Malo off topic,ali zene iz Zg i okolice, jel imate koju polikliniku za preporuku za uzv abdomena za odraslu osobu? Hvala 🤗
Ja ti sve radim kod Eljuge.. I nije skupo..
Malo off topic,ali zene iz Zg i okolice, jel imate koju polikliniku za preporuku za uzv abdomena za odraslu osobu? Hvala 🤗
Ja ti sve radim kod Eljuge.. I nije skupo..
Mislim, nemam jedan bubreg i kod njih sam za sve, gin, cicke, štitnjača, bubreg..
Gledajuci sada po internetu o tome naisla sam na jedan video u kojem govori da treba uciti posjedanje i tako vjezbajuci ce se samo posjesti i onda se moze stavljati da duze sjedi tj stalno. A ja doslovno bila mislila da treba cekati da samo sjedne 🙈. Znaci treba ih poticati. Evo mog primjera gdje jos ne sjedi. Ocito treba nesto poduzimati. Tvoj i puze tako da ce njemu sigurno biti lakse..
.
Meni vec mjesec dana otkad sam se vratila na posao. Manje vidam malu pa je se pozelim kad dodem kuci. Vrijeme ide
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Elledanse ❣
Jagodice pa nezz za tvog maleckog..vi ste bas vjezbaci...ja sam sa svojim sama vjezbice odradivala...jer su mi poznate pa ugl...al moj sjedi bas stabilno i puza pa ga ja ni ne mogu zaustavljat da ne sjedi duze i sl...vjerojatno fizijatar zna sto govori. Ako nije naucio sjesti sam iz puzajuceg polozaja onda ni ne treba sjedit jos,ali po meni bi trebali vjezbati posjedanje...ako je s njim sve ok..🤷♀️
Jaje ja sam starijima sa 9 mj uvodila...sad cu malo ranije...kad vec kazu da moze...prvo zumanjak pa onda bjelanjak. Prvo 1/4 pa pauza 2-3 dana i tak dok ne uvedemo 😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Thera ja mislim ako puza i sjedi sam…i ako normalno kombinira puzanje da bi se ustao pravilno da nije problem. Ako se on moze sam dic i spustit super 😊🤭 mozda i ja grijesim…al di cu i ja svog spustat za mjesec il dva kad se krene dizat uz namjestaj. Ako pravilnim redom odraduju fakat mislim da nije problem nikakav.
I nije ni frka bas velika ako s 9 navrsenih ne puzaju ali bi svakako to morali izvesti do te dobi. Svaki pedijatar ce ukazat na taj "problem" i u toj dobi oni to odrade vecinom jako brzo..al opet treba im poticaj. Meni je pedijatrica na zamjeni rekla da je debeli i da ce tesko propuzat i kasnije prohodat…eto nije bila u pravu 🙈🙈😅💪
Valkris ak imas fb il insta pliz daj mi se javi…izgubljena sam
Imam ali nemam nikoga od vas tamo… 😪
Dodaj nas🥰🥰 https://ibb.co/TM97j0q ovo ti je moj profil pa ti mogu proslijediti linkove od cura da ih raspoznasnpi nickovima s foruma 🥰🥰
Dodala te 🤗
Tako je Elledanse, to sam pisala nekad kad je o tome bila rijec. Sa cca 6 mj se beba moze lagano posjedat na 10, 20 sec jer tako vjezba ravnotezu i misice. Pasivno sjedenje okruzeno jastucima i da gleda u neki ekran pola sata i slicno je zabranjeno. Velika je razlika izmedju te dvije stvari. I ovo s puzanjem isto nije tocno da mora obavezno prethodit hodanju, neke bebe preskoce. To ce vam pedijatri i fizijatri potvrdit. Jagodica, fizijatri su strucnjaci za to, ja bi radije njih slusala. Idealno je da sve ide redom ali nece tako ici kod svih beba a ne znaci da se ne razvijaju kako treba. Treba slusat instinkte i promatrat svoju bebu, npr indikator da stvarno nesto ne valja je ako beba sa 6,7 mj dok ju dignes po trbuske i krenes kao da ces ju na glavu stavit ne stavi ruke naprijed. To je normalan refleks da zastitis glavu kod potencijalnog pada i beba koja ne zaostaje to mora napravit. Isto tako dok sjedne se nebi trebala beba sa 7,8 mj prevrnut odmah ili dok ju stavis na noge ne bi trebala odmah past. Ostalp sve su varijacije na temu. Vjezbat kroz igru da, ali nista ne forsat i kao stp Thera kaze, svaka beba ima svoj ritam. I moj se dize, nekad mu dam, nekad ga vratim na pod, nekad propuze cijeli stan vojnicki, nekad ide na koljena, dok ga muce zubi ga vise nosim nego sto ide sam, posjeo se par puta u jednom danu pa dva tjedna nije ni jednom. Radi sta mora sa 8.5mj, ISTRAZUJE.
Lussi moj dragi ide na uzv abdomena sutra u agram. Pokusao je na par mjesta al samo su oni imali termin, 400kn je.
Vecer mamice, evo da se javim malo. Na bozic bili kod mojih, i navecer me ulovi teski umor i hladno. Idem izmjerit temp, 38,7 😩😩
Jutros uzela kucni test, pozitivna na covid. U srijedu idem i na pcr. Temperatura me razvaljuje, ispod 38 nije nikako, isla cak i do 39. Sve me boli, i kasljem jako. Jel imala koja bebica coronu i kako je to proslo? Srecom ni muz ni malac nemaju nikakve simptome, pa je dr rekla da se ni nemoraju testirat.
Tea,mi smo oboje imali koronu. Mali je te dane imao zacepljen nosic,lagano povisenu temp par puta ali nista strasno. Nismo ga testirali. Dragi je bio zatvoren u sobu,ja sam nosila masku dok i sama nisam razvila simptome. Onda smo prestali i zakljucili da ako je trebao vec ima koronu i da je tesko da cemo to sprijeciti. Samo polako,odmaraj koliko stignes uz njega i ne brini,sve ce biti ok. Najcesce ne razviju simptome a ako razviju onda su oni ko lagana prehlada. Ako ti mogu pomoci kak javi mi se😊
Sjedenje i puzanje-mi idemo fizijatrici na vjezbe,zapravo smo do sad 2 puta bili pa ne znam jel se to racuna😂 Prvi puta smo bili negdje oko njegovog 6.mj. Onda mi je pokazala vjezbe za lakse posjedanje i rekla da mora sam doci do tog polozaja,znaci ne forsirat ga jastucima i sl. Kako nas je korona zadesila na kraju moram priznati i nismo puno vjezbali ali unazad 2-3 tjedna bas vidim dosta pomaka,meni i previse😂 Prosli tjedan nam je rekla to za stajanje,da ne smije na nogice jos. Ali to se meni cini neizvedivo osim ako ga vezem negdje😅 Nisam sigurna do kad bi po njenom trebala paziti na to,mogu ju jedino pitati za 3 tjedna opet. Jagodice,moguce da smo kod iste😊
Jagodice,zao mi je zbog malog,svasta ste prosli. I drago da je sve to jza vas,samo nek tako ostane❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji