Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thera
    04. Kolovoz 2021. 23:07

https://ibb.co/kDgThK7
    Volimo velike krevete😁

pupetta
    05. Kolovoz 2021. 07:44

Jutro, mamice! 
    NevaEva prekrasan je pogled, drago mi je da uzivate!  Koji si to termometar koristila za pripremu AD-a?
    Thera malac je zauzeo polozaj, ipak je on sef 

Baby P 03/21 💙

Nadi_
    05. Kolovoz 2021. 08:46

Jutro zene
    Girl predivna si, sretnooo
    Zavidim svima koje su na moru, jedva cekamoo
    Kod nas uspavljivanje ide sve teze, a novu ae cesce budi, izgleda da nas je lupila regresija. Ranije se uspavljivao tako sto ga nakon dojenja spustim polubudnog u krevetac, ukljucim mu bijeli sum, stavim dudu ako zeli i on kroz 5 10 min zaspi. Sad kad to isto uradim kroz 5 min ide deranje, pa guram dudu, vracam na sisu, njisem u kreveticu, ma svasta dok se ne umori. Nosenje je krajnja opcija jer ima 9 kg i slomi nas.
    Preko dana i dalje spava ok kad se napokon uspava, odspava 5 6 sati u rundama. 

Jucer smo isli na pikicu sa 4 mj, napisah vec ima 9 kg i bas mi je tesko da ga nosim 🙄 ostalo sve ok

Ima li jos mama cije bebe se ne okrecu samostalno ja stomak? On se okrece na bok, na stomak jos ne, ali i tezak je dosta.

👰 28 g.
    🤵 33g.
    🤵👰 2 g.
    12.8. ➕❤

• BruNa
    05. Kolovoz 2021. 08:57

Nadi, moja kcer se dan prije 5 mjesec okrenula na trbuh. Znam da to kida zivce jer mnoga djeca to krenu puno ranije, al svako dijete je drugacije. Ima vremena, ne brini nista. Doci ce sve to. 

• NeverEver
    05. Kolovoz 2021. 10:23

Thera, ne mislim za taj dio, to probamo na ruci nego se hrana mora pripremiti u vodi izmedju 40 i 50° i to smo mjerili da nije pretoplo/prehladno. Ako je pretoplo onda se nest iz hrane razgradi i vise nije dobro za bebz a ako je prehladno onda se nest ne aktivira 😂 koristili smo termometar za hranu, za pec biftek 😂 toplomjeri idu do 42.9 pa nam to nije bilo od koristi. Kupili smo u chipoteci za nekih 80ak kuna..

Emmie
    05. Kolovoz 2021. 10:35

Nadi, moja je ne okreće sama na trbuh,  niti pokaziva interes za to. Pokušam ju sama staviti ali ona se u sekundi okrene nazad na leđa 🤷🏻‍♀️ Kad leži na trbuhu lijepo podigne prsa i čvrsto drži glavicu, ali neće sama da se okrene ili da ostane u tom položaju.
    .
    NeverEver, predivan pogled💗.
    .
    Thera, maleni je presladak i vidi se da je spreman na uživanje na moru.💗

• thera
    05. Kolovoz 2021. 11:10

NevaEva,na mojoj kutiji cak ni ne pise to izmedju 40-50. Samo da se hrana dodaje u vodu od oko 40 stupnjeva i daje piti ohladjeno na 37. Posto nemamo termometar nekako se nadam da smo u tim okvirima od 10 stupnjeva😁 Najcesce slozimo hranu,premotamo ga i onda jede. 
    Kod nas je za sad poluoblacno,otisli na dorucak i sad ljencarimo u sobi i gugucemo🤗

Elledanse
    05. Kolovoz 2021. 11:14

Moja se ne okrece na trbuh. Vidim da je sve drugo ok i da je neke stvari i ranije, a eto ima i takvih koje kasnije. A tu smo i mi djelomicno krivi jer je ogranicena prostorom pa mi je to logicno. I na kraju to sve nadode kad je njoj vrijeme. Ne voli biti na stomaku tako da to ne ocekujem jos. 
    .
    Moja odavno spava na ledima, nakon mjesec i nesto. Na pocetku sam je na bok dok se nije pocela mrdati i nekako sam stvorila povjerenje da ona to moze. Tako da ona odavno na ledima spava i to ruke najcesce budu gore, a noge rasirene. Uvijek mi bude smijesno kako drzi ruke. 
    .
    AD nije sterilno i zato treba praviti na odredenoj temperaturi. Ja se nisam toga pridrzavala jer nije bilo tako cesto. Nekako sam to otprilike, kad je malo toplije stavim prah i onda kad se ohladi probam na ruci da bude na ugodnoj temp za jesti. 
    Ali ostala mi je zelja da to naucim, tj da se drzim odredene metode pa bi to mogla danas i isprobati da znam za ubuduce kad zatreba. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

Jagodica125
    05. Kolovoz 2021. 11:43

NeverEver

Polozaj spavanja - moja beba vec cca 2 tjedna spava samo na ledjima. Zaspe na boku, gledamo se i zaspe al se okrene na ledja, ruke gore kao da mu je policajac rekao ruke uvis, noge rasiri, glava ravno prema gore 😂 izgleda kao lutka, provjeravam jel dise. Totalno mi je smijesan 😂

Neva, tako i moj spava, od samog pocetka, od kad smo dosli iz rodilista🤣 ali samo po noci 😴 meni je to na kraju dana ono slag na tortu, kad jesam premorena, ali vidim njega da tak opusteno spava, dodje mi da si sjednem kraj kinderbeta i gledam kako divno spava 😌 dok se ne sjetim da se budimo za 3-4 sata, onda brisem i ja spat🤣🤣🤣
    .
    Vrlo vjerovatno smo i mi usli u regresiju 🤔 po noci se okrece, mlatata oko sebe, proputje citav kinderbet, moram ga vuci iz kuta jer se nabije u pletenicu. Danas papa opet malo, 90ml na jedva jedvite jade, ali je mali inace super. Igramo se na trbuhu, boku, ledjima, smije se, guguce 🤷‍♀️
    .
    Sutra imamo pedijatricu pa budem pitala svakako👍
    .
    Ja sam cure moje na danasnji dan prije godinu dana ugledala svoj plusic na testu🥰➕

Petra982
    05. Kolovoz 2021. 14:17

Pozdrav mamice!
    Previše zaostataka, ne stižem na forum od djece, gostiju itd itd. Možda vas i pohvatam, al bit ću aktivnija kad krene šk sigurno.
    Danas 3 mj. Pa gdje to vrijeme leti?!?!? Svakim danom sve okretniji pa se sad okreće i prevrće sve u 16. Tako da često spava i na trbuščiću. Stalno guguće i viče, baš je smiješan! Toćali smo nožice u moru, al nije mu se svidjelo. Mini krstarenje smo preživjeli. Njemu je bilo ok, al ja se te dane nisam baš zabavila jer stalno strahuješ jel hladno il' vruće, pa je po rukama i to najviše meni. Sljedeću turu smo uspješno eskivirali i družili se u miru i tišini samo nas dvoje.
    Tjemenica nas i dalje muči i baš me izluđuje! Sve smo probali, al nema baš pomoći.
    Mene uhvatila panika pred koji dan. Kasnile mi stvari 9 dana! Nije da smo bili nešto aktivni, al opet! I taman da ću do ljekarne po test i eto ih.Na sreću! 
    Nadam se da ste sve dobro! Veliki pozdrav

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.