Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thera
    28. Srpanj 2021. 12:30

Ja sam prosla 12 sati indukcije balonom,pa 12 sati dripa pod maskom,s epiduralnom koja je uhvatila samo desnu polovicu tijela,i nakon toga hitan carski koji sam osjecala i mogla najnormalnije micati guzom i nogama. Osjecala sam rezanje,vadenje van,namjestanje organa i sivanje. I nakon svega odbrala bi carski,ali normalan carski,s spinalnom,onakakv kako pisu da mora biti. Oporavak je bio tezak ali macji kasalj za ovo sto sam prosla prije. Ako bude opet prilike ovakva kombinacija me vise nece vidjeti pa makar bjezala iz bolnice. Dizem kredit za carski😂
    Svaka cast curama koje su to odradile ko iz sale ali da ste prosle ovako nesto vjerojatno bi razmisljale slicno. 

• Tea2807
    28. Srpanj 2021. 12:37

Sto se tice poroda, moj je bio hitan carski zbog malca i njegovog padanja otkucaja srca tako da sto se toga tice nebi opet carski jer je ovaj bio spasavanje njega. Oporavak je ok, prvi dan ustajanje je bilo koma, ali nemogu se pozalit nista, sve ocekivano jer je ipak to teska operacija. Ono sto se meni nije svidalo je sto sam bila osamucena tu cijelu noc, mali se rodio u 6, ja se probudila u 9, a dopeljali ga tek oko ponoci na samo sat vremena jer su i oni vidjeli da nisam sva svoja. Tako da mi je falio taj bonding prvu noc. I tesko mi je bilo doma prva 2 tjedna konstantno ustajanje. Sad mi je kao da ni nisam imala operaciju, rez super izgleda i zacjeljuje, nista me ne boli i vratila sam se na staro. Moramo cekat dok mali nebude imao godinu dana za drugo, da bi mogao biti vaginalni porod. Mi smo isto na prevenciji 'vadi ga van'. Ionako bi i htjela da je 2 godine razlika, da Bruno bude koliko toliko samostalan s obzirom da sad znam sta sve zahtjeva novorodence i kolko je to zapravo tesko, svaka cast mamama koje imaju 2 male djece koje treba i nosit i hranit i pazit od 0-24. Ja sam si nekako zamislila da ce Bruno vec bit 'veliki' pa dok trebam hendlat drugu bebu, on se sam igra ili papa ili nesto, da nemoram i na njemu imat oko svaku sekundu. A i da moze pomoc ako treba ( a trebat ce) 🤞💪😉😁

mom_of_4
    28. Srpanj 2021. 12:56

Ajme  kad citam vasa iskustva stvarno sam zahvalna Bogu na porodu svom...naravno da bi me panika vatala opet da moram ic rodit jer neznas sta očekivati ali ovo moje je porod iz snova naspram vaših🤔..mi se isto pripremamo za krstenje krajem 8. mj cemo...nadam se da ce malo vrucina proci ova,jedva cekam i to “obaviti” 💜 nakon toga skolaaaa i idemoo sve nanovo ..
    Ej da jucer smo bile na moru nas dvi pia prvi put..nije nesto odusevljena ahahah preejako joj bilo “svitlo”za oci pa je zmirkala i to je nerviralo.uspila je zaspat sat vremena i onda idemoo  grintanje i zuganje na kvadrat pa smo isli doma.Al odlucila sam da vise ne stojim doma po cili dan ona je nadrndana i doma i vanka pa mi je svejedno di sam,bolje onda vanka bar malo mozak odmorim..sad se spremamo na selo djeca ostaju kod bake a mas dvi malo setnja i doma odmor koji dan solo🥳🤗

• julesica
    28. Srpanj 2021. 13:18

Ja fakat mislim da su neki vaši porodi za ne povjerovati. Znam da zivimo na Balkanu ali trebala bi se ipak podići svijest o tome, nije humano da se netko 12 sati muči i da se forsira nešto što nejde. Imam dojma da se muški poradjaju da bi uvjeti bili bolji jer bi se već nekako izborili za sebe, mi mame čekamo da dodjemo doma sa bebicom i ako je porod bio koma jednostavno ga pozelimo što prije zaboraviti. Zao mi je da ne postoji nikakva inicijativa da se ipak porodi koliko toliko olakšaju, da zena moze birati kakav porod i kada zeli, itd. A ne ovako, kao da nam govore, raširila si noge, sad trpi🙄🙄

