Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thera
    05. Listopad 2021. 20:59

Lomni,ja nisam dobila dojam da zitarice idu prve. Mislim da se krece povrcem prije nego s vocem da bi ga djeca lakse prihvatila a onda se paralelno uvode i zitarice. 
    Ja cu lino proizvode za pocetak izbjegavati jer znam koliko su meni fini(mislim na cokolino,rizolinu,frutolino) pa pretpostavljam da imaju dosta secera svi. Dok sam doma i stignem kuhati nema potrebe,a kasnije kud koji. Vjerujem da ce imati svo vrijeme svijeta da isproba raznorazne okuse😊 Ali isto tako ne osudujem ako netko krene s time. Svaka majka zna sto je za njeno dijete najbolje i nece to dijete kasnije biti bolje/losije nego neko drugo. Meni je vise nekako cilj da mu ako je moguce usadim tu naviku zdrave prehrane jer meni nitko nije i to onda bude problem s 30+ godina kad ti je junk najbolji na svijetu😂

• ružica
    05. Listopad 2021. 21:05

Mame,

Ja sam napipala Sam vrh zubića da je probio kroz meso.
    Koja je njima najbolnija faza, je li baš ovo probijanje ili? Pitam da li da se nadam drami ili😂

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Lonmi
    05. Listopad 2021. 21:10

thera

Lomni,ja nisam dobila dojam da zitarice idu prve. Mislim da se krece povrcem prije nego s vocem da bi ga djeca lakse prihvatila a onda se paralelno uvode i zitarice.
    Ja cu lino proizvode za pocetak izbjegavati jer znam koliko su meni fini(mislim na cokolino,rizolinu,frutolino) pa pretpostavljam da imaju dosta secera svi. Dok sam doma i stignem kuhati nema potrebe,a kasnije kud koji. Vjerujem da ce imati svo vrijeme svijeta da isproba raznorazne okuse😊 Ali isto tako ne osudujem ako netko krene s time. Svaka majka zna sto je za njeno dijete najbolje i nece to dijete kasnije biti bolje/losije nego neko drugo. Meni je vise nekako cilj da mu ako je moguce usadim tu naviku zdrave prehrane jer meni nitko nije i to onda bude problem s 30+ godina kad ti je junk najbolji na svijetu😂

Nije do dojma. 
    Do preporuke pedijatra je 😂
    Ni bih joj htjela dati voce prvo jer je slatko, radije bi nesto neutralnije. 
    Onda cu joj dati brokulu 😂
    Btw nisam bas vidjela nesto povrca kod tih gotovih kasica. 
    Pa jel bebe ispod 6 mj smiju jesti proso, bulgur, kus kus?

• thera
    05. Listopad 2021. 21:14

https://ibb.co/YhRwXwX
    Ovo je tablica. Za bebe ispod 6 mjeseci nema posebno ali pretpostavljam da se  krece sa namirnicama od 6-8 mjececi. 

• Tea2807
    05. Listopad 2021. 21:24

Mi napunili 4mj, al necemo jos krenut sa dohranom. Bas mi je nekako jos premali za to. Iako spava cjelu noc dobila sam pametne komentare da mu nadrobim keks u bocicu da bolje spava 🤦🤷🤷🤷
    Skinula sam aplikaciju bebin kalendar dohrane u kojem pisu namirnice, i pored svake sa koliko moze jest, kao i nacin pripreme i s cim se kombinira pa da imam ideje za kasice. I na instagramu pratim mala beba veliki gurman i super izgleda isto. Nama su isto zubici krenuli, nisu jos probili a najbolja zvakalica je mamin prst 😂
    Ovaj vikend idemo na svadbu, pa ce prvi put prespavat cijelu noc kod bake i dede ako izdrze i mama i beba jedan bez drugog 🤞🤭
    Okrece se sam na bok pa na trbuh, i voli se igrat na trbuhu, ali ne predugo. 2-3 puta na dan po 20-ak min. Bili na pregledu, nema vise kilu 🥳🥳🥳🥳 kontrola reda radi za 6mj. Iduci utorak idemo na cjepljenje i nadamo se da nebude drama kao prosli put. Citamo vas, ali nismo aktivni. Pozdrav svim curama i bebama 😘😘
    https://ibb.co/Hr5MGbm
    I da, skuzili smo da mu je ovaj polozaj super, al ovako ja nemogu dugo 😂😂

