Drage mame, sretan bozic vama i vasim obiteljima ☃️❄️🌲🥰🎁
Bas gledam slike od prosle godine, gledali se preko uzv-a , a sad se mazimo ❤️❤️❤️
https://ibb.co/R4ZPLwn
Sretan Bozic i od mog slatkisa s ultrazvuka i mene 💕🎄 Dora, ne vidim fotkuuuu 😔😟
.
Jel netko imao situaciju da izlaze istovremeno zubi koji nisu u paru? Cini se da ide desna gornja 2 i 4 istovremeno a s druge strane nema jos niceg (osim jedinice). Dolje izlaze obje dvojke al tek je u pripremi, dakle u biti 4 zuba idu van. Mene samo zanima jel ovo sa 2 i 4 anomalija? Valjda to nije nest s cim se pedijatru ide?
Spava mi lose ovih dana 😵
Tea presladak je 😍
.
Mame recite mi kad bi se oni trebali posjesti, a kad puzati. Treba li samostalno sjesti ili da ih mi.
Pitam zato sto moja jos ne puze. Za 10 - ak dana ce imati 9 mj. I ne posjedam je. Znam da ste govorile da je bolje da samostalno, ali sad se vec pitam je li ovo dugo. Ali evo danas smo je vise posjedali jer smo imali goste i onda isli u rodbine tako da su je nosali i drzali i sjedali.
Jesu vama ista pedijatri govorili na ovu temu?
Znam da neke bebe preskoce puzanje.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Tea presladak je 😍
.
Mame recite mi kad bi se oni trebali posjesti, a kad puzati. Treba li samostalno sjesti ili da ih mi.
Pitam zato sto moja jos ne puze. Za 10 - ak dana ce imati 9 mj. I ne posjedam je. Znam da ste govorile da je bolje da samostalno, ali sad se vec pitam je li ovo dugo. Ali evo danas smo je vise posjedali jer smo imali goste i onda isli u rodbine tako da su je nosali i drzali i sjedali.
Evo moj navrsio 7 mj neki dan...propuzao i sjeo sa 6 i pol mj 😊 al ja sam "vjezbala" s njim barem 4x tjedno....kroz igru...dok je lezao vrtila sam ga lijevo desno...stavljala preko koljena i svakakve jos pokrete...nije to bilo vjezbanje nego usmjeravanje kroz igru. Znam da je moja sogorica dobila opasku jer malecka nije sjedila ni puzala sa 9 mj na kontroli...🤷♀️ inace oni to sami naprave i moj je sam napravio al sam ga ja malo usmjeravala. I u toj dobi naravno da ju slobodno stavis da sjedi...al moras joj pomoc da bude u cim pravilnijem polozaju...i brzo ce sama skuzit. Znaci smijes ju stavit da sjedi...na podu na ravnoj podlozi uz tvoju pomoc(bez jastuka i slicno) 😊😊 javi mi se ..posaljem ti kak izgledaju te vjezbe za sjest i propuzat 😊😊 Bebe ne preskacu puzanje...to nije pravilno...jer mora ic tim redoslijedom ..da bi mogli hodat...(mogu hodat i bez toga ali ovako je pravilnije) 😘😘
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Mame koje ste uvele jaje, kako ste to izvele? Plan mi je sutra dati 1/4 žumanjka, pa u četvrtak 1/2 i mislila sam u sub, ali to mi je samo 1 dan pauze pa ću izgleda u ned dati cijeli žumanjak. I onda sam planirala tjedan iza dati bjelanjak, po sličnom principu. Jel mi to ok?
Trta me jer je od frendice mala imala jaku reakciju, ali moram probati, i doktorica nam je rekla da moramo jaje uvesti. Iskreno jedva cekam da uvedemo pa da isprobavam muffine i slično joj raditi 😁
Tea presladak je 😍
.
Mi smo bile kod ped prije 5 dana. I ped me pitala da li sjedi, rekla sam da se posjela sama par dana prije. I onda me pitala da li puže, a ja sam bila totalno zbunjena jer je L užasno plakala pa sam rekla da ne puže. I tu je dokt napravila facu u stilu kako ne puže 😏 i onda sam shvatila da sam krivo rekla, da L napravi par koraka sa pravilnim puzanjem pa sam se ispravila i onda sam shvatila da je doktorica kao odahnula, i rekla da je to u redu .
