Cure,koje vi metode uspavljivanja koristite trenutno? I koliko uspijete spavati kroz noc/dan?
Dobra tema za razmjenu ideja: metode uspavljivanja - moj je trenutno u fazi da nakon što je budan otprilike sat vremena, već cendra i opet bi spavao (nema što drugo biti, gladan nije, presvučen je), još uvijek mi je to misterija, no mozda kako nije puno spavao dok je bio manji po danu, sada smo u fazi da je jučer spavao preko dana 5i pol sati ukupno što valjda nije nikad. Obično ga uzmem onako u naručje, najčešće sklapa oči već za minutu, ako ne i prije, ako je nervozniji treba malo duze da se umiri, ali recimo desetak minuta je max da ga nosim, nekad se probudi dok ga spustim, onda obično legnem kraj njega, privučen ga k sebi i tako se njišemo, dok opet ne zaspi, ako se baš jako naljuti i skroz razbudi opet ga uzmem k sebi, i on doslovno sklopi oči za par sekundi.
Navečer se trudim ga ne uspavljivati, budan ide u krevet, ako je nervozan, dobije dudu ako i dalje ne uspije zaspati onda ga nosim. Po noći dok papa obično zaspe na ramenu od boravka do spavaće sobe 🤣🤣
Julesica,nosis ga tako da bude u lezecem polozaju? Moj vise ne zeli tako. Jedino nosenje stojecki a tako ne zeli zaspati. Znam ga staviti na sebe tako da mi je okrenut ledjima,u polozaj slican ko u jajetu,stavit mu dudu i ruku tako da mu je naslonjena uz lice i usput drzi dudu. I tako nekad zaspi,posebno ako otvorim prozor i sjednem uz njega. A dal ga onda uspijem prenijeti do krevetica to je vec upitno😂
Da okrenem ga prema sebi, pa mu ni duda ne moze ispasti. Ako krene se izvijati i glavom prema van i gleda okolo znam da ništa od spavanja, ako se onako okrene prema meni, znam da će brzo kapitulirati 😁
Nekad zaspe i na ramenu, ali to uglavnom nakon papanja
Za sjesti nema šanse, moram hodati, čim ja sjednem u kojem god položaju da je on kreće nezadovoljstvo
Lonmi nemam ti ideju, mozda da se izdajas i stavis malu na ad na par dana dok se mazes s kremom pa vidis jel bolje.. AnaAn blago tebi, moje se nedaju ni dok ih silom cupam 😂
Ma nebi ad, super nam ide dojenje necu kvariti sa bocom.
Mazem Sudocrem i pomaze, operem pred podoj. Ako ide na guzu onda ide i na sisu 😂
Kod nas je isto ta promjena sto vani vise ne moze zaspati u kolicima ili zaspne pri kraju kad se treba vratiti kuci.
Teze zaspne navecer i uvela je jos jedno budenje po noci za jelo.
Bas sam mislila veceras dati vise hrane pred spavanje da vidim hoce li se probuditi taj prvi put.
.
Tako da sad nekad zaspne navecer, a nekad moramo sve metode koristiti. I ne bude neraspolozena nego joj se jednostavno ne spava, a htjela bi zaspati.
Inace je fora da zaspne u kolicima. Tako i po danu.
A ako ne ide onda u narucje i hodaj tamo vamo i njezno joj pjevaj. A ako nece spusti je pa opet uzmi i sve tako. Onda se mjenjaju i osobe ako nas je vise u kuci. Jer ko ce je nositi kad je teska..
.
Sto se dana tice spava kao i prije.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Sutra nas zovu na rodendan. I meni je odma pitanje hoce li ona zaspati. Jer ona mora odspavati po danu. Plus moje izdajanje kad se moram skloniti.
Jer sad teze negdje zaspne, pa se ti onda mama misli kako ces je uspavati. Jer ona mora odspavati. To sam vec vidjela da nije dobro ako ne spava hehe.
.
Kazu trebas je navikavati. Sta vi kazete na to?
Ali oni ne znaju za regresiju. Jer ja vidim po njoj da je to njoj puno novosti i puno informacija koje njen mozak ne moze obraditi i tako ne moze zaspati. Sad hoce li tako biti i dalje ko zna.
.
Neki dan nam je u goste dosla bebica koja vidno puno jede. Toliku bebu jos nisam vidjela. Ali posto doji mislim da je to sve ipak OK. Ali ono sto kazu da debljina utjece na razvoj kretanja u njenom slucaju nije istinit. Bome mala puze li puze i stavlja nozni palac u usta. Uskoro ce napuniti 8 mj.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Pozdrav svima 😊
Lonmi- koje jastucice koristis za dojke..? Moja seka je dobila osip od njih...😏
Rota cjepivo…nisam ni jedno cijepila....uvijek smo okruzeni djecom...vodili u igraonice...rodendane...itd...nisu nikad pokupili nista osim virozica malih...nis posebno. Sad ce stariji u vrtic,curka u skolu...pazit ce na higijenu i to je to. Curka mi je jedino pokupila noro virus u predskoli...svi smo ga odgurali...najvise smo stradale ja i ona...sin i tata su to bez frke odradili.a ja i ona na zaraznoj-infuzija 😑
Mi smo i dalje isto uštimani...spavanje/papanje/igranje...bez reakcije na cjepivo prosli...dogurao je do 8kg 😅💪 divno nam je...neka tako i ostane 😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Zabice ♥️
Elledanse, Emmie 😘😘
AnaAn ja i muz pokusavamo desifrirati ima mjesec dana o cemu se radi. Svijet nam se vrti oko toga kakva ce biti noc i hoce li bacanje krenuti oko 1 ili cemo imati srece pa ce krenuti oko 3.
Samo se nadam da je ovo faza koja ce proc, nista vise. Da ne vidim da cure imaju slican, ako ne i isti problem, mislila bi da s njom nesto nije u redu i trazila bih pomoc od neuropedijatra ili koga vec. Ovako se samo nadam da je faza i to je to.
Uspavljivanje prije regresije nismo imali nikakvih problema, stavis je u krevetic ona zaspe za 5min, a sad je to lijepa proslost. Sad se uspavljujemo tako da se ljuljuskamo, pjevamo, hopsamo na pilates lopti ako je prenervozna i sl. Ali uspavljivanje na rukama je obavezno. Zaspe relativno brzo preko dana, kroz minutu dvije, max pet. Za nocno uspavljivanje ponekad se mucimo sat vremena. Tu mi mentalno zdravlje spasava insta profil thismummystory.. A ja ne spavam nikako. Ni po noci ni po danu. Kako uspijevam? - Ne znam. Eventualno ponekad preko dana ubijem s njom oko 15-20min, po noci ako uhvatim sat vremena u komadu sretna sam i to je to.
Sortiraj odgovore
Najstariji