Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌺Principessa🌺
    06. Listopad 2021. 15:06

I ja sam pocela sa abtei haar vital i nadam se dobrom🤞🏼🤞🏼

Emmie
    06. Listopad 2021. 15:32

Ružice, najbolnije joj je bilo dok su zubići nisu probili kroz meso. Čim su probili nije više nikada obraćala pažnju na njih. Sada je žuljaju desni na drugom mjestu.  

• EmEn9
    06. Listopad 2021. 16:45

Najprije da vam kažem za bazzar: ja sam zadovoljna s ful s njima i često naručujem sve i svašta, dostava brza i ako slučajno nešto nemaju a platili ste s karticom ili na rate oni odmah vrate novce ili vam stave na vaš račun na bazzaru da možete iskoristiti za drugu kupovinu. Znači ja naručim od njih od pelena do deterđenata i toalet papira, pašte, slatkiša, nutele, kavu ma svašta i sve uvijek došlo super i lijepo zapakirano i sve. 
    .
    Ja kad vidimo vas ja sam očito nemajka po pitanju dohrane 🤣🙈🙈🙈 znači on meni obožava od hippa pahuljice s keksom navečer pojest i od griza ili od lina one riža heljda i kukuruz, ja imam troje djece i još uvijek neznam kako bi te žitarice skuhala🙉🙈🙊. Tako da mi ostajemo pri ovim instant. Također sam mu probala sama skuhat griz i palentu i neće da mi to jede valjda ne stavim dobar omjer toga nemam pojma. On jede ujutro voće, uveli smo: jabuku, bananu, krušku, šljive od pravog voća a kd kupljenih kašica smo probali sve koje mogu 4+ i 6+ i sve pojede. Za ručak smo uveli: mrkvu, krumpir, tikvicu, blitvu, piletinu, pastrnjak i od jučer špinat. Sad sam kupila batat pa ću probat sutra njega. Navečer jede te instat žitarice i poslje bocu. Ako imate neke recepte sa detaljnim opisom kako spremate te žitarice bebama slobodno napišite nama koje  neznamo to spremit 🤣🙈🙈 Pravu rižu nisam probala jer prava riža  bude ful ljepljiva kad se izmiksa. 

Elledanse
    06. Listopad 2021. 17:50

Nevaeva koje su to promjene kod tvog malog? 
    Moja je ova zadnja dva dana mirnija. Nesto ju je bilo malkice mucilo ili zubi ili skok. Ali i dalje stavlja ruke u usta, ja sve cekam te naredne zube ali nista. 
    .
    Probali smo danas tikvicu, pravila je razne face i pojela je mozda pola centimetra ha ha. Nije bas htjela otvarati usta koja inace uvijek otvara. A dok sam ja jela jabuku ona je naravno nju htjela u usta staviti i dala sam joj, pa smo se otimale za jabuku 😂 No naravno samo ju je liznula kao i igracke
    Tikvicu sam kuhala na pari. Ja koja ne znan kuhati moram poceti uciti. Ovo ce biti zanimljivo iskustvo. 
    Sad cu joj vode dati da vidim hoce li htjeti. A ona casa sto sam je dobila je kao magic pa se ne moze prosuti. Kako ona zagrize casu tako ce joj voda izaci. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

• Bebanomoje
    06. Listopad 2021. 18:12

Neva i mene zanima koje promjene vidiš. Kad kažeš da je skok trajao 10 dana, sve me strah. Mi skok sa 6 mj nismo jos imale, tj nije se ponašala kao kod prijašnjih skokova tako da ja samo čekam... 😁
    Ja sam na kraju kupila avent 4 u 1 kuhalo i zadovoljna sam. Stvarno mi je lakše stavit da se kuha na pari 15-30 min, odem nes drugo radit, on bipa kad je gotov i super. Ne moram se bojati da cu zaboraviti na to ili slično 😁