kety992
    05. Listopad 2021. 23:31

Thera mislim da kad uvedes nekoliko povrtnih da onda mozes meso ubacit,cisto da imas s cim kombinirat ☺ 
    Lonmi 🙈🙈🙈 ma naravno da joj nece bit nista ako joj das te rizolino(izuzev reakcija na koje ionako moras pazit) 
    Ja sam samo navela koje su zdravije opcije za bebe,a nisi zahtjevne. Svatko radi po mogucnostima i volji ☺ i sto se tice brokule 🤣🤣 ona zna napuhnut pa pripazi...nemoj bas kao prvu uvest 🙈🙈  
    Mi cemo krenut ovako; tikvica,batat,jabuka,buter tikva,palenta,kruska, cikla, banana, proso,mrkva,blitva,amarant,tresnja,smokva, pirov griz...pa meso itd. Ono sto imamo doma, redom svaka namirnica po 3 dana i stignemo sve ☺  ionako ga ima previse za moja leđa 😏 10kg za 4 mj 🥴🥴 
    Postao je isto bas jako nervozan,sto zbog moje ozljede pa i zubici pojacano zezaju 🥵 toliko slini da mu se crveni bradica od te sline 🤦‍♀️ 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

kety992
    05. Listopad 2021. 23:42

Tea2807 super sto je kila otisla 🥳🥳 
    I moj voli taj polozaj..al vecinom me bljucne pa izbjegavam 😅🙈 meni je ta aplikacija odlicna jer odmah zabiljezim reakciju i dal mu se svidjelo...nisam krenula s navrsenih 5 mj nego ono par dana prije punih 6 mj. Tak cu i sad. Iako za noc ne pokazuje da je gladan..tj isto spava od kad se rodio..od pola 10 do 8-9 ujutro uz 2 podoja nocna..kratka 👌 ja vise navijam za ovo dojenje po danu...kad krene jest pa cu imat onda mozda lufta 2h...jer on nije beba koja sisa 15 min i ne trazi 2-3h ..on to polako kroz dan...nekad svakih pol h,pa sat,sat i pol...kako kad 😏🤷‍♀️ 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Bebanomoje
    05. Listopad 2021. 23:49

Što se tiče kasica i uvođenja, već ste vidjele da sam ja izgubljena na trenutke u tome svemu 😅 ali me stvarno iznenadi kad vidim šta sve pedijatri savjetuju. Moja je govorila ne za vodu, I da pričekamo do 6 mj za uvođenje kasica i vode, ja sam ju poslusala. Tek sljed tj idemo na pregled pa cemo vidjeti šta kaže , ali mislim da mi nema sta prigovarati jer smo krenuli 8 dana prije punih 6 mj sa kasicama.
    Što se tiče riže - u onoj grupi kasice na fejsu kažu da se smiju davati rizine pahuljice tako da sam joj to uvela. U aplikaciji Bebin kalendar dohrane, kasica za koju navode da može ići sa 5 mj sadrži rizine pahuljice, a tu aplikaciju su sastavili nutricionisti. Pa kak da mi više znamo kome šta vjerovati? Ja sam odlučila joj povremeno ubaciti te rizine pahuljice i mislim da joj od toga neće biti ništa, 3 dana ih je već jela sa jabukom i tad mi je bas dosta pojela.

Do sada smo uveli redom - tikvica, batat, jabuka, rizine pahuljice, kruska, cikla. Sutra uvodimo proso, a dalje ću vidjeti, ali u planu je šljiva, marelica, avokado, krumpir, buter tikva, palenta, banana, pa ću vidjeti za 3 dana šta ćemo od toga uvesti. 

Lunica
    06. Listopad 2021. 00:38

Holle pahuljice meni super..rizine, proso ima dosta mijesanih, ima ih u bio,&bio ducanima. Ja obavezno topim u zobenom mlijeku. Meni je to super obrok. Moze se unutra dodavati i razne vocne kasice a naravno mozete i ukuhano povrce ubaciti. Ja otkad sam ih otkrila samo njih uzimam. Zobeno mlijeko uzimam dmovo isto bio. Znaci nikakvo kravlje mlijeko nedodajem u nadohranu.

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

pupetta
    06. Listopad 2021. 07:24

Vec smo mali milijun puta vidjeli da doktori generalno znaju svasta preporuciti, tako da napravite same kako mislite da je najpametnije, ali se educirajte dodatno. Ja se slazem s vecimom vas sto se tice dohrane 
    Mi smo ovako, uvodenje po 3 dana i kombiniranje s vec uvedenim namirnicama - tikvica, batat, tikva, kruska, jabuka, breskva. Sada cu uvesti zitaricu, mislim da cu prvo zob. Dajem sto imam domace pa se tako snalazimo
    Od zitarica se na pocetku sigurno smiju griz, palenta, zob, proso, amarant.

Baby P 03/21 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.