Lonmi pa nije da otruju bebe...nego jednostavno od svih proizvodaca tih pahuljica kolko hoces. Na roditeljima je da odluce hoce kupovat te instant verzije koje budimo realni nisu bas zdrave i nebi trebale bit prvi izbor za bebe. A nisam ni ja jela proso itd pa sam od kad imam djecu puno toga zdravije uvrstila u prehranu.velim kod mene ni jedne instant nisu dobre...porazgovaraj sa nutricionistom pa ces vidjet kolko ce ti tih instant predlozit...nit jednu...naravno uvijek treba imat nes za na brzaka...aliii ta lina...pahuljice i slicno...ja izbjegavam. Nije problem odvojit 30ak min i skuhat cjelovitu zitaricu itd. Na netu svasta preporucaju..velim obrati se nutricionistu pa ces sve saznat iz prve ruke ☺
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Lonmi, sva riža sadrži arsen i neke druge teške metale, ali u "dozvoljenim" količinama prema EU granicama. Za razliku od riže, rižne pahuljice su napravljene/proizvedene za bebe, i vjerovatno imaju dodane vitamine, minerale itd. Ipak, ne vjerujem da su one baš najbolji izbor hrane za bebu. Riža još i zatvara tako da...
.
Što se tiče pravljenja kašice od riže koju odrasli jedu, ne mogu smisliti niti jedan jedini razlog zašto bi beba to jela. Nema nutritivne vrijednosti, zatrovana metalima/kemikalijama, zatvara itd. Ima i boljih izbora. Nisu ovo 1980-te😆
Baš me nerviraju pojedini doktori koji su svjesni svoga autoriteta i čiju riječ nekada roditelji uzimaju kao zakon, a koji dijele loše savjete i pričaju o onome o čemu ne znaju.
Julesica,
ja sutra kupujem Peg Perego folow me pa mogu podijeliti dojmove. Najviše mi se svidjela ta hranilica.
Hvala 😊
Ja jesam za svog kupila te hippove instant vodeci se logikom da ne stavljaju nista stetno u hipp zbog rigoroznih provjera a za bas rizu npr ne znam tocno sto ima u sebi dok kupujem u ducanu al znam da nutritivnog nema nista. No da budem potpuno iskrena, meni je to samo za uvodjenje i dok ce bit hitni obrok jer se brzo napravi. Najvise sam pripremila voca i povrca koje cu mu pripremat svaki put svjeze u kasici. Kupila sam bio sve sto se moglo od zitarica, npr kuskus i bulgur. Kuskus puno koristimo jer bam je fini i priprema se 4 minute tak rizu i nama rijetko radim jer jedemo kuskus.
Meni je super kako pedijatri preporucaju djeci na ad-u od 4.mj.zivota dohranu iako nikakve razlike nema u razvoju probavnog sistema u odnosu na dojenu djecu, kako bi krenuli sa sokicima il necim slatkim da se navuku na hranu 😂😂,s rizom a cula sam od nekih i tipa rizolino i cokolino 😂 Sve je to dio vjerovanja od prije 30 godina kao i da dijete bude inteligentnije ako slusa mozarta u trbuhu 😁😁 Sve odbaceno u 2000 -tima i nije mi jasno zasto se ne informiraju. Slazem se Emmie, nekad je bolje pregrist jezik i zasutit nego dat glupi savjet. Medicina se tak brzo razvija, doktori bi trebali bit u korak s najnovijim istrazivanjima u svom podrucju.. al to je moje misljenje, ja sam u glavi organizirani svabo a u srcu raspjevana podravka. Nije lako 😂
😂😂😂😂😂😂 gospoju sam okupala eno
Je spava...Aj nek se probudi ako smi😡🤭🤪😂😂😂😂😂
Sad ce ona kad ja pod tus udjem ... Ugl vidim vi o dohrani polemiku vodite..ma nek sisa do 18-e onda je punoljetna pa nek odluci sama sta ce prvo pojest tako mi je lakse..ne mogu mislit o tome sve dok mi mozak isisava na sisu i ne spavanjem preko dana...
Sad idem oprat ovaj smrad sa sebe osjecam se kao da sam upravo dosla iz polja s 50 krava ...toliko me satrala i toliko smrdim od znoja,umora ,zivaca..majke mi ne pretjerujem eto..ahahahahhaha jos sad kad ovi troje dodu s treninga u cistu kucu trazit jest, pit i tusirat se pa sve iznerede sto sam ja mukotrpno cistila na jedvite jade cili dan😩 jel ima kakva birtija za nadrkane mame dojilje 😂😂😂😂🙈
Mom,zaakon si😂😂❤️ Znam da ti nije lako ali bas mi je trebalo da me netko malo nasmije nakon ovakvog dana. U pms-u smo danas i mali i ja,ne znas tko je razdrazljiviji. Dodje mi da placem na glas skupa s njim pa da vidimo tko ce duze😂
Za rizu se slazem,nema potrebe davati ju u pocetku. Ima sasvim dovoljno zitarica koje su(barem meni) podjednako fine a zdravije. Nakon koliko se otprilike vremena od pocetka dohrane pocinje s mesom? Moj je ili u nekom skoku,ili ne znam cemu,ali staaalno je gladan zadnjih 2 dana. Imam osjecaj da ce to dijete biti sito tek kad s cevapima krenemo🤦♀️
Sad ste mi unistile plan da joj dam malo rize 😂😂😂
Kako me kolegica pitala za svoju curku tako sam pomislila pa mogla bi joj i ja dati da proba.
Imam kod kuce rizolino, netko mi ga poklonio, mozda joj i dam malo da proba, nece joj biti nista od zlice, dvije.
Inace cu i ja kuhati. Nije mi problem ni voce ni povrce nego te zitarice 😒
Ne kuzim zasto bas one idu prve (po pravilu).
Mi nismo zitarice prve uveli.. moja je probala Bananu,Jabuku,krusku, mrkvu, butternut tikvu(ne pase joj)..
I probala je rizolino, i to onak u maloj zlicici da pokrije dno u mlijeko da dobije okus, to kad je strajkala na bocici jako.. i onda je pojela🤣 inace sad jede normalno mlijeko 🙏🏼
Sortiraj odgovore
Najstariji