Bebanomoje svrkrva 🤦♀️🤦♀️
Bebolinka moj od voca jede hipp kasice. Najvise voli marelica/banana :) Jede svaki dan za desert vocnu kasicu.
Nadi tvoj mali je pravi frajer! I moj puni sat 7mj al je kilu ili kilu i pol laksi i ima cca 72cm. Jel te bole ledja?
Kety super za zubice, nadam se da ce tako biti i dalje! Jel poceo papat kasice? Mom sto je s tvojom sa dudom/flasicom?
Petra, sretnih prvih 6mj :)
Imate li preporuku gdje kupiti domacu puru? 😅
Girl kolko kila imas? 😆😆 dok se sjetim tvog bech bodyija par mj nakon poroda.. svaka cast.
Hej mamice😊
Citam vas ali slabo ulovim vremena za pisanje.
Mi smo dobro. Napreduje,dize se guzom i rukama ali jos ne puze. Bez obzira na to dovuce se gdje god mu padne napamet i ne mogu ga vise ni minute ostaviti samog pa nam je veselo😂
Za 9 dana punimo 7 mjeseci. Voli i dalje papati,jede kasice,pije oko litre mlijeka dnevno i ima 9.5 kg,72 cm. Mene bole ruke,ledja ubijaju a on i dalje najvise voli biti,naravno,na rukama. Zadnjih par dana je cak po par min bio dobar u klokanici pa se nekako nadam da ce nam uskoro konacno biti u upotrebi.
Preboljeli smo koronu dragi i ja,mislim cak da je i mali imao ali nismo ga testirali. Bilo nam je veselo. Prvo dragi u izolaciji u sobi a ja sama s malim,kad sam i ja dobila simptome onda smo ga pustili u ostatak stana. Pocetak je bio ko klasicna prehlada ali kasnije sam ja dosta oslabila,plitko disala,vrtilo mi se i imala sam mucnine a dragi se morao vratiti na posao. Mali cendrav,s zacepljenim nosicem,ja jedva sebe nosila. Ne ponovilo se🙏
Sad smo srecom svi ok i vracamo se u normalu,stan konacno nije bomba puna lijekova i maramica🤦♀️
Inace i dalje spava po 12 sati kroz noc,uz budjenje za papanje i pelenu. Nekad mirnije,nekad s dosta rostiljanja ali kad vidim kako je nekim mamicama ne smijem se pozaliti. Zaspi vec oko pola 7-7 tako da nam dan dosta rano zavrsi ali i zapocinje i tu koliko god se trudili drzati ga budnim na kraju odustanemo jer je inace navecer nemoguc😅
Ovako je vesela beba osim kad ga zubici muce(jos uvijek smo na 2). Puno prica,smije se ali je i zahtjevna beba jer nikako ne voli biti sam i kuhanje ili bilo kakav drugi posao je umjetnost kroz dan napraviti.
Ljubim sve mamice i drzite se,uzivajte u svojim bebama dok su ovako male,bas razmisljam kako ce sve to brzo proci i jos malo pa ce biti veliki mali ljudi i kako ce mi faliti da ga žnjoram kad meni dodje a ne kad se njemu da😊
NeverEver fali mi ono vrime kad sam mogla na forum bez problema uci i visit na njemu…sta se tice boca duda 1:0 za Piu..i dalje odbija odlucno i ne pada mi na pamet vise kupovat pa bacat mliko..a dta se tice voce- povrce dohrane E u imam slom zivaca..danas gledam malu susidu jedan dan mladu od Pie pojela je punu zdjelu kasice jabuka banana dok moja na silu dvi zlice.nece zine,stisne desni i ja guram Al jok..ono sta joj i ude u usta fino ispljune meni u facu,tako da nemam se s cim pohvalit.jedan dan spava ludilo kako bi bebe i trebale a onda par dana me ubije da izgubim volju za zivotom…preko noci sisa mi je vani i gospoja se po potrebi prispoji..po danu je barem brat i sestre nekada zabave pa nesto uspijem inace ako je stavim npr u nunu i ne obadajem je pfffff pa to je tuljenje koje pređe u plac dok ne zaceni .eto ukratko
Helloo
Neva kasice 🙈🙈 jaoo...nezz..nije odusevljen...tjera ga na povracanje...brljavi...pojede oko 50g..a sta sad...naucit ce...inace stariji cim smo krenuli zijevali su kao da oduvijek jedu...njemu je milija cika ocito 🤣🤣 taman da uvedem ponesto namirnica pa ce mozda pocet gutat kako treba 👌
Moj se dize u puzajuci...zadrzi se tako 5sek i vrati na trbuh...okretanje..bacanje...lupanje...vikanje..uff svugdje ga ima...
