Ja nisam nista stavljala i srecom proslo je bez nuspojava i prvo cijepljenje i rota.
Nama su isto rekli nista preventivno i da ni ne mjerimo temp za bezveze nego ako se beba cudno ponasa i cini toplija.
.
Thera jesi uspjela otet familiji dijete danas? 😂 Bila sam ti u kvartu, morali smo svakom drvetu dobacit neki guuu/buuu/arrrr/grrr/huoj i sl. 😊
.
Cure koje su imale carski - jeste bile m9zda na depilaciji? Se moze preko reza? Imam dlake do pupka jos iz trudnoce. Svi su rekli ma otpast ce ti to dok rodis! Guess what.. nije. 😋
Curke koju su probale, koja je razlika pampers premium care i Active baby. Mi koristimo premium care i zadovoljni smo, a sad je u bipi akcija na active baby, pa se dvoumim. Ima li neke razlike uopće u samoj peleni?
Ja sam koristila premium, sad active baby i nema neke razlike u upijanju. Cak mi se cini da se active baby manje napuhnu kad su pune i da su mali tanje.
Tako da octive baby koristim od neka 2mj. A sad cu poceti i pelene gacice active
Curke koju su probale, koja je razlika pampers premium care i Active baby. Mi koristimo premium care i zadovoljni smo, a sad je u bipi akcija na active baby, pa se dvoumim. Ima li neke razlike uopće u samoj peleni?
To i mene zanima,na bazzaru je mjesecno pakiranjw Active Baby 260 kn a unutra ima 208 komada ako sam dobro zapamtila,isplati se uzeti.. imam doma Active Baby broj 3 kaj sam dobila jer od frendice bebi ne pasu,ali jos nismo probali jer smo na broj 2.. inace koristim premium care🤷🏼♀️
I u dm je svaki mjesec 2+1 gratis, tako da se isplati. Ili u konzumu budu svaki mjesec tjedan dana na akciji oko 89kn
Ja koristim i jedne i druge i stvarno mi nema neke razlie. Ali sad sam npr kupila active baby u konzumu na akciji i nemaju onu zutu crtu koja poplavi kad se popisa. Ne znam jel to negdje pise sitnim slovima a da nisam citala ali bas sam se iznenadila
Mislim da od broja 3 nemaju . Znam da 4 sigurno nemaju
Rez je malkice bolio i mrzila sam injekcije protiv grušanja krvi, ali pošto sam se odmah kretala i to dobro, nisam imala straha da ću dobiti ugrušak. Opet bih izabrala carski rez u sekundi.
Mozes misliti kako je onda bilo meni od ovulacije prije trudnoce, pa do 6 tjedana poslije poroda sam se sama pikala s tim injekcijama u trbuh. Tek nedavno su mi prosle masnice.
NeverEver - mi smo nova kolica uzeli jer su nam ova 3u1 glomazna i polozajem nije niti za kosaru niti za sjedeci/sportski dio koji usput nema bas previse opcija za nagib i definitivno su za onaj period kad se bas ful posjedne. Tako da smo morali uzeti ova kisobran 2u1 i nismo ni sekunde pozalili 👍
Evo danas smo bas bili u diru do bake i dida (Neinih rabake i pradida) i zenska si je malo rec uzivala, obozava ih 🥰 tako da su stvarno pun pogodak. Inace rijec je o Cybex beezy kisobran kolicima
Sto se autosjedalice tice, nama je Nea davno izasla iz jajeta, al hvala Bogu dobili smo na poklon vecu autosjedalicu preko rodbine polovnu, pa smo mi barem do god dana mirni 👍 ne znam o kojem je brandu rijec jer nisam niti gledala 🙄 bitno da je dobra i da Nei odgovara.
Frescopad flastere nisam koristila niti jednom, nekak mi nije imalo ni smisla ni potrebe, jer se hvala Bogu njoj jedva i vidjela pikica, nije bilo niti crveno, bolno ni oteceno pa nije bilo ni potrebe za njima.
Slazem se s AnaAn mi smo uvijek dali preventivno cepic, po uputama i nase pedice i pedice na bolnici, nema smisla cekat da se dijete unervozi, bude placljivo i nikakvo ili jos gore dobije temp. Ovako preventivno pola Lupocet cepica, tek od 8kg ide cijeli i mir. Nea je bila potpuno ista, nema razdrazljivosti, nervoze, loseg raspolozenja, nemirnog sna, a na kraju krajeva ni temp..mada mi je zadnji puta ipak dobila blagu temp, al nista strasno. Tak da ako mozete pomoci dijetetu, zasto ne bi, nije uvijek stvar da ce cepic sprijecit samo temp, vec i ostala neugodne nuspojave 🤷♀️
Nea 💗
MissGraz - ajme zeno ovo nije humano sto si ti prozivjela i zao mi je uzasno sto si najljepsi trenutak u zivotu morala prozivjet na takav nacin. I onda se neki cude kad zene zaglibe u postporodajnoj depresiji, pa iskreno ni malo nije cudno, jer ovakva trauma te i mora dovesti do tog stanja, uzas 🙈🙄 ne dogodilo se nikome (mada znam da je ovo nemoguce), ali zaista ne zelim nikome takav porod, ni porod bilo koje ovakve vrste jer ti od najljepseg trenutka koji jedva cekas pretvori u nazalost najgori odnosno najtuzniji u smilsu sto si sve prosla i sto se ne mozes sjetiti nicega lijepog osim sto si rodila svoje dijete.