Eh sad, citala sam da je za posjedanje do 8og mj ok. Moja se eto posjela sa 8 i pol. Ja sam ju stavljala da sjedi na podu i da vježba kako održati ravnotežu. Svugdje piše da se ne stavlja dijete da sjedi dok se samo ne posjedne. Svako radi na svoju ruku. Ne kažem da sam ispravno napravila. Ali eto, i mene je brinulo zašto ne sjedi, ne puže, i sve je počela raditi u par dana razmaka. Sad već vježba penjanje i ustajanje.
Kety hvala ti puno sto si izdvojila vrijeme da mi posaljes vjezbe ❤️ Spas u zadnji tren. Sad mi je lakse kad znam da mogu nesto poduzeti. Iako mi je krivo sto nisam prije pitala. Treba slusati instinkt, a ne druge. Valjda ce biti ok. Samo nek ona kad tad to savlada.
.
Bebanomoje hvala na iskustvu. Nama je zadnja vakcina bila kad je imala 5 mj i naredna je tek kad napuni godinu dana. Takav je kod nas obicaj. Tako da bas nisam imala priliku nesto cuti na tu temu od pedijatrice. Drago mi je da je tvoja curica to uspjela! Nisam znala da je to sve tako "bitno" i povezano. Mislila sam da to nekako ide samo od sebe.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Tea presladak je 😍
.
Evo moj navrsio 7 mj neki dan…propuzao i sjeo sa 6 i pol mj 😊 al ja sam "vjezbala" s njim barem 4x tjedno….kroz igru…dok je lezao vrtila sam ga lijevo desno…stavljala preko koljena i svakakve jos pokrete…nije to bilo vjezbanje nego usmjeravanje kroz igru. Znam da je moja sogorica dobila opasku jer malecka nije sjedila ni puzala sa 9 mj na kontroli…🤷♀️ inace oni to sami naprave i moj je sam napravio al sam ga ja malo usmjeravala. I u toj dobi naravno da ju slobodno stavis da sjedi…al moras joj pomoc da bude u cim pravilnijem polozaju…i brzo ce sama skuzit. Znaci smijes ju stavit da sjedi…na podu na ravnoj podlozi uz tvoju pomoc(bez jastuka i slicno) 😊😊 javi mi se ..posaljem ti kak izgledaju te vjezbe za sjest i propuzat 😊😊 Bebe ne preskacu puzanje…to nije pravilno…jer mora ic tim redoslijedom ..da bi mogli hodat…(mogu hodat i bez toga ali ovako je pravilnije) 😘😘
Moze i meni vjezbe molim te
Svima zelim sretan Bozic🥰 Nadam se da ste se sve lijepo provele i uzivale sa svojim obiteljima😊
Nisam sigurna do kad je ‘sluzbeno’ neki gornji rok da se dijete posjedne i propuze ali sigurna sam da nije neka frka. Djeca su individualna,moj je jedan od tih koji nije nista pa je sve to odradio doslovno u 2-3 dana. Sigurna sam da ce vjezbice pomoci i da ce ona brzo to savladati😊
Mi imamo problem sto je on prerano otkrio dizanje na noge.(sad ima 8 mj i 10 dana) Rekla je pedijatrica da ga spustam na trbuh i koljena. Ali problem je sto on to stvarno pokusava 300 puta dnevno. Dize se samostalno gdje god stigne,puzanje mu vise nije fora osim za doc do stvari pomocu koje ce se dici. Koliko dugo to treba sprjecavati?
Sve najbolje svima, mi evo u posjetu kod mojih i baš je lijepo zabijelilo. Moj recimo puze, ali jednom nogom, drugu drži u zraku, ima 7 i pol mjeseci. Nije se sam posjeo, ali ako ga stavim sjediti sjedi ok, ima dobru ravnotežu, s time da ga ne stavljam često, možda jednom dvaput dnevno po minutu. Sada kad smo svuda u gostima i dolaze k nama tko god ga drži stavi ga u krilo sjediti, a meni je bezd biti babaroga pa stalno govoriti da ga ne stavljaju tako, ali ajde izdrzat ću još dan dva pa ćemo doma po starom.
Sortiraj odgovore
Najstariji