• NeverEver
    06. Listopad 2021. 18:14

Elledanse cini mi se da me ceka isti raspored za gornje kao kod donjih samo mi vec sad vise drami, ocito je bolnije kao sto je Kety napisala, jednostavno su veci zubi. Slini jos vise, stavlja palac u usta ali ga ne sisa nego prolazi njim po gornjoj desni, osjecam na dodir da je naoteceno. Kod donjih je tak bilo 2-3 tjedna pa je onda jos sigurno 2-3 tjedna bilo crveno i on je vise cendrao, budio se par puta uz vrisak. Nakon cca 5-6 tjedana je poceo vrhunac, tjedan dana 3 umjesto 1 budjenje po noci, nije htio bit na trbuhu kao ni sada, jeo je milijun puta dnevno po malo pa sam mislila da manje jede ali je doslo na svoje (mislim da mu je smetala duda pa je brze odustao) i onda se samo pojavila bijela crta. Ostra, tvrda.. to je bilo prije 3 tjedna, 2 u kompletu su izasla i na pola su sad. Rast ce jos 10ak dana bi rekla. Meni se to cini dugo al meni umnjak raste vec 15 godina pa su valjda geni 😅 Nije poplavilo, nije krvarilo, nije imao temp iznad 37, nije dobio proljev. "Samo" cendranje, plac u snu povremeno, manje energije za puzanje, bas sve u usta, mali cesti obroci. 
    Zao mi ga je jako.. i neobicno je jer mi ne place nikad, prigovara i dere se al sad mi zna kratko zaplakat dok se dotakne po tome, suze krokodilske 😭😭😭 a i njegove su velike.

• NeverEver
    06. Listopad 2021. 18:20

A skok je kod nas imao klasicne simptome samo ja nisam bila sigurna jel skok ili regresija do kraja. Vise je jeo, cesce se budio, cendrao i to i taman se rijesili i krenu gornji zubici 🙄 Ja skok skuzim po tome sto je drukciji nakon toga, kao da se probudi jedno jutro i odrasliji je, bistriji. Em fakst izgleda naglo vece/duze 😂, em registrira stvari koje prije nije. Npr.povukao je sam igracku koja svira koja mu visi u kreveticu a prije nije kuzio da se to mora povuc da svira, imamo slikovnice s klasicnim skladbama koje nije registrirao, sad kad mi cuje za elizu raspameti se, guguce, prica s beethovenom 😂 Po tome ja skuzim da kod njega stvarno je doslo do nekog skoka, tak je bilo kod svakod do sad. A zubi boze pomozi.. samo mu smetaju, jezikom ih gura 😂

• NeverEver
    06. Listopad 2021. 18:23

Kuhanje na pari se radi da se zadrze vitamini, jel tak? Nije da je stetno kuhat u vodi u zdjelici?

zabica
    06. Listopad 2021. 19:01

EmEn9

Najprije da vam kažem za bazzar: ja sam zadovoljna s ful s njima i često naručujem sve i svašta, dostava brza i ako slučajno nešto nemaju a platili ste s karticom ili na rate oni odmah vrate novce ili vam stave na vaš račun na bazzaru da možete iskoristiti za drugu kupovinu. Znači ja naručim od njih od pelena do deterđenata i toalet papira, pašte, slatkiša, nutele, kavu ma svašta i sve uvijek došlo super i lijepo zapakirano i sve.
    .
    Ja kad vidimo vas ja sam očito nemajka po pitanju dohrane 🤣🙈🙈🙈 znači on meni obožava od hippa pahuljice s keksom navečer pojest i od griza ili od lina one riža heljda i kukuruz, ja imam troje djece i još uvijek neznam kako bi te žitarice skuhala🙉🙈🙊. Tako da mi ostajemo pri ovim instant. Također sam mu probala sama skuhat griz i palentu i neće da mi to jede valjda ne stavim dobar omjer toga nemam pojma. On jede ujutro voće, uveli smo: jabuku, bananu, krušku, šljive od pravog voća a kd kupljenih kašica smo probali sve koje mogu 4+ i 6+ i sve pojede. Za ručak smo uveli: mrkvu, krumpir, tikvicu, blitvu, piletinu, pastrnjak i od jučer špinat. Sad sam kupila batat pa ću probat sutra njega. Navečer jede te instat žitarice i poslje bocu. Ako imate neke recepte sa detaljnim opisom kako spremate te žitarice bebama slobodno napišite nama koje neznamo to spremit 🤣🙈🙈 Pravu rižu nisam probala jer prava riža bude ful ljepljiva kad se izmiksa.

EmEn i Lunica puno Vam hvala na info za bazzar i tvornicu zdrave hrane🤗 bas budem probala.
    EmEn ja pravim i gris i palentu, ali ja ti to sve "od oka", kao i ostalo kuhanje, tako da nemam recepte sa detaljnim opisom🤭, bitno je kuhati onako jako rijetko, kao juhu jer kad se skuha i kada stoji se jako zgusne..povrce i voce nekad ukuham skupa, a nekad samo naknadno skuham i dodam skuhanom grisu/palenti. Ako dodam vec usitnjeno, onda tako jede. Ako dodam komade voca/povrca, onda usitnim stapnim mikserom, tako u grisu/palenti.

zabica
    06. Listopad 2021. 19:03

Tj hvala Kety za tvornicu, a Lunici za info za one pahuljice🤗 hvala i ostalim curama🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.