Zabica - hahha jaooo braonila, ne znam jesi popratila pricu s mog poroda, al evo ukratko..meni kad ju je sestra uvodila, ja onak ne treba vam to, kaze ona kako ne treba, sto ako budete trazili ili trebali drip ili nesto, a ja u trudu ne treba vam to ozbiljno vam kazem, ne treba meni nista, sestra onak u cudu, al ja vama moram uvest, ma sestro draga bodi, al ces ju brzo i izvadit van..ma nije proslo ni sat i pol, Nea se rodila, ja niti sam ista trazila, niti mi je ista trebalo..kaze sestra meni dok smo Nea i ja provodile "zlatni sat", ovo cemo vam maknut da vam ne smeta i stvarno vam nije trebalo, svaka vam cast, reko rekla sam vam.
Jednostavno znala sam da ja to mogu i vjerovala svom osjecaju..al bilo je presmijesno te moje i njezine reakcije hahha 😅🤣🤣
Julesica - ovu izjavu "znala si sirit noge, sad trpi" sam cula od drugih zena, da je jedan gin u nasoj OZB imao vrlo cesto obicaj govorit zenama koje su vristale na porodu, nezz kakav je sada, hvala Bogu ja ga za vrijeme svoje trudnoce nisam niti jednom vidjela, pa tako ni na porodu, al sumnjam da se popravio samo tako 🤮🤮
Tak da da, ta izjava je nazalost i realna i izgovaraju je oni koji bi to najmanje smjeli.
Nea 💗
Sto se mog poroda tice, za prvorotku sam imala stvarno porod za pozeljeti. I onakav kakav sam i zeljela takav sam eto i srecom imala. Prirodni, vaginalni bez ikakvih pomocnih lijekova i rezanja/pucanja, sivanja. Rodila za 2h, porod cijeli od pocetka prvih trudova do izgona ravno 5h. Eto jedino sto mi je doktor pomogao malo kod izgona pogurati trbuh par puta, al to je nista.
I apsolutno iduci takoder biram kao i ovaj, ako Bog da u punom terminu (Nea rodena ravno na termin 40+0) vaginalni po mogucnosti bez icega.
Ali apsolutno razumijem i vas sve ostale zene koje ste prosle i inducirane porode, carske i cijelu kalvariju od po 12 i vise sati. Svakako da sam i ja to prosla ne bih ovako lako razmisljala i pitanje zapravo u kakvom bi stanju bila kad je u pitanju porod br 2. Svi mi mozemo samo zeljeti lijep porod, ali nazalost nitko od nas ne zna niti moze biti spreman na ono sto ga ceka. Niti ga se u krajnjem slucaju pita ista. Tu si gdje jesi, sutis i samo molis Boga da dobijes sto prije svoje dijete u ruke. Znam jer sam imala priliku od svojih frendica cuti svakave price, pa tako i ovdje vase.
Ja od srca svima ne samo vama ovdje, vec svim zenama i buducim mama ovakve porode kao sto je bio moj, Momof4, Kety, Petra i nezz ako sam jos koga zaboravila oprostite mi, vjerujte da sam vec zaboravila 😬🤷♀️
Sve smo mi na kraju dana zrtvovale svoje tijelo i svoje zivote da bi donijele na svijet svoje malene, koji prebrzo rastu ❤❤💗🥰 i nitko nije manje ili vise vrijedan, kakav god porod imao.
AnaAn - bas mi je zao sto imas takvo iskustvo, ja se osobno nisam niti malo osjecala ponizeno, zbog nicega. Znam da nas ima razlicitih i da ne gledamo svi na sve isto, ali eto, meni ni kod gin nikada nije bio bed ici, niti sam imala onu neugodu koja vecina zena ima bilo da je rijec o zenskom ili muskom gin, meni potpuno svejedno, meni je to nesto skroz normalno nezz takva sam 🤷♀️🙈
Nea 💗
Cure koje su imale carski - jeste bile m9zda na depilaciji? Se moze preko reza? Imam dlake do pupka jos iz trudnoce. Svi su rekli ma otpast ce ti to dok rodis! Guess what.. nije. 😋
Ja sama obrijem preko reza i nista ne bude.
More danas se moj bebac okupao, drzala sam ga i plivao je s nogicama. Bas je uzivao. Sad mi je zao sto nisam kupila fredov kokut (nije ga nigdje bilo), imamo iz decathlona, ali cekam dragog da dodjenda ga zajedno kupamo.
Kava - ja sam isto za, ali se vracam iza 15.8.
A da li koja od vas zivi blizu mene? Ja sam kod west Gatea.
Ako ne, nije mi problem doci u Zg haha. I tako idem skoro svaki dan.
I bebica mi je svaki dan sve draza i smije se i prica i bas uzivo u tome.
Sortiraj odgovore
Najstariji