MissGras - tesko mi je cuti kakav ti je porod bio. Cuj vezali te. Uzasavam se toga. Potpuno te razumijen sto zelis carski. I naravno da nas se ne pita mnogo toga i da oni znaju grijesiti. Ono moli Boga da te zapadne dobra i iskusna ekipa. Ja sam naravno za prirodni porodaj, ali kad tako dozivis traumu… Tako da nek postoji ta opcija.
.
Kad smo kod kolica ja sam svojim zadovoljna, ali nisam potpuno. Sad bih uzela neka laksa jer je tesko njima upravljati po gradu. Naravno tad to nisam znala. Ali eto dobila sam jedna koristena maclaren kolica pa i njih mogu koristiti.
Lussi izgledaju mi fino kolica. Skroz su lagana. Jedino sto se ne mogu okrenuti u polozaj da ti vidis bebu. Ali vremenom kako beba raste to i nije vise vazno. Pogotovo ako se voli voziti u kolicima.
Da, vezali… jos kad me u svemu tome oprala panika zbog zavezanih ruku i nogu (uvijek sam bila pomalo klaustrofobicna), mislila sam da cu dobiti infarkt. Doslovno. Srce mi je bilo u grlu. Sreca, vrlo brzo su me anestezirali i naknadno mi je anesteziolog rekao da su mi trudovi trajali cijelo vrijeme pod opcom anestezijom i da su jedva napravili rez. Naravno ako u drugoj trudnoci ne budem trebala na inducirani, probala bih prirodno… no, bude li opet isti scenarij sa kolestazom i nuznom indukcijom, odmah biram carski i placam koliko treba.
Emmie mene sve sram rec al od poroda (carskog) me najvise boljela injekcija protiv zgrusavanja i ona protiv bolova u guzu 😂😂 Drip je druga stvar. Tresla sam se ko siba na oluji od tog sr**a. Skroz otvorena + moji trudovi + napadaj panike, Miss i hear you. Vidim da dajes prirodnom porodu ipak sansu za drugi put, ja ne, jedino carski je opcija. Frendica koja je rodila vaginalno 2 tjedna prije mene jos uvijek ima bolove i hemace, znam jako puno zena kojima je sex losiji jer su rezane i popucale posvud.. jezim se od toga. Svaka cast ines, kety i petri i svima vama koje ste rodile kao od sale. Mom tvog poroda se sjecam kao da sam bila tamo 😂 ali moje iskustvo je drugacije i carski rez je bogom dan porod. Zao mi je sta sam morala proc indukciju, kako miss kaze, na suho ali mi nije zao sto je dovrseno kirurski.
Oh boze, vezane ne mogu ni zamisliti. Ne znam sjećate li se moje indukcije i 11 sati pakla, ali evo, opet bih birala prirodno, ali u terminu..
Ali naravno da ne možemo uvijek birati... Bit ce kako bude
Ali razmišljam o drugoj bebici.. I ja bih brzo, samo evo nije pametno jer nemam stalan posao...
Ja sam definitivno za kavicu, nakon polovice 8. kad nas se vecina vrati s mora u Zg
Jooj cure.. Iduća subota vjenčanje i krstitke... Slat ću vam sličiceee
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Btw, ne znam zasto sam napisala kavicu, a mislila sam na žesticu 🤭
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Ajme MissGrazzzzz 😯😯😯😯😯 sirotica nasa, sva sreca da je to iza tebe😘
Blossom😘
Pjesme-moja obozava twinkle, twinkle little star🥰
Meni je od cijelog poroda najgore bilo kada su mi tri puta uvodili braonilu i nikako namjestit, ja sam freak na igle, uvijek padam u nesvijest tako da mi je to gore nego sam rez od carskog🙈
Joj cure, sad kad čitam vaše porode odmah si vratim svoj i indukciju koja je počela u pon ujutro, a rodila tek u utorak popodne. Da, zaboravim na te bolove, ali kako rekoh, sad sam si vratila svoje trudove i kako sam vrištala jer epiduralna nije primila i stvarno sam mislila da neću moći izbaciti bebu van. A još sam imala sreće pa se ona dosta brzo spustila... a drip, joooj... mislim da nikad neću zaboraviti kad sam u jednom trenu vidjela doktoricu da daje sestri znak očima da pojača drip. Tu sam ju htjela udariti nogom najjače!!!
I ja sam oduvijek bila više za carski iako je operacija... pa sam nakon par tjedana nakon poroda mislila pa ajde, nije tako strašno, oporavljam se, samo da mi vagina zaraste kako treba 😅 ali kako me i dan danas rez dolje zna zaboljeti (npr gacice dodju bas na to mjesto ili tijekom sexa) I kad vidim kako to izgleda dolje, fakat bih drugi put radije carski... Ali znam da neću moći birati... a privatni porod na carski si sigurno neću moći priuštiti... budem valjda preživjela još jedan vaginalni... iako me već sad frka, i znam da će me loviti panika pred porod jer ću se svega prisjećati 😬
Ipak sam naručila sa zutog klika, besplatna je dostava i još 10% popusta na Diners.
A što se tiče poroda, ja ne planiram opet, ali da idem opet bih carski. Btw i meni su te injekcije bile noćna mora, grozila sam se jutra u 6 kad bi sestra dolazila 😬 osim toga grozno mi je bilo kad su me sestre obilazile još na intenzivnoj, i onda mi iz nekog razloga stiskale trbuh 🙄
A da vam ne pricam sto su mi sve izgovarali. Jedna od omiljenih recenica koju mi je babica stalno ponavljala - kako ne mozes rodit bebu od 3kg?! Mislim se pa kako da je rodim zeno Bozija, 12 sati trudova, a otvorena ni jednog milimetra?? Na nos da je rodim?? A kad se sjetim nekakve elektrode koju su mi gurali dole, da stave bebi na glavu… kao da su mi mac stavljali u onu stvar.
Ne dogodilo se nikome i nikada! Sto je najsmjesnije ja sad kada pricam o tome nemam nikakav osjecaj. A kada sam izasla iz bolnice plakala sam od jutra do mraka, pomisao na porod mi je izazivao povracanje. A da ne govorim da sam se mjesec dana iza budila u strahu da mi dolazi trud. Uzas. Iduci put dajem sansu prirodnom porodu samo ako cu imat svoje trudove i ako cu se otvarat kako treba. U tom slucaju mogu pokusat. Svaki drugaciji scenarij nema sanse nista osim carskog! A muza vodim sa sobom taman policiju zvali.
Sortiraj odgovore
Najstariji