Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elledanse
    07. Kolovoz 2021. 02:43

Emmie - koliko tvoja mala dnevno sveukupno pojede mlijeka? U razdoblju dok nisi uvela krutu hranu. Imas li sada promjene u kolicini koju pojede nakon krute ili je jos isto. 
    .
    Mom - po tome kako ti je mala fino napredovala reklo bih se da ti sisa dobro funkcionira 😃 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

MareiKate
    07. Kolovoz 2021. 05:11

Neva drž se, bit će bolje sutra 💪 ili bolje da kažem danas, moj već drugu noć se probudi oko 2-3 i par sati urnebes 🥴 ja umirem 🥴 regresija nam je prošla rekla bih, par dana je divno spavao i danju i noću i sad opet kaos. Mislim da su zubi 🙄 nek izađu više, poludit ću!
    I hvala ti za komentar za rebro 🙈😘

Jagodica125
    07. Kolovoz 2021. 08:13

NeverEver

Jagodica, onda je onih 70cm bila zabuna kad je sad 65? Ja sam svom stalno govorila "ti budes mali ali si najsladji" jer sam mislila da bi morao bit dosta veci jer je tvoj 😂🙈 tnx sis 😂 Divno da je velik i jak i napreduje. Primjecujem da se mama pronasla u zivotnoj ulozi 💕 Kako tata? Nama je pedijatar rekao s 4 mj da krenemo s kasicama.

Ja vjerujem da je ovih 65cm od jucer bilo zabuna🤣 nemoguce da u mjesec dana nije nista narastao🤨 a i jucer je tokom mjerenja imao sou pa vjerujem da smo blizi 70cm 😉 tata je umoran jer radi od 0-24h, ali totalno zaljubljen u sina😍
    .
    Elledanse - mi smo od sisaca trenutacno na Nukovoj velicini M i ona nam odgovara, ne grca kao na L, a opet mu nije takva muka vuci i natezati velicinu S 👍
    .
    Mali spavao ovu noc od 21h10 do 06h00 😳🥰🙏 
    .
    Mi idemo sljedece godine na more, sad vec sanjam o tome🤣danas mozda samo sa kumovima na slatkac🤗

Jagodica125
    07. Kolovoz 2021. 08:22

Muke presvlacenja - nama u zadnje vrijeme presvlacenje sou🤯 cim ga stavim na prostirku, odmah izvijanje ili na jedan pa drugi bok, ili hop na trbuh, rukom dohvati pelene koje su iznad glave i guguce onoj bebi naslikanoj na pelenama 🤣 smijesi joj se, vise voli BeautyBaby bebu, nego DM-pelene-bebu🤣🤷‍♀️ pa ga sad presvlacim gdje god stignem dok ne skuzi😉 na kuhinjskom stolu, na kaucu, krevetu... jos sam se smijala na pomisao tko kupuje one zvecke "za prematanje", za objesit iznad djetetove glavice da gleda gore i bude mirno....ja cu izgleda morat jednu takvu nabavit🤣🙊🙈🙉
    .
    Rekla je terapeutica da sa 4mj mogu ocekivat da ce na trbuhu pocet tezinu prenosit na lijevi ili desni bok i onda suprotnom rukom posezati za stvarima - of korz, od jucer sa 4mjeseca tocno i to radi 😳🤯😳🤯
    .
    Mi danas papamo prvu kasicu 🍲🤗 

Emmie
    07. Kolovoz 2021. 09:42

Elledanse, pojede od 900mL do 1000mL otprilike (50/50 ad i moje mlijeko)

• NeverEver
    07. Kolovoz 2021. 10:17

Jagodica125

Muke presvlacenja - nama u zadnje vrijeme presvlacenje sou🤯 cim ga stavim na prostirku, odmah izvijanje ili na jedan pa drugi bok, ili hop na trbuh, rukom dohvati pelene koje su iznad glave i guguce onoj bebi naslikanoj na pelenama 🤣 smijesi joj se, vise voli BeautyBaby bebu, nego DM-pelene-bebu🤣🤷‍♀️ pa ga sad presvlacim gdje god stignem dok ne skuzi😉 na kuhinjskom stolu, na kaucu, krevetu… jos sam se smijala na pomisao tko kupuje one zvecke "za prematanje", za objesit iznad djetetove glavice da gleda gore i bude mirno….ja cu izgleda morat jednu takvu nabavit🤣🙊🙈🙉
    .
    Rekla je terapeutica da sa 4mj mogu ocekivat da ce na trbuhu pocet tezinu prenosit na lijevi ili desni bok i onda suprotnom rukom posezati za stvarima - of korz, od jucer sa 4mjeseca tocno i to radi 😳🤯😳🤯
    .
    Mi danas papamo prvu kasicu 🍲🤗

