i planirala opcenito bez obzira na ovu situaciju. Pije Novalac plus iz Avent bocice.
    Toliko zasad od nas, ljubimo vas svih i zelimo vam ugodne blagdane uz vase najmilije ❤🥰

Baby P 03/21 💙

Elledanse
    27. Prosinac 2021. 13:03

Mi smo danas vec vjezbali sjedenje i bili na koljenima. Radit cemo svaki dan pomalo i nadat se uspjehu. Kome trebaju linkovi za vjezbe slobodno mi se javite i posaljem vam. 
    A Kety velika🌹 za vjezbe 🤗 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

🌺Principessa🌺
    27. Prosinac 2021. 13:18

Malo off topic,ali zene iz Zg i okolice, jel imate koju polikliniku za preporuku za uzv abdomena za odraslu osobu? Hvala 🤗

Valkris
    27. Prosinac 2021. 13:33

kety992

Thera ja mislim ako puza i sjedi sam…i ako normalno kombinira puzanje da bi se ustao pravilno da nije problem. Ako se on moze sam dic i spustit super 😊🤭 mozda i ja grijesim…al di cu i ja svog spustat za mjesec il dva kad se krene dizat uz namjestaj. Ako pravilnim redom odraduju fakat mislim da nije problem nikakav.
    I nije ni frka bas velika ako s 9 navrsenih ne puzaju ali bi svakako to morali izvesti do te dobi. Svaki pedijatar ce ukazat na taj "problem" i u toj dobi oni to odrade vecinom jako brzo..al opet treba im poticaj. Meni je pedijatrica na zamjeni rekla da je debeli i da ce tesko propuzat i kasnije prohodat…eto nije bila u pravu 🙈🙈😅💪
    Valkris ak imas fb il insta pliz daj mi se javi…izgubljena sam

Imam ali nemam nikoga od vas tamo... 😪 

🌺Principessa🌺
    27. Prosinac 2021. 13:34

Valkris

kety992

Thera ja mislim ako puza i sjedi sam…i ako normalno kombinira puzanje da bi se ustao pravilno da nije problem. Ako se on moze sam dic i spustit super 😊🤭 mozda i ja grijesim…al di cu i ja svog spustat za mjesec il dva kad se krene dizat uz namjestaj. Ako pravilnim redom odraduju fakat mislim da nije problem nikakav.
    I nije ni frka bas velika ako s 9 navrsenih ne puzaju ali bi svakako to morali izvesti do te dobi. Svaki pedijatar ce ukazat na taj "problem" i u toj dobi oni to odrade vecinom jako brzo..al opet treba im poticaj. Meni je pedijatrica na zamjeni rekla da je debeli i da ce tesko propuzat i kasnije prohodat…eto nije bila u pravu 🙈🙈😅💪
    Valkris ak imas fb il insta pliz daj mi se javi…izgubljena sam

Imam ali nemam nikoga od vas tamo… 😪

Dodaj nas🥰🥰 https://ibb.co/TM97j0q ovo ti je moj profil pa ti mogu proslijediti linkove od cura da ih raspoznasnpi nickovima s foruma 🥰🥰

mom_of_4
    27. Prosinac 2021. 14:14

Hej mamasite bas sam usla na forum u pravi cas vidim da pisete o sjedenju..mene bas cesto kopka sto moja ne sjedi ,kad je posjednem nekad malo duze izdrzi  a nekad se damo prevrne🙀..pa me vec lagano u psihu udara kad ce kad ce..ako moze meni isto vjezbe prosljedite da malo učimo….sto se pitanja ticeoja starina nije uopce puzala nije mi to toliko sad woow koliko mi je bitno da sidne ko covik.. il se smota naprid il se nagne u stranu 😭

Jagodica125
    27. Prosinac 2021. 14:32

Mame i bebe bok! Javljam se nakon 100 godina, bas sam se zazeljela foruma opet🤗 naknadno svima sretan Bozic🌲 nasi su bozicni blagdani bili kaoticni, malisa je imao prije 2 tjedna virusni bronhitis, 1.teze oboljenje, kasljao jako, jako, nos curio, pa smo inhalirali ljekove i tako se toga rijesili da bi pocetkom proslog tjedna dobio temp i ispostavilo se da je dosla jos i bakterijaka upala grla😰 imao je izrazito visoku temp, nikako sici sa 39.7°C, uz antipiretike, tusiranje, obloge, sad je na antibioticima, isli smo vise put kod pedijatrice, na hitnu, vadili i krv i urin i briseve, bez antibiotskog sirup nazalost ovaj put nis💊
    .
    Sad je hvala Bogu dobro 🙏 apetit mu se vratio, jedino nas jos proljevasta stolica zeza, kaze doktorica da je to od lijekova. Malisa se stvarno namucio i nadam se da je sad do daljnjega mir🙏
    .
    Mi puzamo vec dulje vrijeme, samo sam u dvojbi oko ovog dizanja na noge🤔 vec dulje vrijeme se dize na noge, bilo kad se po meni pentra ili u kinderbetu, e sad na vjezbama ona terapeutica je rekla da to nije dobro i da mu to ne smijem dozvoljavat. Sjedimo onak labavo i lelujavo, tek sam odnedavno pocela posjedat. Po pedijatrici bi vec odavno trebao sjedit, ova fizijatrica ne zeli niti cut o sjedenju, pa sam zbunjena🤯 koga slusat?
    .
    E da, zanima me papanje jaja🥚🍳 kada ste pocele davati ili kada planirate i sto? Prvo zutanjak? Help📣

Elledanse
    27. Prosinac 2021. 15:30

Jagodice samo nek njemu to prolazi. Mi smo bili poceli sa zumancetom jedan tjedan pa su joj dva kruga malo hrapava na dodir izbacila oko brade. Sad je li to od jaja ili od prasine (jer mi nista drugo ne pada na pamet da je tada bilo novo). Tako da smo zaustavili uvodenje do daljnjega jer ima i drugih namirnica koje nismo uveli a vazne su. To oko usta je trajalo dva tjedna. Sta je to nemam pojma. Inace sve dobro jede i sve joj blendamo jer me strah gusenja. Samo sam joj mandarinu davala bez kozice u komadicima i to je jela tako. Gurman je i samo otvara usta kad jede. Koliko znam daje se 1/4 zumanca pa pauza par dana pa opet 1/4, pa drugi tjedan 1/2 pa pauza par dana pa onda cijelo. Nek me netko ispravi ako nije tocno. Barem tako kazu na fbu u grupi domace kasice za bebe. Ako sam dobro upamtila. Necu joj davati jos neko vrijeme pa cu onda opet probati. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.