Ja recimo radim s njim vjezbice za jacanje zdjelice i tih misica...ne svakodnevno ali kroz igru ga usmjeravam prema puzanju..isto tako i za ruke i ramena ...on je stvarno tezak ..jak...evo jucer sam ga vagnula-ima 10 i 600 🥴🥴 vise ga usmjeravam radi sebe i svojih leda..jer stvarno nije lako. 😒
Veselo nam je svaki dan,al bitno je da smo zdravi za ostalo lako cemo 💪
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Mom i Kety vi ste iskusne mame i hendlate uspjesno i krize koje su nama ostalima u tom trenu smak svijeta. 🤩 Al nije lako imat ni predsjednika ni dijete s karakterom. 😅 Kako ste i kad uvodile mlijecne proizvode? 🤔
.
Btw bas sam citala da djeca koju se rano posjeda obicno puno kasnije propuzu i prohodaju jer su preskocili prirodne razvojne faze. Uglavnom to nikako nije dobro ni za motoriku ni kognitivni razvoj a ja sam se pribojevala toga jos i zato sto je mali tezak a kosti jos mekane.. nebi rekla da grijesim sto svog sad po min, dvije stavim u sjedeci polozaj jer jer je jak i drzi se bez problema a to pomaze razvoju ravnoteze. Ali prije 6.5mj nisam ni to.. sto vi mislite? Kakve vjezbe radite s malcima od 7,8mj?
Bebanomoje svrkrva 🤦♀️🤦♀️
Bebolinka moj od voca jede hipp kasice. Najvise voli marelica/banana :) Jede svaki dan za desert vocnu kasicu.
Nadi tvoj mali je pravi frajer! I moj puni sat 7mj al je kilu ili kilu i pol laksi i ima cca 72cm. Jel te bole ledja?
Kety super za zubice, nadam se da ce tako biti i dalje! Jel poceo papat kasice? Mom sto je s tvojom sa dudom/flasicom?
Petra, sretnih prvih 6mj :)
Imate li preporuku gdje kupiti domacu puru? 😅
Neva ledja iznenadjujuce dobro podnose njegovu kilazu. Doduse on voli biti na podu i u kreveticu, ne trazi bas da se nosi puno.
Val je isto pravi frajer, beba s karakterom 😍
Kad si vec spomenula, prosle godine u ovo vrijeme sam imala koronu i u dok sam bila u izolaciji po cijele dane sam se izlezavala, mazila trbuh i gledala bozicne filmove na Divi.
Evo da vidite i mog bebana
https://ibb.co/Rp6NXNW
https://ibb.co/sg2dHbj
👰 28 g.
🤵 33g.
🤵👰 2 g.
12.8. ➕❤
Kety, zanima me tvoj stav o davanju iznutrice bebama, jetrice i sl? Procitah da su dobar izvor zeljeza
👰 28 g.
🤵 33g.
🤵👰 2 g.
12.8. ➕❤
Neva pa ja sam definitivno misljenja da ona djeca koja se posjedaju ..pod tim mislim na kauc i sl,u jednom trenutku "zaostaju" za necim tj naprave na preskokce neke stvari koje nisu trebale tim redom...oni ce u odredenom trenutku napravit ono za sto su sposobni..mi smo tu samo da ih usmjeravamo..al na ispravan nacin naravno. Ako tipa vidis da ti malac pokusava nesto s nogama...malo mu pomognes...stavis ga preko noge ili na onaj jastuk za dojenje...tu mu nije pritisak na trbuscic,nogice rade a s rukama istrazuje...isto tako postoji vjezbica di se privlaci u puzeci polozaj i drzeci ga za kukice njises naprijed nazad...ima na instacu nekoliko fizijatara..ak hoces linkam ti ih ..imaju postavljene video vjezbice i meni su top. Pola toga sam zaboravila,al brzo se podsjetim. Te vjezbice sto mu radim mu nikako nece nastetit,mogu samo meni olaksat. Isto sam ti htjela rec da to sto ga stavis kratko u sjedeci nije lose jer mora vjezbat ravnotezu i jacat misice..al ima i za to kako cim pravilnije ih drzat tako. 😊
Mlijecno ja sam s prvo dvoje krenula s 9 mj. Sad vjerojatno moze ranije...nisam jos proucila 🤭 al moguce...ja sam kretala sa acidofilom,jogurtom,kefirom, pa tek onda sir(to radim sama). Radila sam u kombi s palentom(rekla si da ne voli😅) a moze i s nekim povrcem..jedino bih izbjegavala sa namirnicama koje su bogate zeljezom..eto. 😊
Nadi divan ti je taj maleni bumbar 😍😍
Pa moj stav o iznutricama je da ih ja ne dajem djeci. Inace sav "otpad " u organizmu zivotinje se sakuplja kao u tome pa nije bas prvi izbor...eto ja misljenja da nebi davala. Ja svojima zitarice+povrce+meso...hemoglobin uvijek iznad 130...nikad nize...👌 jel ti ima nize zeljezo il to samo tako istrazujes?
Sortiraj odgovore
Najstariji