kety992
    28. Srpanj 2021. 13:18

Neva - 🤣🤣 vjeruj da sam si pozeljela carski ovaj puta. Prvo dvoje sam rodila ko od sale...stvarno...i nije mi ni seksulani zivot ni zdravstveni bio poljuljan...a sad...7h na 15kapi dripa...vadenje krvi bebi iz glave u toku samog truda...ne zelim vam da to iskusite...prisilan porod u roku 15min...ruptura do guze...beba od 4300...ne hvala vise...bilo je sve samo ne od sale 😒 ne znam kad cu se upustit s muzem u akciju..al nece bit uskoro 😑 sto se tice vezanja..ja sam vezana kad sam isla na hitnu operaciju...traume sam imala od toga al to mi je logican slijed...hica a ja trzam...da nebi doslo do napadaja i slicno. Tak da znam kak je i nakon carskog i nakon vaginalnog. Uglavnom ja sam svoje zavrsila...🥳🥳🥳🥵

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Elledanse
    28. Srpanj 2021. 13:47

Ja sam sa televizije mislila da je cijeli porod tiskanje. Ono kad vidite na tvu 😂.. Ali meni nije jasno zasto se mora mirovati dok se beba ne spusti pa tek onda tiskati. Jer je meni grozno bilo mirovati pod dripom na stolu. Je li to uvijek tako treba biti. Ako netko zna objasniti. 
    Naravno da bi se muski izborili kad nisu glupi kao mi da trpe. Barem su trebali dobiti sisu da doje 🤣 eto onda bi bilo pravednije i svi bi bili svjesniji tezine koju dijete nosi i ne bi svacega bilo. Pa bi se i oni mislili hoce li siriti noge. 
    Nadat je se onima koje ce opet ostati trudne da im drugi put bude normalnije. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

Emmie
    28. Srpanj 2021. 13:50

Julesica slažem se...da muškarci imaju mjesečnicu, oni bi dobili plaćeno bolovanje svaki mjesec. Mi žene svašta možemo podnijeti, a muškarci ipak kao "jači" spol. 🙄

• NeverEver
    28. Srpanj 2021. 14:11

Joj kety 😭😭😭
    Slazem se s vama, da muski radjaju vec bi bilo neke tehnologije da beba raste u nekom ruksaku da imaju slobodne ruke za posao i cuge i samo ispadne dok je "gotova". Nama zenama je to ipak "glavna zadaca" na ovom svijetu pa mozemo trpit i poslije brzo zaboravit i ne pricat o tome da svijet nema traume od nasih muka. Bljuc. I mi zene to radimo same, koga god sam pitala od frendica i familije kako porod izgleda sve su rekle nesto tipa 'a gle, boli, ali to zaboravis cim primis bebz u ruke'. Umjesto da su mi rekle sta su prosle i sta me ceka. Kaj je najbolje, meni je i trudnoca i porod kao neki san koji se nekom drugom dogadjao a ja sad cuvam prekrasnu bebicu i stvarno mi nije nista od ovog prije bitno ali je zabluda da zaboravis odma i da cim beba izadje van je sve gotovo. Nije. Tijelo nije isto, mi nismo iste, prsa su drugacija nakon dojenja, prioriteti su drugaciji, opterecene su veze sa svima jer si umoran, strije, koza, kosa otpada, dlake se vrate 😂ne mozes zaboravit sve samo zato sto imas bebu, ali ako se zalis ispada da ti tvoje dijete nije dovoljno za takvu zrtvu i nemajka si 😂😂
    Ma joj.. a o porodima na balkanu bez epiduralne i gdje se forsa vaginalno dok ne ide samo jer je carski duplo skuplji.. ah.. 

Matejaa95
    28. Srpanj 2021. 14:42

Cure moja Tia mi je napravila rane po bradavicama. Cice su ogromne mljeko dolazi ultra . Kako ljeciti too? Kako si olaksat malo da ne bolii. Samo bi cickala kad je uz meneee . Helpppp😬

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

🌺Principessa🌺
    28. Srpanj 2021. 14:43

https://ibb.co/PG9Mjmw Plodine
    .
    KTC https://ibb.co/cDGcVDZ

https://ibb.co/bL91HtV

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.