To sam napisala prije par tjedana da je moj poceo radit na komodi za prematanje, fuuuuck - dakle prematam ga, on brzinski na lijevi bok i s desnom rukom se primi za ogradicu i hop! Da ne pazim vec bi mi se prehitio 10 puta a komoda naravno visoka (normalne dimenzije) a nije da imam luftic na podu. Koma. 
    .
    Thera da, budan je bio, moja beba je valjda jedina na svijetu koja u autu gleda sve zivo i nece spavat. Na putu od 6 sati, on spava 6 minuta. Dok budu isli na izlete skupa morajz sjedit zajedno, moj bude tvog budio da ne zaspe a tvoj mozda motivira mog da se malo opusti i zaspe 😂 a na stajalistima budu jeli pohanu piletinu u sendvicu 😂 salame njima ne budu dost 🙈

• thera
    07. Kolovoz 2021. 10:48

NevaEva,😂😂😂
    Mi smo krenuli dalje na put,taman je trebao pojesti ali san je bio jaci. Nismo ni iz hotelskog parkinga izasli vec je spavao. Bit ce veselo kad se probudi i skuzi da je gladan😅
    Ja jedva cekam da dobijemo zeleno svjetlo za kasice. Mi smo oboje gurmani i jedva cekamo upoznati ga sa svim tim fiiinim okusima😊
    Sad kad bude problematican i nece htjet nista osim bureka i slatkisa😂

• Bebanomoje
    07. Kolovoz 2021. 11:05

Čitam vaše komentare za more i psihički se pripremam za to, mi idemo 18.8.... strah me puta, pa hotela, pa plaže  dakle svega 🤣 znam da se necu nista ni odmorit ni opustiti, ali opet želim vidjeti kako će ona reagirati jer se obozava kupati 😄
    Mi smo danas išli privatno na uzv mozga, i kao što smo i očekivali, hvala Bogu, sve je super 🤗😊 doktor je odmah rekao da smo praktički bzv došli, ali za naš mir drago mi je da smo to odradili 😊 iznenadio se kad sam rekla da se vec okreće sa ledja na trbuh, al dobro 😄
    E al ono što je mene malo zabrinulo i sto mi do sad nije nitko rekao. Ona je rodjena sa glavicom 37 cm, danas je na 43 cm. I kaže on da je njoj na porodu glavica bila na maximumu po tim njihovim mjerama i da je to već indikacija za carski. Mislim si divno, to mi nitko nije uopće komentirao pred porod. Sad će me jos više biti strah drugog poroda. Em kažu da je svaka sljedeća beba veća, em je ona bila 4140, sa velikom glavom i još sam bila na indukciji 2 dana. Ko zna kaj će biti sa sljedećom bebom. Al opet najbitnije je da joj se glavica razvija kako treba, i dalje joj je veličina glavice po tim njihovim parametrima na maximumu....

• julesica
    07. Kolovoz 2021. 13:06

Bebanomoje

Čitam vaše komentare za more i psihički se pripremam za to, mi idemo 18.8…. strah me puta, pa hotela, pa plaže dakle svega 🤣 znam da se necu nista ni odmorit ni opustiti, ali opet želim vidjeti kako će ona reagirati jer se obozava kupati 😄
    Mi smo danas išli privatno na uzv mozga, i kao što smo i očekivali, hvala Bogu, sve je super 🤗😊 doktor je odmah rekao da smo praktički bzv došli, ali za naš mir drago mi je da smo to odradili 😊 iznenadio se kad sam rekla da se vec okreće sa ledja na trbuh, al dobro 😄
    E al ono što je mene malo zabrinulo i sto mi do sad nije nitko rekao. Ona je rodjena sa glavicom 37 cm, danas je na 43 cm. I kaže on da je njoj na porodu glavica bila na maximumu po tim njihovim mjerama i da je to već indikacija za carski. Mislim si divno, to mi nitko nije uopće komentirao pred porod. Sad će me jos više biti strah drugog poroda. Em kažu da je svaka sljedeća beba veća, em je ona bila 4140, sa velikom glavom i još sam bila na indukciji 2 dana. Ko zna kaj će biti sa sljedećom bebom. Al opet najbitnije je da joj se glavica razvija kako treba, i dalje joj je veličina glavice po tim njihovim parametrima na maximumu….

Hm, nisam za ovo uopće znala, moj je na porodu imao glavicu 37,5cm, na pregledu sa dva mjeseca je isto imao 43, nitko mi nije spomenuo da je to neki maximum

• julesica
    07. Kolovoz 2021. 13:07

Koje gluposti ja pišem🤦na pregledu sa dva mjeseca mu je bila 39cm 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.